Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > NEO FOCUS > Χαρακτηριστικά > Ασφάλεια και Προστασία

Η ασφάλειά σας είναι προτεραιότητά μας.

Μια σειρά έξυπνων τεχνολογικών συστημάτων έχουν σχεδιαστεί για την προστασία τη δική σας, της οικογένειάς σας και των συνεπιβατών σας στον δρόμο. Για παράδειγμα, το σύστημα ενεργούς πέδησης, το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και το σύστημα ανίχνευσης ποδηλατών μπορούν να σας προειδοποιήσουν για πιθανές συγκρούσεις, ακόμα και να φρενάρουν αυτόματα το όχημα εάν δεν αντιδράσετε εγκαίρως.

Ένα σύστημα που μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του βαθμού σοβαρότητας των ατυχημάτων ή και στην αποφυγή τους

Το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης ανιχνεύει οχήματα και πεζούς στον δρόμο μπροστά σας ή άτομα που μπορεί να βρεθούν στην πορεία του οχήματος και σας προειδοποιεί για την παρουσία τους. Σε περίπτωση που δεν αντιδράσετε, το σύστημα φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο. Αυτή η νέα τεχνολογία είναι σχεδιασμένη για να συμβάλει στη μείωση του βαθμού σοβαρότητας των ατυχημάτων ή για να τα αποφύγετε τελείως, και λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 80 χλμ./ώρα.

Σας βοηθά να φρενάρετε σε υψηλές ταχύτητες

Το σύστημα Active Breaking είναι μια πρωτοποριακή λειτουργία ασφάλειας που λειτουργεί όταν ταξιδεύετε σε ταχύτητες άνω των 50 χλμ./ώρα. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί ραντάρ για τη σάρωση του δρόμου μπροστά σας και, σε περίπτωση ανίχνευσης πιθανότητας σύγκρουσης, θα σας προειδοποιήσει. Εάν δεν αντιδράσετε, το σύστημα ενεργοποιεί τα φρένα και, στη συνέχεια, ξεκινά το φρενάρισμα για να σας βοηθήσει να επιβραδύνετε. Σε ταχύτητες κάτω των 50 χλμ./ώρα υπάρχει και άλλη μία τεχνολογία για να σας βοηθήσει, το Active City Stop. Όταν αυτές οι δύο τεχνολογίες συνδυάζονται, προσφέρουν την ασφάλεια της υποβοήθησης πέδησης, σε όλο το εύρος ταχυτήτων.

Ford Focus active brkaing
Ford Focus with deployed airbags

Αερόσακοι που σας προστατεύουν από παντού

Εκτός από τους μετωπικούς αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, οι πλευρικοί αερόσακοι παρέχουν προστασία του θώρακα και έχουν σχεδιαστεί για να κατευθύνουν τον επιβάτη μακριά από τον χώρο πρόσκρουσης. Μπορούν επίσης να ανασηκώσουν το χέρι του επιβάτη παρέχοντας καλύτερο χώρο ανάμεσα σε αυτόν και την εισερχόμενη κατασκευή. Οι αερόσακοι κεφαλής προσφέρουν μέγιστη κάλυψη, ενώ τα στηρίγματα κεφαλής προσφέρουν προστασία από τους αυχενικούς τραυματισμούς. Υπάρχουν μπροστινοί και πίσω προεταντήρες ζωνών ασφαλείας και προεταντήρες περιορισμού φορτίου, καθώς και σύστημα υπενθύμισης ζωνών ασφαλείας για όλα τα καθίσματα και μια οθόνη που προβάλλει σε ποια καθίσματα, όπου υπάρχουν επιβάτες, δεν έχουν δεθεί οι ζώνες ασφαλείας.

Μεγαλύτερη σιγουριά

Το eCall είναι ένα τεχνολογικό σύστημα στο αυτοκίνητο που ειδοποιεί αμέσως την υπηρεσία πολιτικής προστασίας σε μια σύγκρουση. Αφού ενεργοποιηθεί από τους αισθητήρες των αερόσακων του αυτοκινήτου, το σύστημα θα μεταδώσει την ακριβή θέση του ατυχήματος και τον αριθμό των επιβατών στο αυτοκίνητο. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα επιτρέπει επίσης τη φωνητική επικοινωνία με την υπηρεσία.

Ford Focus eCall detail with hand flipping the switch
Ford Focus driving around the bend

Διατηρήστε τον έλεγχο σε κάθε κατάσταση

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας (ESC) παρακολουθεί διαρκώς την πρόοδο του οχήματός σας. Ανιχνεύει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το όχημα χάνει το κράτημα και εφαρμόζει αυτόματα τα φρένα στους μεμονωμένους τροχούς, βοηθώντας έτσι να σταθεροποιηθεί το όχημα.

Έγκαιρη προειδοποίηση για τα σκασμένα ελαστικά

Σε περίπτωση που υπάρχει απώλεια της πίεσης σε κάποιο ελαστικό στη διάρκεια του ταξιδιού, το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS) σας προειδοποιεί ενεργοποιώντας ένα εικονίδιο στον πίνακα οργάνων.

Ford Focus alloy wheel close up
Ford Focus isofix seat detail

Διατηρήστε τα παιδιά σας ασφαλή

Το Ford Focus έχει σχεδιαστεί προκειμένου τα μικρά παιδιά να παραμένουν ασφαλή και προστατευμένα σε κάθε μετακίνηση. Το όχημα διαθέτει υποδοχές παιδικού καθίσματος ISOFIX πίσω, ώστε να μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε δύο παιδικά καθίσματα.

Ασφάλεια πέντε αστέρων που σας προστατεύει

Η Euro NCAP αποτελεί τον κορυφαίο ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας στην Ευρώπη. Αξιολογεί την ασφάλεια κάθε οχήματος χρησιμοποιώντας μια σειρά από αυστηρά μέτρα. Το γεγονός ότι το Focus έχει λάβει την υψηλότερη αξιολόγηση των πέντε αστέρων, αποδεικνύει τη δέσμευση της Ford για την ασφάλεια.

Ford Focus alloy wheel close up
Top