Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > FIESTA > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

Τώρα μιλάμε έξυπνα

 

Η τεχνολογία θα πρέπει πάντα να έχει ένα σκοπό. Όταν βάζετε μπροστά το Fiesta σας, βάζετε μπροστά μια ολόκληρη σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά και συστήματα. Για παράδειγμα το Active Park Assist, το αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου γκαζιού (ACC), το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, το σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας… Ετοιμαστείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνολογικά συστήματα που είναι τόσο έξυπνα και χρηστικά που θα αναρωτιόσαστε πώς τα καταφέρνατε μέχρι τώρα χωρίς αυτά.

 

 

Έλεγχος της ταχύτητας που μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα

Με την τεχνολογία του αυτορυθμιζόμενου συστήματος σταθερής ταχύτητας , επιλέγετε την επιθυμητή ταχύτητα οδήγησής σας και το σύστημα τη διατηρεί. Εάν ο ενσωματωμένος αισθητήρας ραντάρ εντοπίσει ένα προπορευόμενο όχημα, επιβραδύνει το όχημά σας ώστε να διατηρεί μια προκαθορισμένη απόσταση. Όταν απελευθερωθεί ο δρόμος μπροστά από το αυτοκίνητό σας, αυτό ξαναεπιταχύνει στην προεπιλεγμένη ταχύτητα.

Παρκάρετε και ξεπαρκάρετε χωρίς άγχος

Η στάθμευση μπορεί να είναι πραγματικός μπελάς. Όχι όμως με το Fiesta σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το Active Park Assist (προαιρετική επιλογή) χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό από διαφορετικά τεχνολογικά συστήματα που κάνουν περισσότερα από το να σας κατευθύνουν απλώς σε χώρους στάθμευσης. Με το σύστημα Park Out Assist, έχετε βοήθεια και στην αποχώρηση από αυτούς. Το σύστημα παράλληλης και κάθετης στάθμευσης ανιχνεύει τυχόν χώρους στους οποίους χωράει το αυτοκίνητό σας και στη συνέχεια κινεί το όχημα με την όπισθεν σε αυτούς. Το σύστημα Side Parking Aid σας προειδοποιεί επίσης για οποιαδήποτε κατακόρυφα εμπόδια.

Ένα σύστημα που βλέπει όσα δεν βλέπετε εσείς

Το Σύστημα Επιτήρησης Τυφλών Σημείων χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για να σαρώνει τα τυφλά σημεία σε κάθε πλευρά του Ford Fiesta. Σε περίπτωση που ανιχνεύσουν ένα όχημα που δεν βλέπετε, ενεργοποιείται ένα πορτοκαλί φως στον αντίστοιχο πλαϊνό καθρέφτη για να σας προειδοποιήσει. Εάν βγαίνετε με την όπισθεν από έναν χώρο στάθμευσης και έχετε περιορισμένη ορατότητα της κίνησης, το σύστημα Cross Traffic Alert μπορεί να ανιχνεύσει τα διερχόμενα οχήματα και ενεργοποιεί έναν προειδοποιητικό ήχο. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα ενεργοποιεί επίσης ένα φως στον πλαϊνό καθρέφτη (αριστερά ή δεξιά, αναλόγως της κατεύθυνσης των διερχόμενων οχημάτων).

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθά να μένετε στη λωρίδα σας

Το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας χρησιμοποιεί μια κάμερα που ελέγχει εάν παρεκκλίνετε κατά λάθος από τη λωρίδα. Το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας τότε σας προειδοποιεί, δονώντας το τιμόνι και προβάλλοντας ένα οπτικό μήνυμα. Εάν δεν αντιδράσετε έγκαιρα ή καθόλου, το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας ενεργοποιείται για να μπείτε ξανά στη σωστή λωρίδα, με ασφάλεια. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για δρόμους πολλών λωρίδων (όπως οι αυτοκινητόδρομοι), έτσι θα απενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω των 65 χλμ./ώρα ή μπορεί να απενεργοποιείται χειροκίνητα.

Ford Fiesta on the road

Δυναμική οδήγηση προσαρμοσμένη στα μέτρα σας

Το Fiesta Active είναι ήδη ένα ευέλικτο όχημα. Αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε την οδηγική σας εμπειρία περαιτέρω αλλάζοντας την ανταπόκριση του γκαζιού, το τιμόνι ακόμα και τον τρόπο αλλαγής ταχυτήτων, ώστε να ταιριάζει με το στυλ οδήγησης σας ή τις συνθήκες του δρόμου. Τα στυλ οδήγησης που μπορείτε να επιλέξετε περιλαμβάνουν τις επιλογές 'Normal', 'Eco' και 'Slippery'.

Top-down vie on red Ford Fiesta with call sign within green circles

Ford SYNC με Κλήση Επείγουσας Ανάγκης: καλεί βοήθεια ακόμα κι αν εσείς δεν μπορείτε

Η λειτουργία Επείγουσας Ανάγκης* είναι μια σημαντική λειτουργία του Ford SYNC, που ενδέχεται να σας σώσει τη ζωή. Στην απίθανη περίπτωση ατυχήματος, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αναγνωρισμένο και συνδεδεμένο με Bluetooth® κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει αυτόματα απευθείας κλήση στην υπηρεσία έκτακτης βοήθειας, όταν ανοίξει ο αερόσακός σας ή απενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε την κλήση ή να μιλήσετε στην υπηρεσία. Το σύστημα μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS στις οποίες βρίσκεστε, ακόμα κι αν έχετε χάσει τις αισθήσεις σας.*

*Η λειτουργία Κλήσης Επείγουσας Ανάγκης λειτουργεί σε περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό το χαρακτηριστικό λειτουργεί σε συνδυασμό με συμβατό, συνδεδεμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρίσκεται μαζί σας όταν ανοίξει ένας αερόσακος (εξαιρούνται οι αερόσακοι γονάτων) ή όταν ένας αισθητήρας ανιχνεύσει σύγκρουση και διακόψει τη λειτουργία της αντλίας καυσίμου. Η λειτουργία κειμένου και η υπηρεσία κλήσης Έκτακτης Ανάγκης δεν υποστηρίζονται σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες. <Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του τοπικού αντιπροσώπου Ford σας για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Πιο εύκολη όπισθεν

Κολωνάκια, ποδήλατα, χαμηλοί τοίχοι… Η κάμερα οπισθοπορείας προβάλλει οτιδήποτε βρίσκεται πίσω σας στην οθόνη. Το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα όταν επιλέγετε την όπισθεν και προβάλλει πρακτικές οδηγίες για να μπορείτε να σταθμεύετε ακόμα και στους στενότερους χώρους.

Ford Fiesta using Adaptive cruise control
Ford Fiesta using Adaptive cruise control

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω (ή προς τα εμπρός), όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2,5 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Λιγότερο κουραστική οδήγηση, πιο οικονομικές μετακινήσεις

Το σύστημα Σταθερής Ταχύτητας με Ρυθμιζόμενο Περιοριστή Ταχύτητας σας βοηθά να παραμείνετε στο προ-ρυθμισμένο όριο ταχύτητας της επιλογής σας. Μπορεί να εξοικονομήσει καύσιμο, να ελαχιστοποιήσει την περίπτωση επιτάχυνσης και, όπως όλα τα συστήματα ελέγχου γκαζιού, σας επιτρέπει να διατηρείτε την ταχύτητα που θέλετε χωρίς να χρειάζεται να κρατάτε συνέχεια το πόδι σας στο γκάζι.

Ford Fiesta behind another Ford car
Top