Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > NEO MONDEO > Features > Οδηγική εμπειρία

Ένας πιο βελτιωμένος τρόπος οδήγησης

Το νέο Mondeo Hybrid είναι εξοπλισμένο με προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σας. Κάποια συστήματα, όπως το αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας με Stop and Go και το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, παρακολουθούν συνεχώς και ανταποκρίνονται στις αλλαγές των συνθηκών του δρόμου, στην κίνηση και στον τρόπο οδήγησή σας. Άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως η λειτουργία υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και το σύστημα αυτόματης στάθμευσης Active Park Assist, παρέχουν μια βελτιωμένη οδηγική εμπειρία χωρίς άγχος.

Ford Mondeo trailing another car with Adaptive Cruise Control

Σύστημα ελέγχου ταχύτητας που αυτόματα σταματάει και επανεκκινεί το Mondeo σας

Το σύστημα Adaptive Cruise Control (ACC) διατηρεί σταθερή την ταχύτητα που εσείς επιλέγετε, διατηρώντας παράλληλα την απόσταση που θα επιλέξετε από το προπορευόμενο όχημα όταν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν αυτή την ταχύτητα. Στα μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το σύστημα ACC με Stop & GoTooltip διατηρεί σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ακόμα και αν χρειαστεί να επιβραδύνει μέχρι να σταματήσει. Και όταν η κυκλοφορία ξεκινήσει πάλι, το αυτοκίνητό σας θα ξεκινήσει και αυτό.

LED φώτα ημέρας για στυλ και καλύτερη ορατότητα

Τα νέα φώτα ημέρας LED υψηλής ενεργειακής αποδοτικότητας  με τη νέα εντυπωσιακή σχεδίαση τραβούν την προσοχή και φροντίζουν να σας βλέπουν καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Red Ford Mondeo LED front headlights close up
Ford Mondeo with diagram of lane keeping system warning engaged

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθά να μένετε στη λωρίδα

Αν αρχίσετε να αλλάζετε λωρίδα κατά λάθος, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας σας προειδοποιεί αμέσως, δονώντας το τιμόνι και προβάλλοντας ένα οπτικό μήνυμα. 

Σιγουριά στις ευμετάβλητες συνθήκες

Ένα έξυπνο σύστημα τετρακίνησης (AWD) μπορεί να προσδιορίζει το κράτημα, την ισορροπία στις στροφές και την απόκριση που απαιτείται σε βρεγμένο, στεγνό ή παγωμένο οδόστρωμα και σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η τεχνολογία μπορεί να κατανέμει την κίνηση στον μπροστά ή τον πίσω άξονα, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Αυτό το σύστημα ροπής κατ' απαίτηση προσφέρει εξαιρετική οδική συμπεριφορά και βελτιωμένη αποδοτικότητα.

Visual showing Ford Mondeo AWD system
White Ford Mondeo in car park

Το παρκάρισμα έγινε ακόμα πιο εύκολο

Το σύστημα Active Park Assist μπορεί να παρκάρει σε παράλληλη ή κάθετη θέση στάθμευσης μόλις 20% μεγαλύτερη από το μήκος ή το πλάτος του αυτοκινήτου. Απλά πατάτε ένα κουμπί και αισθητήρες εντοπίζουν μια κατάλληλη θέση όταν την προσπεράσετε. Στη συνέχεια, το σύστημα αναλαμβάνει το τιμόνι παρκάροντας το αυτοκίνητο, ενώ εσείς ελέγχετε γκάζι, ταχύτητες και φρένο. Το σύστημα Park-Out Assist λειτουργεί με ανάλογο τρόπο και σας βοηθά να βγείτε από μια παράλληλη θέση στάθμευσης. Το σύστημα χειρίζεται το τιμόνι ενώ εσείς χειρίζεστε γκάζι, φρένο και ταχύτητες. Όταν το σύστημα βγάλει το αυτοκίνητο από τη θέση στάθμευσης, εμφανίζει ένα μήνυμα στον πίνακα οργάνων για να αναλάβετε τον έλεγχο του τιμονιού.

