Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > NEO PUMA > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

Οδηγική εμπειρία

Το Ford Puma διαθέτει μια γκάμα από πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να κάνουν την οδήγησή σας πιο απολαυστική. Ένα εντυπωσιακό σύνολο τεχνολογιών, όπως οι επιλεγόμενες λειτουργίες οδήγησης και το σύστημα Ford Co-Pilot360, συνεργάζονται για να συμβάλουν στη διαχείριση της επιτάχυνσης, της πέδησης, ακόμα και της οδήγησης. Επιπλέον το αυτορρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ACC), το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και το σύστημα Evasive Steering Assist, ανιχνεύουν τον δρόμο μπροστά σας και σας προειδοποιούν για πιθανούς κινδύνους. 

Ford Puma driving in city

Ο προσωπικός σας βοηθός στην οδήγηση

Το Ford Co-Pilot360 συνδυάζει ένα πλήθος τεχνολογικών συστημάτων που, όλα μαζί, συνεργάζονται για να κάνουν την οδηγική εμπειρία σας πιο άνετη και πιο ξεκούραστη από ποτέ. Για παράδειγμα, το αυτορυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (ACC) ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητά σας βάσει της ταχύτητας του προπορευόμενου οχήματος. Το σύστημα μπορεί ακόμα και να αναγνωρίσει τις πινακίδες με τα όρια ταχύτητας και να ρυθμίσει αντίστοιχα την ταχύτητα του συστήματος σταθερής ταχύτητας.

 

Ένας πιο έξυπνος έλεγχος της ταχύτητας

Το αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (ACC) ρυθμίζει την ταχύτητα του οχήματός σας βάσει της ταχύτητας του προπορευόμενου οχήματος. Εσείς απλώς καθορίζετε την ταχύτητα που επιθυμείτε και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και το αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (ACC) διατηρεί αυτόματα την καθορισμένη απόσταση, εφόσον οι συνθήκες κίνησης δεν επιτρέπουν τη διατήρηση της επιθυμητής ταχύτητας.

Ford Puma driving in city rear 3/4 view
Ford Puma interior detail of dashboard

Πιο ανταποκριτικό σύστημα τιμονιού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Η υποβοήθηση ελιγμού αποφυγής Evasive Steering Assist ανιχνεύει ενδεχόμενο εμπόδιο στην πορεία σας και σας βοηθά να το παρακάμψετε (περιλαμβάνεται στο Pre-Collision Assist). Το σύστημα κάνει χρήση τεχνολογίας ραντάρ και μιας κάμερας για την ανίχνευση οχημάτων που κινούνται πιο αργά ή είναι ακινητοποιημένα μπροστά σας και ενεργοποιείται εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να αποφύγετε μια σύγκρουση φρενάροντας ή προβαίνοντας σε ελιγμούς.

Εξατομικευμένη δυναμική οδήγηση

Εξατομικεύστε την οδηγική σας εμπειρία με τις επιλεγόμενες λειτουργίες οδήγησης, ρυθμίζοντας την απόκριση γκαζιού, το τιμόνι, ακόμα και τον τρόπο αλλαγής ταχυτήτων του Puma σας, ώστε να ταιριάζουν στο οδηγικό σας στυλ. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των Normal, ECO, Sport, Slippery και Trail. Οι βασικές πληροφορίες που εμφανίζονται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3'' αλλάζουν κάνοντας χρήση διαφορετικού χρώματος κάθε φορά, ανάλογα με τη λειτουργία οδήγησης που έχετε επιλέξει. 

Ford Puma selectable drive mode close up
Ford Puma detail on SYNC 3

Διευκολύνει τη στάθμευση… 

Κολωνάκια, ποδήλατα, χαμηλοί τοίχοι... Η κάμερα οπισθοπορείας σάς δείχνει όλα όσα βρίσκονται πίσω σας σε μια οθόνη ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Εκτός του ότι σας δείχνει πράγματα που μπορεί να μην βλέπετε, το σύστημα σας βοηθά επίσης να σταθμεύσετε προβάλλοντας εικονικές γραμμές που σας καθοδηγούν ακόμα και στον πιο στενό χώρο στάθμευσης. Η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που επιλέγετε όπισθεν.

…ή απλώς αφήστε το Puma να παρκάρει 

Η στάθμευση σε έναν πολυσύχναστο δρόμο ή έναν στενό χώρο μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, χάρη στο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, το Ford Puma την κάνει πιο εύκολη από ό,τι θα φανταζόσασταν ποτέ. Μόλις το σύστημα ενεργοποιηθεί, μπορεί να εντοπίσει έναν κατάλληλο χώρο στάθμευσης και στη συνέχεια να σας κατευθύνει σε αυτόν αυτόματα. Μπορεί επίσης να κάνει τους απαραίτητους ελιγμούς για να βγείτε από χώρους στάθμευσης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς είναι να χειρίζεστε το γκάζι, το φρένο και τις ταχύτητες.

Ford Puma parked near the pavement
Ford Puma close up on LED lights

Προβολείς που σας βοηθούν να βλέπετε στις στροφές

Οι προβολείς LED του Puma προσφέρουν ακριβή και έντονα σχέδια φωτισμού. Αυτοί περιλαμβάνουν επίσης μοναδικά, χαρακτηριστικά φώτα ημέρας LED, καθώς και στατικό φωτισμό στροφής που φωτίζει το εσωτερικό μιας γωνίας όταν στρίβετε το τιμόνι πάνω από τις 30 μοίρες.

Top