Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > NEO FIESTA ST > Χαρακτηριστικά > Ασφάλεια και προστασία

Ασφάλεια και Προστασία

Το νέο Fiesta ST διαθέτει μια σειρά από προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν εσάς, τους επιβάτες και το όχημά σας στην περίπτωση που θα συμβεί ένα ατύχημα. Άλλα συστήματα σε αυτό υπάρχουν για να προλάβουν και ν’ αποτρέψουν τα ατυχήματα.

Ford Fiesta ST Electronic Stability Control

Διατηρήστε τον έλεγχο σε κάθε κατάσταση

Το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC) παρακολουθεί διαρκώς την πρόοδο του Fiesta ST σας. Ανιχνεύει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το όχημα χάνει το κράτημα και εφαρμόζει αυτόματα τα φρένα στους μεμονωμένους τροχούς, σταθεροποιώντας το όχημα. Χρησιμοποιώντας προηγμένους αισθητήρες από το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών και το σύστημα πρόσφυσης, παρακολουθεί τη συμπεριφορά του οχήματος.

Αερόσακοι που σας προστατεύουν από παντού

Εκτός από τους μετωπικούς αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, οι πλευρικοί αερόσακοι παρέχουν προστασία του θώρακα και έχουν σχεδιαστεί για να κατευθύνουν τον επιβάτη μακριά από τον χώρο πρόσκρουσης. Οι αερόσακοι κεφαλής προσφέρουν μέγιστη κάλυψη, ενώ τα στηρίγματα κεφαλής προσφέρουν προστασία από τους αυχενικούς τραυματισμούς. Χάρη στους εμπρός και πίσω προεταντήρες ζωνών ασφαλείας και τους προεταντήρες περιορισμού φορτίου, καθώς και το σύστημα υπενθύμισης ζωνών ασφαλείας, το Fiesta ST δίνει προτεραιότητα στην ασφάλειά σας.

Aerial view of Ford Fiesta with inflated airbags
Blue Ford Fiesta front wheel close up

Προηγμένα συστήματα για πιο ελεγχόμενη πέδηση

Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS) και η ηλεκτρονική κατανομή πέδησης διασφαλίζουν ότι η πέδηση είναι πιο ελεγχόμενη. Το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης πέδησης βοηθάει επίσης το αυτοκίνητό σας ώστε να φρενάρει πιο αποδοτικά σε έκτακτες συνθήκες. Το σύστημα ανιχνεύει το βαθμό πίεσης που ασκείτε στο φρένο και την αυξάνει αυτόματα, εάν χρειάζεται.

Προστασία υψηλού επιπέδου

Το όχημα μπορεί να εξοπλιστεί με συναγερμό Thatcham Κατηγορίας 1, ο οποίος διαθέτει σύστημα συναγερμού που ελέγχει περιμετρικά το όχημα και διπλές αντιδιαρρηκτικές κλειδαριές. Χάρη στις διπλές αντιδιαρρηκτικές κλειδαριές, οι πόρτες δεν είναι δυνατό να ανοίξουν από μέσα ακόμα κι αν κάποιος προσπαθήσει να διαρρήξει το αυτοκίνητο σπάζοντας ένα πλαϊνό παράθυρο. Για να ενεργοποιήσετε τις διπλές αντιδιαρρηκτικές κλειδαριές, αρκεί να πατήσετε το κουμπί 'lock' δύο φορές στο τηλεχειριστήριο.

Blue Ford Fiesta parked near industrial estate
Euro NCAP logo

Ασφάλεια πέντε αστέρων που σας προστατεύει

Η Euro NCAP αποτελεί τον κορυφαίο ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας στην Ευρώπη. Αξιολογεί την ασφάλεια κάθε νέου οχήματος χρησιμοποιώντας μια σειρά από αυστηρά μέτρα. Το γεγονός ότι το Fiesta ST έχει λάβει την υψηλότερη αξιολόγηση των πέντε αστέρων, αποδεικνύει τη δέσμευση της Ford για την ασφάλεια.

Σας προειδοποιεί σε περίπτωση απώλειας της πίεσης στα ελαστικά

Είναι πάντοτε σημαντικό να έχουν τα ελαστικά σας τη σωστή πίεση, ώστε να εξοικονομείτε καύσιμο, να διατηρείτε τα ελαστικά σας και να παραμένετε ασφαλείς. Για το λόγο αυτό, οι αισθητήρες παρακολουθούν διαρκώς κάθε τροχό και σας ειδοποιούν σε περίπτωση προβλήματος, ώστε να μπορείτε να σταματήσετε, να ελέγξετε την κατάσταση και είτε να φουσκώσετε ξανά το ελαστικό ή να αλλάξετε τον τροχό.

Ford Fiesta ST tyre pressure
Top