Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > NEO EDGE > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

Ένα νέο επίπεδο κομψότητας

Το νέο Ford Edge ενσωματώνει μια γκάμα προηγμένων τεχνολογικών συστημάτων που έχουν σκοπό τη βελτίωση της οδηγικής σας εμπειρίας. Τα υπερσύγχρονα συστήματα περιλαμβάνουν το σύστημα Ford Co-Pilot360, που ενσωματώνει το αυτορρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας με Stop and Go και Lane Centring. Αυτά τα συστήματα συνεργάζονται μεταξύ τους άψογα, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε κάθε διαδρομή.

Ford Edge behind another car indicating Adaptive Cruise Control

Ο προσωπικός σας βοηθός οδήγησης

Το Ford Co-Pilot360 συνδυάζει πολλά τεχνολογικά συστήματα που, όλα μαζί, συνεργάζονται για να κάνουν την οδηγική σας εμπειρία πιο άνετη και πιο ξεκούραστη από ποτέ. Για παράδειγμα, το αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ACC) με δυνατότητα στάσης και εκκίνησης ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα σας βάσει της ταχύτητας του προπορευόμενου οχήματος. Αν σταματήσετε το αυτοκίνητο στην κίνηση, ο κινητήρας θα σβήσει αυτόματα και θα επανεκκινηθεί όταν ξεκινήσετε και πάλι. Το σύστημα μπορεί ακόμα και να αναγνωρίσει τα σήματα που δείχνουν το όριο ταχύτητας και να ρυθμίσει αντίστοιχα την ταχύτητα του αυτοκινήτου μέσω του συστήματος ελέγχου ταχύτητας. Η τεχνολογία Lane Centring παρέχει επίσης υποβοήθηση τιμονιού ακολουθώντας τις σημάνσεις στο δρόμο, ώστε να σας βοηθήσει να παραμείνετε στη λωρίδα σας.

Άνετος έλεγχος

Το σύστημα διεύθυνσης νέας γενιάς Ford Adaptive Steering, επιτρέπει τον εύκολο έλεγχο του Edge σε χαμηλές ταχύτητες και στενούς χώρους. Στις υψηλότερες ταχύτητες, κάνει το αυτοκίνητο πιο σταθερό, με μεγαλύτερη ακρίβεια και πιο απολαυστικό στην οδήγηση. Επιπλέον η προσθήκη της σπορ λειτουργίας, μειώνει την προσπάθεια οδήγησης που απαιτείται στις στροφές, κάνοντας την οδήγηση σε δρόμους με στροφές πιο ευχάριστη.

Ford Edge interior with Adaptive Steering

Σιγουριά στις ευμετάβλητες συνθήκες

Το νέο Ford Edge διατίθεται με το σύστημα Intelligent All-Wheel Drive (IAWD), το οποίο προσφέρει μια πιο δυναμική εμπειρία στην οδήγηση, με καλύτερη έλξη σε κάθε είδους επιφάνειες. Όταν δεν χρειάζεται, το σύστημα απεμπλέκει αυτόματα τους πίσω τροχούς ώστε να μην περιστρέφονται τα εξαρτήματα μετάδοσης της κίνησης και να εξοικονομείται ενέργεια και καύσιμο.

Ford Edge in the mountains with snow and people
Ford Edge driving in country with trees next to road

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθάει να μένετε στη λωρίδα σας

Η προειδοποίηση διατήρησης λωρίδας Lane Keeping Alert (LKA) ανιχνεύει αν πλησιάζετε τις διαχωριστικές γραμμές της λωρίδας σας χωρίς να βγάλετε φλας και σας ειδοποιεί με δονήσεις στο τιμόνι και μια οπτική προειδοποίηση. Το σύστημα διατήρησης λωρίδας προσφέρει ελαφριά βοήθεια ροπής στροφής του τιμονιού για να μπείτε ξανά στη σωστή λωρίδα. Το τεχνολογικό σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω των 64 χλμ./ώρα ή μπορεί να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα.

Στάθμευση χωρίς κόπο

Το σύστημα Active Park Assist παρκάρει αυτόματα το αυτοκίνητο σε παράλληλες ή κάθετες θέσεις στάθμευσης. Μόλις ενεργοποιηθεί χειρίζεται το τιμόνι αυτόματα, ενώ εσείς χειρίζεστε το πεντάλ. Μπορεί ακόμα να ξεπαρκάρει από μια παράλληλη θέση στάθμευσης.

Ford Edge detail of a driving wheel and two hands
Ford Edge dashboard detail

Βλέπει τα οδικά σήματα που εσείς μπορεί να μη δείτε

Είτε τα σήματα βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είτε είναι μόνιμα ή προσωρινά, το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων μπορεί να τα εντοπίσει. Εικονίδια με το όριο ταχύτητας και σημάνσεις απαγόρευσης προσπέρασης εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων και σας προειδοποιούν για τους εκάστοτε οδικούς περιορισμούς.

Σας βοηθά να διατηρείτε το όριο ταχύτητας

Το σύστημα Intelligent Speed Assist εντοπίζει τις οδικές πινακίδες και χρησιμοποιεί τα στοιχεία του συστήματος πλοήγησης για να επιλέξει το όριο ταχύτητας και να ρυθμίσει ανάλογα την ταχύτητά σαςIntelligent Speed Assist - Legal.

Ford Edge driving on a bridge
Ford Edge parking up hill

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2-3 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Ford SYNC με Κλήση Επείγουσας Ανάγκης: καλεί βοήθεια ακόμα κι αν εσείς δεν μπορείτε

Η λειτουργία Επείγουσας ΑνάγκηςFord Sync Emergency είναι μια σημαντική λειτουργία του Ford SYNC, που ενδέχεται να σας σώσει τη ζωή. Στην απίθανη περίπτωση ατυχήματος, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αναγνωρισμένο και συνδεδεμένο με Bluetooth® κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει αυτόματα απευθείας κλήση στην υπηρεσία έκτακτης βοήθειας, όταν ανοίξει ο αερόσακός σας ή απενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε την κλήση ή να μιλήσετε στην υπηρεσία. Το σύστημα μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS στις οποίες βρίσκεστε, ακόμα κι αν έχετε χάσει τις αισθήσεις σαςFord Sync Emergency.

Ford SYNC Emergency Assistance
Top