Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > FIESTA > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

Τώρα μιλάμε έξυπνα

 

Η τεχνολογία θα πρέπει πάντα να έχει ένα σκοπό. Όταν βάζετε μπροστά το Fiesta σας, βάζετε μπροστά μια ολόκληρη σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά και συστήματα. Για παράδειγμα το Active Park Assist, το αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου γκαζιού (ACC), το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, το σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας… Ετοιμαστείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνολογικά συστήματα που είναι τόσο έξυπνα και χρηστικά που θα αναρωτιόσαστε πώς τα καταφέρνατε μέχρι τώρα χωρίς αυτά.

 

 

Σταθερή ταχύτητα που αναπροσαρμόζεται αυτόματα

Το σύστημα Adaptive Cruise Control με Stop & Go σας επιτρέπει να επιλέξετε την ταχύτητα με την οποία θέλετε να κινείται το αυτοκίνητο και τη διατηρεί σταθερή. Αν το ενσωματωμένο ραντάρ ανιχνεύσει προπορευόμενο όχημα που κινείται πιο αργά, επιβραδύνει διατηρώντας μια σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και μπορεί ακόμα και να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό σας αν χρειαστεί. Όταν ο δρόμος είναι πλέον ελεύθερος, το σύστημα επιταχύνει πάλι στην επιλεγμένη ταχύτητα.

Παρκάρετε και ξεπαρκάρετε χωρίς άγχος

Η στάθμευση μπορεί να είναι πραγματικός μπελάς. Όχι όμως με το Fiesta σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το Active Park Assist (προαιρετική επιλογή) χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό από διαφορετικά τεχνολογικά συστήματα που κάνουν περισσότερα από το να σας κατευθύνουν απλώς σε χώρους στάθμευσης. Με το σύστημα Park Out Assist, έχετε βοήθεια και στην αποχώρηση από αυτούς. Το σύστημα παράλληλης και κάθετης στάθμευσης ανιχνεύει τυχόν χώρους στους οποίους χωράει το αυτοκίνητό σας και στη συνέχεια κινεί το όχημα με την όπισθεν σε αυτούς. Το σύστημα Side Parking Aid σας προειδοποιεί επίσης για οποιαδήποτε κατακόρυφα εμπόδια.

Ένα σύστημα που βλέπει όσα δεν βλέπετε εσείς

Το Σύστημα Επιτήρησης Τυφλών Σημείων χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για να σαρώνει τα τυφλά σημεία σε κάθε πλευρά του Ford Fiesta. Σε περίπτωση που ανιχνεύσουν ένα όχημα που δεν βλέπετε, ενεργοποιείται ένα πορτοκαλί φως στον αντίστοιχο πλαϊνό καθρέφτη για να σας προειδοποιήσει. Εάν βγαίνετε με την όπισθεν από έναν χώρο στάθμευσης και έχετε περιορισμένη ορατότητα της κίνησης, το σύστημα Cross Traffic Alert μπορεί να ανιχνεύσει τα διερχόμενα οχήματα και ενεργοποιεί έναν προειδοποιητικό ήχο. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα ενεργοποιεί επίσης ένα φως στον πλαϊνό καθρέφτη (αριστερά ή δεξιά, αναλόγως της κατεύθυνσης των διερχόμενων οχημάτων).

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθά να μένετε στη λωρίδα σας

Το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας χρησιμοποιεί μια κάμερα που ελέγχει εάν παρεκκλίνετε κατά λάθος από τη λωρίδα. Το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας τότε σας προειδοποιεί, δονώντας το τιμόνι και προβάλλοντας ένα οπτικό μήνυμα. Εάν δεν αντιδράσετε έγκαιρα ή καθόλου, το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας ενεργοποιείται για να μπείτε ξανά στη σωστή λωρίδα, με ασφάλεια. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για δρόμους πολλών λωρίδων (όπως οι αυτοκινητόδρομοι), έτσι θα απενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω των 65 χλμ./ώρα ή μπορεί να απενεργοποιείται χειροκίνητα.

