Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > NEO FIESTA ST > Χαρακτηριστικά > Επιδόσεις και αποδοτικότητα

Επιδόσεις και Αποδοτικότητα

Το νέο Fiesta ST τροφοδοτείται από έναν πανίσχυρο βενζινοκινητήρα EcoBoost 1,5 λίτρων. Η ήδη εντυπωσιακή του αποδοτικότητα ενισχύεται από ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό χαρακτηριστικό, έναν κύλινδρο που απενεργοποιείται αυτόματα όταν δεν είναι απαραίτητος για μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου. Μια σειρά επιπλέον τεχνολογικών συστημάτων βοηθούν να ενισχυθούν οι επιδόσεις του αυτοκινήτου, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην εξοικονόμηση καυσίμου.

Ecoboost engine render

Καθαρή, αλλά και βελτιωμένη ισχύς

Η εξαιρετική απόδοση του Fiesta ST ενισχύεται από τον νέο 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5L τεχνολογίας EcoBoost. Ο κινητήρας χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου, turbo χαμηλής αδράνειας μικτής ροής, σύστημα διπλής έγχυσης καυσίμου (έμμεσος-άμεσος ψεκασμός) και τεχνολογία διπλού ανεξάρτητου μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων (Ti-VCT). Το αποτέλεσμα είναι ότι το νέο Fiesta ST αποδίδει ιπποδύναμη 200PS, ροπή 290Nm στις 1750 σαλ. και η επιτάχυνση 0-100km/h επιτυγχάνεται σε 6.6 δευτ.

Κράτημα όταν το χρειάζεστε

Στο προαιρετικό πακέτο επιδόσεων Performance Pack περιλαμβάνεται το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης - Limited Slip Differential (LSD). Το σύστημα αυτό έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει την ισχύ του κινητήρα στον πίσω τροχό με το μεγαλύτερο κράτημα. Επομένως, μόλις ένας τροχός αρχίσει να ολισθαίνει, μεταφέρεται αυτόματα ισχύς στον άλλο τροχό ώστε να διατηρηθεί η οδήγηση και των δύο τροχών. Το αποτέλεσμα είναι η σημαντική βελτίωση της πρόσφυσης σε ολισθηρές ή ανώμαλες επιφάνειες και η καλύτερη επιτάχυνση κι επιδόσεις συνολικά.

Ford Fiesta ST driving around bend
Ford Fiesta ST Active valve exhaust

Απολαύστε τον ήχο

Με τα χαρακτηριστικά Electronic Sound Enhancement και Active Valve Exhaust θα απολαμβάνετε την εμπειρία του Fiesta ST στο έπακρο. Η νέα τεχνολογία Active Valve Exhaust έχει σχεδιαστεί για να αποδίδει βαθύτερο βρυχηθμό και βοή, ανάλογα με το πόσο γκάζι πατάτε. Ενώ η τεχνολογία Electronic Sound Enhancement διασφαλίζει ότι θα ακούτε τον εμβληματικό ήχο του κινητήρα όταν βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι.

Ford Fiesta

Χρησιμοποιήστε λιγότερο καύσιμο με το σύστημα Auto Start-Stop

Όταν το FiestaST σας είναι ακινητοποιημένο στα φανάρια ή βρίσκεται στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην κίνηση, αυτή η τεχνολογία σβήνει αυτόματα τον κινητήρα ενώ συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα όπως οι προβολείς, ο κλιματισμός και το σύστημα Ford SYNC 3. Τη στιγμή που είστε έτοιμοι να κινηθείτε, αφήστε απλά το συμπλέκτη ή πατήστε το γκάζι στα οχήματα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, και το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα. Το σύστημα Auto Start-Stop είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν οδηγείτε κυρίως στην πόλη, καθώς μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 10% (αστικός κύκλος).

6 ταχύτητες στη διάθεσή σας

Ένα μηχανοκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ισχύ του αυτοκινήτου. Οι αλλαγές είναι σύντομες και γρήγορες και παρέχουν ομαλή και ακριβή απόδοση με κάθε αλλαγή ταχύτητας.

Ford Fiesta gear stick close up
Ford Fiesta ST active grille shutter

Καλύτερη αεροδυναμική για βελτιωμένη οικονομία

Όταν οδηγείτε αργά, το σύστημα Active Grille Shutter κρατά το άνοιγμα της σχάρας στη μάσκα ανοιχτό για να ψύξει τον κινητήρα. Όταν αυξήσετε ταχύτητα, μπορεί να κλείσει αυτόματα, βελτιώνοντας την αεροδυναμική και βοηθώντας στην εξοικονόμηση καυσίμου. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η τεχνολογία μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Κινητήρες που πληρούν αυστηρά πρότυπα

Το γεγονός ότι ο κινητήρας EcoBoost 1,5 λίτρων στο νέου Fiesta ST ικανοποιεί τα πρότυπα εκπομπών καυσαερίων Euro Stage 6 είναι κάτι που σας καθησυχάζει. Στους βενζινοκινητήρες, τα πρότυπα εκπομπών καυσαερίων Stage 6 σημαίνουν ότι ένας κινητήρας δεν παράγει παραπάνω από 1,0 γρ./χλμ. μονοξειδίου του άνθρακα, 0,10 γρ./χλμ. υδρογονανθράκων, 0,06 γρ./χλμ. οξειδίων του αζώτου και 0,005 γρ./χλμ. ατμοσφαιρικών σωματιδίων.Tooltip

Ford Fiesta ST Euro emissions
Top