Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > NEO FOCUS > Χαρακτηριστικά > Επιδόσεις και Αποδοτικότητα

Η ισχύς που θέλετε και η αποδοτικότητα που χρειάζεστε

Εκτός από τη σειρά πανίσχυρων και οικονομικών κινητήρων βενζίνης και diesel, το Ford Focus είναι πλέον διαθέσιμο και με το σύστημα EcoBoost Hybrid. Αυτό το υβριδικό σύστημα προσφέρει ενισχυμένη δύναμη, μεγαλύτερη οικονομία και μειωμένες εκπομπές. Το αμάξωμα έχει εξωτερικά ανάγλυφη διαμόρφωση με αθλητικό σχήμα που διασχίζει τον αέρα με ευκολία, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την απόδοση.

Υβριδική τεχνολογία EcoBoost

Το Focus EcoBoost Hybrid χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα με μπαταρία 48 Volt που υποστηρίζει τον βενζινοκινητήρα του. Αντί να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ισχύ, ο ηλεκτρικός κινητήρας προσφέρει υποβοήθηση ροπής στον κινητήρα, παρέχοντας πρόσθετη ισχύ ισοδύναμη με 16 PS και έως 20% καλύτερη επιτάχυνση*, καθώς και μειώνοντας την ανάγκη για αλλαγές ταχυτήτων. Χρησιμοποιεί, επίσης, τεχνολογία αναγεννητικής πέδησης, η οποία φορτίζει την μπαταρία του ήπιου υβριδίου συγκρατώντας την ενέργεια που συνήθως χάνεται όταν επιβραδύνεις. Αυτό βοηθά στην αύξηση της οικονομίας καυσίμου και στη μείωση των εκπομπών.

Βασικές πληροφορίες ταξιδιού

Ο ενσωματωμένος υπολογιστής ταξιδιού σού παρουσιάζει τα βασικά στοιχεία, όπως τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν, την κατανάλωση καυσίμου, την ταχύτητα και την εξωτερική θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σε ενημερώνει επίσης για την αυτονομία του ρεζερβουάρ καυσίμου: δηλαδή πόση απόσταση μπορείς κατά προσέγγιση να διανύσεις με τα διαθέσιμα καύσιμα. Αυτό είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο κατά τις μακρινές μετακινήσεις ή στις περιπτώσεις που γνωρίζεις ότι οδηγείς σε απομακρυσμένα σημεία. Με την εφαρμογή FordPass στο smartphone σου, μπορείς να λαμβάνεις ειδοποιήσεις υγείας και για συγκεκριμένα μέρη του οχήματός σου. Όπως όταν τα ελαστικά ξεφουσκώνουν ή όταν το λάδι σου χρειάζεται αλλαγή.

FordPass App showing essential information
Ford Focus 8-Speed automatic transmission with Rotary gear shifter

Ένα εξελιγμένο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με περιστροφικό διακόπτη αλλαγής σχέσεων

Το Focus είναι το πρώτο Focus που διαθέτει αυτό το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Με βελτιωμένη επιτάχυνση και εξαιρετικά στρωτές αλλαγές σχέσεων, έχει σχεδιαστεί από την αρχή για να βελτιώσει την οδηγική σας εμπειρία και να μεγιστοποιήσει τις επιδόσεις. Έχουμε αντικαταστήσει τον παραδοσιακό λεβιέ ταχυτήτων με έναν περιστροφικό διακόπτη αλλαγής σχέσεων στην κονσόλα. Αυτό προσφέρει στο εσωτερικό μια πιο καθαρή και σύγχρονη διάταξη. Ενώ υπάρχει ακόμα μία χρήσιμη λειτουργία, όταν σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας. Το στοιχείο αλλαγής σχέσεων ρυθμίζεται αυτόματα όταν είστε σταθμευμένοι.

Εκμεταλλευτείτε τον κινητήρα σας στο έπακρο

Οι και βελτιωμένοι βενζινοκινητήρες Ford EcoBoost 1.0 και 1.5 λίτρων έχουν σχεδιαστεί για να σας παρέχουν όλη την ισχύ που περιμένετε από πολύ μεγαλύτερους κινητήρες. Η τεχνολογία Ford EcoBoost προσφέρει στρωτές, γρήγορες και ικανοποιητικές επιδόσεις. Για ακόμα μεγαλύτερη αποδοτικότητα, αμφότεροι οι κινητήρες διαθέτουν πλέον απενεργοποίηση κυλίνδρου. Αυτό απενεργοποιεί έναν κύλινδρο όταν η απαίτηση ροπής είναι χαμηλή, όπως σε έναν αυτοκινητόδρομο. Όταν μεγαλώνει η απαίτηση για ροπή, ο κύλινδρος ανακάμπτει για να σας προσφέρει όση ισχύ χρειάζεστε.

Ένα πρότυπο πετρελαιοκινητήρα

Ο πετρελαιοκινητήρας Ford EcoBlue 1,5 είναι εξαιρετικά προηγμένος κινητήρας, ο οποίος προσφέρει βελτιωμένη οικονομία καυσίμου, μειωμένες εκπομπές CO2 και NOx, καλύτερη ροπή ιδιαίτερα στις χαμηλές ταχύτητες, βελτιωμένη απόκριση του γκαζιού, πολύ πιο αθόρυβη και με πιο ομαλή λειτουργία. Σημειώνεται ότι στους εν λόγω πετρελαιοκινητήρες 1.5L EcoBlue του Ford Focus δε χρειάζεται να συμπληρώνεται διάλυμα ουρίας (AdBlue®).

Μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων

Το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων του Focus έχει βελτιστοποιηθεί ώστε οι αλλαγές ταχυτήτων να είναι πιο εύκολες, ακριβείς και αθόρυβες.Έχει επίσης κατασκευαστεί ειδικά για να βελτιώνει τη δυναμική οδήγησης και να μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, κάνοντας την οδήγησή σας πιο συναρπαστική, μειώνοντας ταυτόχρονα τις επισκέψεις σας στο πρατήριο καυσίμων. 

Ford Focus 6-speed manual transmission
Ford Focus eco mode display detail

Σε βοηθά να οδηγείς πιο αποδοτικά

Η επόμενη γενιά Ford EcoMode παρακολουθεί συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο η οδηγική συμπεριφορά σου επηρεάζει την κατανάλωση καυσίμου. Ένας μπλε δακτύλιος στον ψηφιακό πίνακα οργάνων σού δείχνει ξεκάθαρα πόσο οικονομικά οδηγείς. Το σύστημα μπορεί επίσης να παρέχει συμβουλές πριν από τις στροφές, τις αλλαγές ορίου ταχύτητας και άλλα, βοηθώντας σε να αποφύγεις το ξαφνικό και αναποτελεσματικό φρενάρισμα. Μετά από κάθε διαδρομή, μια σύνοψη δεδομένων εμφανίζει συμβουλές για πιο αποτελεσματική οδήγηση στο μέλλον και σού επιτρέπει να συγκρίνεις προηγούμενες διαδρομές. Για επιπλέον ευκολία, μπορείς επίσης να δεις τις επιδόσεις οδήγησης μέσω των πληροφοριών ταξιδιού στην εφαρμογή FordPass. Δες πώς μπορείς να οδηγείς πιο αποδοτικά, με πληροφορίες σχετικά με την πέδηση, την επιτάχυνση και τις στροφές. Επίσης, λάβε μια μηνιαία αναφορά σχετικά με τη χρήση καυσίμου σου.

Top