Ford Fiesta on the road

Οδηγική δυναμική στα μέτρα σας

Το Ford Fiesta είναι ήδη ένα ευέλικτο αυτοκίνητο. Εσείς μπορείτε, όμως, να εξατομικεύσετε την οδηγική σας εμπειρία ακόμα περισσότερο αλλάζοντας την απόκριση του γκαζιού και του τιμονιού, ακόμα και τη συμπεριφορά του κιβωτίου ταχυτήτων, ανάλογα με το στυλ που οδηγείτε και τις συνθήκες του δρόμου. Οι επιλέξιμες λειτουργίες περιλαμβάνουν 'Normal', 'Eco' και 'Sport', και επιπλέον στο μοντέλο Active 'Trail' και 'Slippery'.

Φώτα ημέρας LED για καλύτερη ορατότητα και στυλ.

Προηγμένα φώτα ημέρας με υψηλή ενεργειακή απόδοση και χαρακτηριστικό φωτισμό, για να σας προσέχουν στη διάρκεια της ημέρας και να σας βλέπουν καθαρά τη νύχτα.

Ford Fiesta front LED light close up
Top-down vie on red Ford Fiesta with call sign within green circles

Ford SYNC με Κλήση Επείγουσας Ανάγκης: καλεί βοήθεια ακόμα κι αν εσείς δεν μπορείτε

Η λειτουργία Επείγουσας Ανάγκης* είναι μια σημαντική λειτουργία του Ford SYNC, που ενδέχεται να σας σώσει τη ζωή. Στην απίθανη περίπτωση ατυχήματος, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αναγνωρισμένο και συνδεδεμένο με Bluetooth® κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει αυτόματα απευθείας κλήση στην υπηρεσία έκτακτης βοήθειας, όταν ανοίξει ο αερόσακός σας ή απενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε την κλήση ή να μιλήσετε στην υπηρεσία. Το σύστημα μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS στις οποίες βρίσκεστε, ακόμα κι αν έχετε χάσει τις αισθήσεις σας.*

*Η λειτουργία Κλήσης Επείγουσας Ανάγκης λειτουργεί σε περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό το χαρακτηριστικό λειτουργεί σε συνδυασμό με συμβατό, συνδεδεμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρίσκεται μαζί σας όταν ανοίξει ένας αερόσακος (εξαιρούνται οι αερόσακοι γονάτων) ή όταν ένας αισθητήρας ανιχνεύσει σύγκρουση και διακόψει τη λειτουργία της αντλίας καυσίμου. Η λειτουργία κειμένου και η υπηρεσία κλήσης Έκτακτης Ανάγκης δεν υποστηρίζονται σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες. <Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του τοπικού αντιπροσώπου Ford σας για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Πιο εύκολη όπισθεν

Κολωνάκια, ποδήλατα, χαμηλοί τοίχοι… Η κάμερα οπισθοπορείας προβάλλει οτιδήποτε βρίσκεται πίσω σας στην οθόνη. Το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα όταν επιλέγετε την όπισθεν και προβάλλει πρακτικές οδηγίες για να μπορείτε να σταθμεύετε ακόμα και στους στενότερους χώρους.

Ford Fiesta using Adaptive cruise control
Ford Fiesta using Adaptive cruise control

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω (ή προς τα εμπρός), όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2,5 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Πιο ξεκούραστη και πιο οικονομική οδήγηση

Το σύστημα σταθερής ταχύτητας cruise control του Fiesta περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο σύστημα περιορισμού της ταχύτητας με έξυπνη υποβοήθηση ελέγχου της ταχύτητας Intelligent Speed Assist (ISA). Σας βοηθά να διατηρήσετε το αυτοκίνητο κάτω από το επιλεγμένο όριο ταχύτητας, ενώ μπορεί ακόμα και να αναγνωρίσει το όριο ταχύτητας που ισχύει διαβάζοντας τις οδικές πινακίδες και αναπροσαρμόζοντας ανάλογα την ταχύτητά σας. Το σύστημα μπορεί να εξοικονομήσει καύσιμο, να περιορίσει την πιθανότητα υπέρβασης του ορίου ταχύτητας και, όπως όλα τα συστήματα cruise control, να διατηρεί την ταχύτητά σας χωρίς εσείς να χρειάζεται να έχετε το πόδι σας στο γκάζι.

Ford Fiesta behind another Ford car
Top