Home > Cars > NEO FOCUS > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

Τεχνολογία με σκοπό

Το νέο Focus έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την οδηγική σας εμπειρία με κάθε τρόπο.

Αυτό το αυτοκίνητο επόμενης γενιάς είναι εξοπλισμένο με προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως τα τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού συμπεριλαμβανομένου του αυτορυθμιζόμενου συστήματος ελέγχου ταχύτητας (ACC) με Stop and Go και Lane Centring, καθώς και το σύστημα Active Park Assist 2. Μαζί, αυτές οι έξυπνες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν τη διαχείριση της επιτάχυνσης, του φρεναρίσματος, ακόμα και της οδήγησης. Πρόκειται για τεχνολογικά συστήματα τόσο εύκολα και χρήσιμα που θα αναρωτιέστε πώς τα καταφέρνατε μέχρι τώρα χωρίς αυτά.

Ford Focus Ford Co-Pilot 360

Ο προσωπικός σας βοηθός οδήγησης

Το Ford Co-Pilot360 συνδυάζει πολλά τεχνολογικά συστήματα που, όλα μαζί, συνεργάζονται για να κάνουν την οδηγική σας εμπειρία πιο άνετη και πιο ξεκούραστη από ποτέ. Για παράδειγμα, το αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ACC) με δυνατότητα στάσης και εκκίνησης ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα σας βάσει της ταχύτητας του προπορευόμενου οχήματος. Αν σταματήσετε το αυτοκίνητο στην κίνηση, ο κινητήρας θα σβήσει αυτόματα και θα επανεκκινηθεί όταν ξεκινήσετε και πάλι. Το σύστημα μπορεί ακόμα και να αναγνωρίσει τα σήματα που δείχνουν το όριο ταχύτητας και να ρυθμίσει αντίστοιχα την ταχύτητα του αυτοκινήτου μέσω του συστήματος ελέγχου ταχύτητας. Η τεχνολογία Lane Centring παρέχει επίσης υποβοήθηση τιμονιού ακολουθώντας τις σημάνσεις στο δρόμο, ώστε να σας βοηθήσει να παραμείνετε στη λωρίδα σας.

 

Στάθμευση και αποχώρηση χωρίς άγχος

Το τελευταίας γενιάς σύστημα Active Park Assist όχι μόνο σας κατευθύνει στις θέσεις στάθμευσης, αλλά ελέγχει και την ταχύτητα, την αλλαγή σχέσεων καθώς και τα φρένα. Διαθέσιμο στα μοντέλα Focus με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αυτό το έξυπνο τεχνολογικό σύστημα κάνει τη στάθμευση εύκολη. Μετά την ενεργοποίηση, απλά επιλέξτε μια πλευρά του δρόμου και εάν επιθυμείτε παράλληλη ή κάθετη στάθμευση. Έπειτα, κρατήστε πατημένο το κουμπί και αφήστε το αυτοκίνητο να κάνει όλες τις κινήσεις.

Ford Focus Active Park Assist
Ford Focus dynamic LED headlights

Προβολείς που σας βοηθούν να βλέπετε στις στροφές

Οι προβολείς Ford Dynamic LED με προσαρμοστικό φωτισμό και οι προβολείς ημέρας προσφέρουν ακριβή και έντονα σχέδια φωτισμού, που προσαρμόζονται αυτόματα σε διαφορετικές οδικές και οδηγικές συνθήκες. Επιπλέον, ο αντιθαμβωτικός προβολέας μεγάλης σκάλας προσαρμόζεται αυτόματα για να μην "τυφλώνετε" τους άλλους οδηγούς και το νέο σύστημα μπορεί να "διαβάζει" το δρόμο για να φωτίζει τις στροφές και διασταυρώσεις πριν τις διασχίσετε.

Εξατομικευμένη δυναμική οδήγηση

Προσαρμόστε την οδηγική εμπειρία σας ρυθμίζοντας την απόκριση γκαζιού, το τιμόνι, ακόμα και τη συμπεριφορά της αλλαγής σχέσεων του Focus σας, ώστε να ταιριάζουν στο οδηγικό σας στυλ. Οι λειτουργίες οδήγησης που μπορείτε να επιλέξετε, περιλαμβάνουν τις "Normal", "Eco" και "Sport".

Ford Focus selectable drive mode
Ford Focus Electronic Handbrake

Έξυπνο, άνετο και ευρύχωρο

Το ηλεκτρικό χειρόφρενο είναι μια απλή προσθήκη που διαθέτει ορισμένα εκπληκτικά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, σας προσφέρει περισσότερο χώρο στην καμπίνα, εφαρμόζεται πιο εύκολα και τα φρένα δεν απαιτούν τόσο τακτικό σέρβις. Ενώ για την εφαρμογή του χειρόφρενου, απλά πατήστε ένα κουμπί στην κεντρική κονσόλα.

Σημαντικές πληροφορίες με μια ματιά

Η οθόνη στο ύψος του κεφαλιού προβάλει πληροφορίες απευθείας στο οπτικό σας πεδίο, ώστε να ενημερώνεστε χωρίς να αποσπάται η προσοχή από το δρόμο. Οι πληροφορίες που εμφανίζονται στην έγχρωμη οθόνη μπορούν επίσης να προσαρμοστούν πλήρως στις δικές σας προτιμήσεις.

Ford Focus Heads-up display
Ford Focus Traffic Sign Recognition

Βλέπει τα οδικά σήματα που εσείς μπορεί να μη δείτε

Είτε τα σήματα βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είτε είναι μόνιμα ή προσωρινά, το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων μπορεί να τα εντοπίσει. Εικονίδια με το όριο ταχύτητας και σημάνσεις απαγόρευσης προσπέρασης εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων και σας προειδοποιούν για τους εκάστοτε οδικούς περιορισμούς.

Top