Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > FIESTA > Χαρακτηριστικά > Ασφάλεια και προστασία

Προτεραιότητα η ασφάλεια και η προστασία σας

 

Το Fiesta ενσωματώνει ένα σύνολο από προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν εσάς, τους επιβάτες και το όχημά σας στην περίπτωση ατυχήματος. Στα βασικά χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνονται το Active City Stop, τα προστατευτικά πόρτας Door Edge Protectors και το SYNC 3 με λειτουργία Εκτάκτου Ανάγκης. Υπάρχουν και πολλά άλλα συστήματα, κάποια από τα οποία βρίσκονται εκεί για να συμβάλουν στην αποτροπή των ατυχημάτων.

 

 

Προειδοποίηση κατά το απότομο φρενάρισμα

Εάν πρέπει να φρενάρετε απότομα σε μια έκτακτη περίπτωση, τα προειδοποιητικά φώτα κινδύνου ενεργοποιούνται αυτόματα για να ειδοποιήσουν τους άλλους οδηγούς. Τα φώτα των φρένων ανάβουν και αυτά προειδοποιώντας έτσι τα πίσω οχήματα για μια πιθανά επικίνδυνη κατάσταση.

Αερόσακοι που σας προστατεύουν από παντού

Εκτός από τους μετωπικούς αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, οι πλευρικοί αερόσακοι παρέχουν προστασία του θώρακα και έχουν σχεδιαστεί για να κατευθύνουν τον επιβάτη μακριά από τον χώρο πρόσκρουσης. Οι αερόσακοι κεφαλής προσφέρουν μέγιστη κάλυψη, ενώ τα στηρίγματα κεφαλής προσφέρουν προστασία από τους αυχενικούς τραυματισμούς. Χάρη στους εμπρός και πίσω προεταντήρες ζωνών ασφαλείας και τους προεταντήρες περιορισμού φορτίου, καθώς και το σύστημα υπενθύμισης ζωνών ασφαλείας, το Fiesta δίνει προτεραιότητα στην ασφάλειά σας.

Top-down view Ford Fiesta with airbags visible
White Ford Fiesta side view

Προστασία και ασφάλεια του Fiesta σου από τους κλέφτες

Ο συναγερμός Thatcham κατηγορίας 1 είναι ένα προηγμένο σύστημα συναγερμού που ενεργοποιείται αυτόματα όταν κλειδώνεις το Fiesta σου. Εάν ο συναγερμός ενεργοποιηθεί από παραβίαση, ανέλκυση του αυτοκινήτου, ή σε περίπτωση που οι αισθητήρες ανιχνεύσουν κίνηση στο εσωτερικό, τότε ενεργοποιείται μια ισχυρή σειρήνα συναγερμού. Επιπλέον, η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτρέπει την ανεπιθύμητη ρυμούλκηση του Fiesta σου. Με την εφαρμογή FordPass, μπορείς να λαμβάνεις ειδοποίηση όταν ενεργοποιείται ο συναγερμός του αυτοκινήτου σου, όπου κι αν βρίσκεσαι, ενώ η λειτουργία SecurAlert σας ειδοποιεί στο smartphone σας για τυχόν μη εξουσιοδοτημένες προσπάθειες πρόσβασης – ακόμα και με κλεμμένο ή διπλότυπο κλειδί.

Προηγμένα συστήματα για πιο ελεγχόμενη πέδηση

Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS) και η ηλεκτρονική κατανομή πέδησης διασφαλίζουν ότι η πέδηση είναι πιο ελεγχόμενη. Το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης πέδησης βοηθάει επίσης το αυτοκίνητό σας ώστε να φρενάρει πιο αποδοτικά σε έκτακτες συνθήκες. Το σύστημα ανιχνεύει το βαθμό πίεσης που ασκείτε στο φρένο και την αυξάνει αυτόματα, εάν χρειάζεται.

Blue Ford Fiesta front view
White Ford Fiesta taillights

Ένα αυτοκίνητο που σας βοηθάει στο φρενάρισμα

Οι συγκρούσεις σε συνθήκες με χαμηλές ταχύτητες είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα Active City Stop μπορείτε να αποφύγετε τις συγκρούσεις σε συνθήκες κίνησης με χαμηλές ταχύτητες ή όταν η ταχύτητα δεν ξεπερνάει τα 30 χιλιόμετρα ανά ώρα. Αυτό το επιτυγχάνει υπολογίζοντας συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, όταν αυτό βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει ξαφνική μείωση της ταχύτητας του προπορευόμενου οχήματος, τότε το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα.

Ασφάλεια πέντε αστέρων που σας προστατεύει

Η Euro NCAP αποτελεί τον κορυφαίο ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας στην Ευρώπη. Αξιολογεί την ασφάλεια κάθε νέου οχήματος χρησιμοποιώντας μια σειρά από αυστηρά μέτρα. Το γεγονός ότι το Fiesta έχει λάβει την υψηλότερη αξιολόγηση των πέντε αστέρων, αποδεικνύει τη δέσμευση της Ford για την ασφάλεια.

Euro NCAP logo
Red Ford Fiesta electronic stability control

Διατηρήστε τον έλεγχο σε κάθε κατάσταση

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας (ESC) παρακολουθεί διαρκώς την πρόοδο του Fiesta σας. Ανιχνεύει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το όχημα χάνει το κράτημα και εφαρμόζει αυτόματα τα φρένα στους μεμονωμένους τροχούς, σταθεροποιώντας το όχημα. Χρησιμοποιώντας προηγμένους αισθητήρες από το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών και το σύστημα πρόσφυσης, παρακολουθεί τη συμπεριφορά του οχήματος.

Επιπλέον ισχύς για έκτακτη υποβοήθηση πέδησης

Το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης πέδησης (EBA) βοηθά το όχημά σας να επιτύχει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα πέδησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτό ελέγχεται αυτόματα μέσω του συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), το οποίο ανιχνεύει πόση πίεση έχετε ασκήσει στο φρένο σας και αυξάνει αυτόματα, αν είναι απαραίτητο.

Ford Fiesta x-ray view with focus on the airbags
Ford Fiesta ST alloy wheel detail

Έγκαιρη προειδοποίηση για τα σκασμένα ελαστικά

Σε περίπτωση που υπάρχει απώλεια της πίεσης σε κάποιο ελαστικό στη διάρκεια του ταξιδιού, το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS) σε προειδοποιεί ενεργοποιώντας ένα εικονίδιο στον πίνακα οργάνων. Μπορείς επίσης να λαμβάνεις ειδοποιήσεις απευθείας στο τηλέφωνό σου μέσω της εφαρμογής FordPass, παρακολουθώντας την πίεση των ελαστικών, το υγρό υαλοκαθαριστήρων και πολλά άλλα.

Top