ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;

Πληκτρολογήστε την ερώτησή σας…
Home > Experience Ford > Sustainability > Top 100 ethical companies
Top 100 ethical companies visual

Η Ford ανήκει στις 100 πιο Ηθικές Εταιρείες στον κόσμο!

Σε όλους αρέσει να αναγνωρίζονται τα επιτεύγματά τους. Για το λόγο αυτό, η Ford είναι περήφανη που ανήκει στις Πιο Ηθικές Εταιρείες του Κόσμου για το 2010 βάσει της λίστας του διάσημου ινστιτούτου Ethisphere Institute.

Η τιμή αυτή είναι ακόμα πιο σημαντική καθώς γνωρίζουμε ότι ανάμεσα στις χιλιάδες εταιρείες που αξιολογούνται σε όλο τον κόσμο, η Ford είναι η μοναδική εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα.

Πού βασίζεται η αναγνώριση

Το ινστιτούτο Ethisphere Institute ανέφερε "την καινοτομία, τη διαφάνεια, την επικοινωνία και τη συμμετοχή στην κοινότητα" που εφαρμόζει η Ford ως τους βασικούς παράγοντες που την έκαναν να "ξεπεράσει τους ανταγωνιστές". 

Όπως ανέφερε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, Alex Brigham: "Όπως γνωρίζουμε όλοι… η χώρα μας και ο κόσμος υποφέρουν λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ωστόσο… βλέπουμε ότι η Ford δεν παραμελεί τις δεοντολογικές δεσμεύσεις της και την έμφαση που δίνει στο να είναι ένας υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Αντιθέτως, η Ford συνεχίζει να εφαρμόζει με ισχυρό τρόπο τις δεοντολογικές πρακτικές και αυτό είναι κάτι που το μεταδίδει έντονα στους υπαλλήλους της και στο κοινό."

Η ιδιότητα του καλού εταιρικού πολίτη εκτείνεται σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας καλύπτοντας έτσι πολλούς τομείς και περιλαμβάνοντας πολλές συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Για παράδειγμα, όσον αφορά τις καινοτομίες στα οχήματα, αναπτύξαμε τις νέες τεχνολογίες Eco, όπως τους προηγμένους βενζινοκινητήρες EcoBoost που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2. Από την άλλη, τα αυτοκίνητά μας που ανήκουν στη σειρά ECOnetic είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά στην κατανάλωση καυσίμου, χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική εμπειρία.

Δεσμευόμαστε επίσης να προστατεύουμε το περιβάλλον, γι' αυτό εξάλλου χρησιμοποιούμε ανανεώσιμη ενέργεια όπου μπορούμε, έχουμε αναπτύξει ένα πρόγραμμα για πιο πράσινη διανομή των οχημάτων και έχουμε καθιερώσει βέλτιστες πρακτικές τόσο όσον αφορά τη βιωσιμότητα των προϊόντων όσο και την ανακύκλωση των οχημάτων. 

Βεβαίως, το μεγαλύτερο ατού μας είναι οι άνθρωποι, συνεπώς τα ανθρώπινα δικαιώματα κατέχουν κεντρική θέση στη συνολική στρατηγική μας. Έτσι, ο επίσημος Κώδικας Βασικών Συνθηκών Εργασίας είναι η βάση των επιχειρήσεών μας σε όλο τον κόσμο.  

Ως επιχείρηση, είναι πάντοτε καθησυχαστικό να αναγνωρίζονται και να επιβεβαιώνονται οι προσπάθειές μας από έναν ανεξάρτητο φορέα όπως το ινστιτούτο Ethisphere Institute, ιδιαιτέρως όταν δηλώνουν ότι: "Η Ford πέτυχε εξαιρετικά καλές βαθμολογίες σε σχεδόν όλες τις μετρήσεις μας", για να καταλήξει ότι, "η Ford τα κατάφερε."

Προβάδισμα στο περιβάλλον

Είτε πρόκειται για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στα εργοστάσια κατασκευής είτε για την πρωτοποριακή προσέγγιση που εφαρμόζουμε, προσπαθούμε πάντοτε να περιορίσουμε τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον. Παράδειγμα αποτελεί η πιο πρόσφατη παγκόσμια Έκθεση για τη Βιωσιμότητα της εταιρείας μας.

Οι Πιο Ηθικές Εταιρείες του Κόσμου 
Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις 100 Πιο Ηθικές Εταιρείες του Κόσμου. Όπως μπορείτε να δείτε, η Ford είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία στη λίστα:

Ford Motor Co.
Harris Corp.
Rockwell Collins lnc. 
Xerox 
Henkel 
Kao 
The Aerospace Corp.
L'OREAL 
Comme II Faut 
Nike 
Patagonia 
Mattel 
General Electric Co. 
Barrett Jackson Auction Co.
Texas instruments 
Cummins 
Johnson Controls 
Rabobank 
Premier 
Rezidor Hotel Group 
Wyndham Worldwide 
Caterpillar 
Deere & Co.
Eaton 
Freescale Semiconductor 
Milliken and Co.
Duke Energy 
FPL Group 
National Grid 
Standard Chartered Bank 
Sempra Energy 
Rockwell Automation
Solae
Wegmans

Accenture
Noblis
Pitney Bowes
Dun & Bradstreet
Paychex
Ashland
Waste Management
American Express
The Hartford
The Principal Financial Group
Becton, Dickinson and Co.
Campbell Soup Co.
Royal Philips
General Mills
Dow Corning Corp.
PepsiCo
Ecolab
Flint Hills Resources
ARAMARK
Hewlett-Packard Co.
Sodexo
Adobe Systems
SaIesforce.com
Symantec
Teradata
CH2M Hill
CRH
Fluor
Granite Construction
Parsons
Ricoh
Zappos
Trader Joe's

Svenska Cellulosa
Weyerhaeuser
Cleveland Clinic
AstraZeneca
Novo Nordisk
Jones Lang LaSalle
Starbucks Coffee Co.
Best Buy
Gap
IKEA
Target
Ten Thousand Villages
Avaya
Cisco Systems
T-Mobile
Vodafone Group
Hospital Corp. of America
Nippon Yusen Kabushi Kaisha
J M Smith Corp.
Johns Hopkins
UPS
Thomson Reuters
Time Warner
Whole Foods Market
Intemational Paper
Stora Enso Oyj
Timken
Aflac
Swiss Re
Wisconsin Physicians Service
Westpac Banking Corp.
Wisconsin Energy Corp.
Google

Top