Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > NEO MONDEO > Features > Επιδόσεις και αποδοτικότητα

Εξουσιάστε τον δρόμο

Το νέο Ford Mondeo διαθέτει ισχυρούς και αποδοτικούς κινητήρες, καθώς και μια γκάμα έξυπνων τεχνολογικών συστημάτων. Το αποτέλεσμα είναι οι συναρπαστικές επιδόσεις και ο ακριβής χειρισμός. Επιλέξτε μεταξύ υβριδικού και προηγμένου βενζινοκίνητου ή πετρελαιοκίνητου συστήματος μετάδοσης, τα οποία παρέχουν όλα την ισχύ που θέλετε και την αποδοτικότητα που χρειάζεστε. Στην πραγματικότητα, ο συνδυασμός του έξυπνου σχεδιασμού και της προηγμένης μηχανικής έχει ως αποτέλεσμα την εξαιρετική οικονομία και τις χαμηλές εκπομπές CO2, όποιο σύστημα μετάδοσης και αν επιλέξετε.

Ford Mondeo front part showing regenerative braking

Επαναφορτίστε την μπαταρία σας πιο αποτελεσματικά

Αντίθετα με τα παραδοσιακά συστήματα η πέδηση με σύστημα επαναφόρτισης μπαταρίας, φορτίζει την μπαταρία μόνο όταν χρειάζεται και όταν είναι δυνατόν, ενώ αποφεύγει να το κάνει όταν ο οδηγός πατάει το γκάζι. Αυτό βοηθάει στην εξοικονόμηση περισσότερου καυσίμου και στην περαιτέρω μείωση των εκπομπών.

Χρησιμοποιήστε λιγότερο καύσιμο με το σύστημα Auto Start-Stop

Όταν το αυτοκίνητό σας είναι σταματημένο στο φανάρι ή βρίσκεται στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην ουρά, αυτή η τεχνολογία σβήνει αυτόματα τον κινητήρα (ενώ συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα όπως οι προβολείς, ο κλιματισμός, το ραδιόφωνο και το σύστημα Ford SYNC). Τη στιγμή που είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε από τη στάση, αφήστε απλά τον συμπλέκτη, επιλέξτε την πρώτη ταχύτητα ως συνήθως ή πατήστε το γκάζι σε αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τότε το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα. Το σύστημα Auto-Start-Stop είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν οδηγείτε κυρίως στην πόλη, καθώς μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 10% (αστικός κύκλος).

White Ford Mondeo standing on zebra crossing viewed from top
Ford Mondeo active grille shutter close up

Καλύτερη αεροδυναμική για βελτιωμένη οικονομία

Όταν οδηγείτε αργά, το σύστημα Active Grille Shutter κρατάει ανοιχτό τον αεραγωγό της μάσκας ώστε να ψυχραίνεται ο κινητήρας. Όταν ανεβάζετε ταχύτητα, μπορεί να κλείσει αυτόματα, βελτιώνοντας έτσι την αεροδυναμική και συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση καυσίμου. Μακροπρόθεσμα, η συνεισφορά αυτού του τεχνολογικού συστήματος γίνεται όλο και πιο εμφανής.

EcoBoost: εκμεταλλευτείτε τον κινητήρα σας στο έπακρο

Ο βενζινοκινητήρας Ford EcoBoost χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό άμεσου ψεκασμού και υπερτροφοδότησης, για την παροχή εκπληκτικών επιπέδων επιδόσεων και οικονομίας καυσίμου που σας εξοικονομεί χρήματα. Ο κινητήρας Ecoboost 1,5 λίτρων αποδίδει 165 PS. Πρότυπο Euro Stage 6D Temp για τις εκπομπές ρύπων.

Ford Mondeo model of EcoBoost engine
Ford Focus mode of EcoBlue Diesel engine

Μια σειρά από πετρελαιοκινητήρες για να επιλέξετε

Προτιμάτε το πετρέλαιο; Τότε επιλέξτε από μια σειρά που περιλαμβάνει 150PS, 190PS. Όλα ενσωματώνουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία κινητήρων για να βελτιώσουν την ισχύ, τη ροπή και την οικονομία, τηρώντας παράλληλα την αυστηρή νομοθεσία εκπομπών Euro 6.2.

Ένα εκλεπτυσμένο και γεμάτο στυλ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με περιστροφικό επιλογέα

Σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και κινητήρα EcoBlue, ο περιστροφικός διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων αντικαθιστά τον παραδοσιακό λεβιέ ταχυτήτων. Αυτό σας δίνει τον έλεγχο ενός προηγμένου νέου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, με βελτιωμένη επιτάχυνση και πάρα πολύ ομαλές αλλαγές σχέσεων. Δίνει επίσης στο εσωτερικό έναν πιο κομψό σχεδιασμό και αυξάνει τον χώρο στην καμπίνα.

Ford Mondeo close crop of e-shifter
Top