Home > Cars > EDGE > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

Οδηγική εμπειρία

Το Ford Edge είναι εξοπλισμένο με πολλές πρωτοποριακές τεχνολογίες. Θα αναρωτιέστε πώς ζούσατε μέχρι τώρα χωρίς αυτές. Όλες φροντίζουν να είστε επικεντρωμένοι στον δρόμο και να οδηγείτε με ασφάλεια.

 

Μεγαλύτερη διασκέδαση. Λιγότερες κινήσεις στο τιμόνι.

Το αναπροσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης τιμονιού επιτρέπει άνετη οδήγηση κάθε στιγμή, κάτω από όλες τις συνθήκες, ακόμη και κατά τη στάθμευση. 

Σε χαμηλότερες ταχύτητες, όπως κατά τους ελιγμούς σε έναν χώρο στάθμευσης, απαιτούνται λιγότερες στροφές του τιμονιού. Σε υψηλότερες ταχύτητες, τίθεται αυτόματα σε ένα πιο συμβατικό λόγο συστήματος διεύθυνσης, για να προσφέρει άνετη και σίγουρη ανταπόκριση.

Υπάρχει επίσης λειτουργία Sport. Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, κάνει την οδήγηση σε δρόμους με στροφές πιο ευχάριστη, καθώς απαιτούνται λιγότερες στροφές του τιμονιού.

SYNC 3 για hands-free εμπειρία

Το προαιρετικό Ford SYNC 3 με φωνητικό έλεγχο και έγχρωμη οθόνη αφής 6" επιτρέπει τον έξυπνο έλεγχο πολλών βασικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου του τηλεφώνου, του ηχοσυστήματος, του κλιματισμού και του συστήματος πλοήγησης, με απλές φωνητικές εντολές ή από την οθόνη αφής. Επιτρέπει, επίσης, την αναπαραγωγή μουσικής από μνήμη USB, συσκευή MP3 ή iPod® καθώς και την ασύρματη σύνδεση κινητού τηλεφώνου μέσω Bluetooth® για την αναπαραγωγή μουσικής μέσω streaming και την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων σε ανοικτή συνομιλία, ενώ έχει και δυνατότητα φωνητικής αναπαραγωγής των γραπτών μηνυμάτων που λαμβάνετε.Tooltip

Ο φωνητικός έλεγχος και η φωνητική αναπαραγωγή γραπτών μηνυμάτων δεν υποστηρίζουν την Ελληνική γλώσσα.

Ford Edge centre display detail

Βλέπει τι κατευθύνεται προς εσάς και από τις δύο πλευρές

Μια μικροσκοπική πανοραμική κάμερα στην πρόσοψη του ολοκαίνουργιου Ford Edge προβάλλει μια διπλή εικόνα στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών του αυτοκινήτου σας, ώστε να μπορείτε να δείτε οχήματα, ποδηλάτες ή πεζούς από κάθε πλευρά. Αυτή η προαιρετική νέα τεχνολογία είναι ανεκτίμητη όταν βγαίνετε από ένα στενό χώρο στάθμευσης ή σε ένα δρόμο υψηλής κυκλοφορίας, όπου παρεμποδίζεται το οπτικό πεδίο σας.

Έλεγχος της ταχύτητας που μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα

Με την τεχνολογία του αυτορυθμιζόμενου συστήματος σταθερής ταχύτητας , επιλέγετε την επιθυμητή ταχύτητα οδήγησής σας και το σύστημα τη διατηρεί. Εάν ο ενσωματωμένος αισθητήρας ραντάρ εντοπίσει ένα προπορευόμενο όχημα, επιβραδύνει το όχημά σας ώστε να διατηρεί μια προκαθορισμένη απόσταση. Όταν απελευθερωθεί ο δρόμος μπροστά από το αυτοκίνητό σας, αυτό ξαναεπιταχύνει στην προεπιλεγμένη ταχύτητα.

Τεχνολογία που βλέπει αυτό που δεν βλέπετε εσείς

Το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS) μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάζετε λωρίδες με μεγαλύτερη ασφάλεια, χάρη στους αισθητήρες ραντάρ που σαρώνουν τα τυφλά σημεία σε κάθε πλευρά του οχήματός σας. Σε περίπτωση που ανιχνεύσουν ένα όχημα που δεν βλέπετε, ενεργοποιείται ένα πορτοκαλί φως στον αντίστοιχο πλαϊνό καθρέφτη για να σας προειδοποιήσει.

Το σύστημα προειδοποίησης οδηγού καταλαβαίνει πότε έχετε κουραστεί

Το σύστημα προειδοποίησης οδηγού παρακολουθεί διαρκώς την οδηγική συμπεριφορά σας και έχει σχεδιαστεί ώστε να ανιχνεύει κάθε απόκλιση που οφείλεται στην κούρασή σας. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει πως έχετε κουραστεί, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα προειδοποιητικό εικονίδιο που θα σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα. Αν η κούρασή σας από την οδήγηση συνεχίσει να επιδεινώνεται, το μήνυμα επαναλαμβάνεται και αυτή τη φορά ακούγεται και μια ηχητική προειδοποίηση.

Edge alarm system
Sync Logo

Ford SYNC με κλήση έκτακτης ανάγκης

Η λειτουργία έκτακτης ανάγκηςTooltip είναι μια σημαντική λειτουργία του Ford SYNC, που ενδέχεται να σας σώσει τη ζωή. Στην απίθανη περίπτωση ατυχήματος, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αναγνωρισμένο και συνδεδεμένο με Bluetooth®Bluetooth Trademark κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει αυτόματα απευθείας κλήση στο τοπικό κέντρο πολιτικής προστασίας, όταν ανοίξει ο αερόσακός σας ή απενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε την κλήση ή να μιλήσετε στην υπηρεσία. Το σύστημα μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS στις οποίες βρίσκεστε, ακόμα κι αν έχετε χάσει τις αισθήσεις σας.

Top