Σωστά ρυθμισμένες αναρτήσεις για μια βελτιωμένη οδηγική εμπειρία

Το Mondeo διαθέτει μια πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Αυτό το προηγμένο σύστημα είναι ελαφρύ, άκαμπτο και ιδανικά ρυθμισμένο για εκπληκτική απόκριση, έλεγχο και οδηγική εμπειρία.

Visual showing Ford Mondeo multi-link rear suspension
Ford Mondeo speed limiter in detail

Ορίστε την ταχύτητα που θέλετε και το Mondeo θα παραμείνει σε αυτή

Το σύστημα περιορισμού ταχύητας είναι ενσωματωμένο στο σύστημα cruise control και σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε την μέγιστη ταχύτητα που επιθυμείτε. Το αυτοκίνητο διατηρεί αυτή την ταχύτητα και εσείς παραμένετε προσηλωμένοι στο δρόμο. Αν χρειαστεί να αυξήσετε την ταχύτητα σας, απλά πατήστε το γκάζι παραμερίζοντας έτσι το σύστημα.

Για να βλέπετε χωρίς να "τυφλώνετε" τους άλλους.

Η αυτόματη μεγάλη σκάλα, η οποία είναι πολύ χρήσιμη κατά τη νυχτερινή οδήγηση, μειώνει προσωρινά την ένταση των προβολέων κάθε φορά που ανιχνεύει οχήματα διερχόμενα από το αντίθετο ρεύμα ή άλλο προπορευόμενο όχημα, ώστε να μην "τυφλώνετε" τους άλλους οδηγούς με τα φώτα σας. Στη συνέχεια, το σύστημα επιστρέφει αυτόματα στη μεγάλη σκάλα για να έχετε την καλύτερη δυνατή ορατότητα. 

Ford Mondeo with Auto High Beam on
Detail of a man holding Ford Mondeo steering wheel while driving

Σύστημα υποβοήθησης τιμονιού, το οποίο αποκρίνεται σε όλες τις καταστάσεις

Ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης τιμονιού (EPAS), το οποίο προσαρμόζεται αυτόματα στην ταχύτητά σας και στις συνθήκες. Στις χαμηλές ταχύτητες, το σύστημα κάνει την περιστροφή των τροχών πιο ελαφριά και πιο εύκολη, βελτιώνοντας έτσι τους ελιγμούς. Σε υψηλές ταχύτητες, όταν χρειάζεστε μεγαλύτερο έλεγχο, σφίγγει το τιμόνι. Τώρα, με τον νέο έλεγχο ολίσθησης, το EPAS λαμβάνει επίσης υπ' όψιν τους πλευρικούς ανέμους και άλλες οδηγικές συνθήκες, ενώ ο ενεργός έλεγχος ταλάντωσης τιμονιού μειώνει οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες δονήσεις του τιμονιού.

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2-3 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι.

Ford Mondeo Driving up hill in forest
Ford Mondeo interior with detail of person sitting behind a steering wheel and checking rear view camera

Πιο εύκολη και πιο ασφαλής όπισθεν

Κολωνάκια, ποδήλατα, χαμηλοί τοίχοι... Η κάμερα οπισθοπορείας σάς δείχνει όλα όσα βρίσκονται πίσω σας σε μια οθόνη ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Εκτός του ότι σας δείχνει πράγματα που μπορεί να μην βλέπετε, το σύστημα σας βοηθά επίσης να σταθμεύσετε προβάλλοντας εικονικές γραμμές που σας καθοδηγούν ακόμα και στον πιο στενό χώρο στάθμευσης. Η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που επιλέγετε όπισθεν.

Ford SYNC με κλήση έκτακτης ανάγκης

Η λειτουργία έκτακτης ανάγκηςTooltip είναι μια σημαντική λειτουργία του Ford SYNC, που ενδέχεται να σας σώσει τη ζωή. Στην απίθανη περίπτωση ατυχήματος, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αναγνωρισμένο και συνδεδεμένο με Bluetooth®Bluetooth Trademark κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει αυτόματα απευθείας κλήση στο τοπικό κέντρο πολιτικής προστασίας, όταν ανοίξει ο αερόσακός σας ή απενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε την κλήση ή να μιλήσετε στην υπηρεσία. Το σύστημα μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS στις οποίες βρίσκεστε, ακόμα κι αν έχετε χάσει τις αισθήσεις σας.

SYNC logo
Top