Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > PUMA > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

Οδηγική εμπειρία

Το Ford Puma διαθέτει μια γκάμα από πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την οδηγική σας απόλαυση. Ένα εντυπωσιακό σύνολο τεχνολογιών, όπως οι επιλεγόμενες λειτουργίες οδήγησης και το σύστημα Ford Co-Pilot360, συνεργάζονται για να συμβάλουν στη διαχείριση της επιτάχυνσης, της πέδησης, ακόμα και της οδήγησης. Αυτές περιλαμβάνουν το αυτορυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (ACC), το σύστημα Pre-Collision Assist και το σύστημα Evasive Steering Assist, που ανιχνεύουν τον δρόμο μπροστά σας και σας προειδοποιούν για πιθανούς κινδύνους. 

Blue Ford Puma driving in city

Ο προσωπικός σας βοηθός οδήγησης

Το Ford Co-Pilot360 συνδυάζει ένα πλήθος τεχνολογικών συστημάτων που, όλα μαζί, συνεργάζονται για να κάνουν την οδηγική εμπειρία σας πιο άνετη και πιο ξεκούραστη από ποτέ. Για παράδειγμα, το αυτορυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (ACC) ρυθμίζει αυτόματα την σταθερή ταχύτητα του οχήματός σας βάσει της ταχύτητας του προπορευόμενου οχήματος. Το σύστημα μπορεί ακόμα και να αναγνωρίσει τις πινακίδες οδικής ταχύτητας και να ρυθμίσει αντίστοιχα την ταχύτητα του συστήματος ελέγχου γκαζιού. 

 

Ένας πιο έξυπνος έλεγχος γκαζιού 

Το αυτορυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (ACC) ρυθμίζει την ταχύτητα ελέγχου γκαζιού βάσει της ταχύτητας του προπορευόμενου οχήματος. Εσείς απλώς καθορίζετε την επιθυμητή σας ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και το αυτορυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (ACC) διατηρεί αυτόματα την καθορισμένη απόσταση, εφόσον οι συνθήκες κίνησης δεν επιτρέπουν τη διατήρηση της επιθυμητής ταχύτητας.

Ford Puma driving in city rear 3/4 view
Ford Puma interior detail of dashboard

Πιο ανταποκριτικό σύστημα τιμονιού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης 

Το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης τιμονιού σάς βοηθά με ελιγμούς γύρω από ακινητοποιημένα οχήματα ή οχήματα που κινούνται πιο αργά, ώστε να αποφύγετε συγκρούσεις. Το σύστημα κάνει χρήση τεχνολογίας ραντάρ και μιας κάμερας υπερύθρων για την ανίχνευση οχημάτων που κινούνται πιο αργά και είναι ακινητοποιημένα μπροστά σας, καθώς και παρέχει υποβοήθηση τιμονιού για να σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα όχημα σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα ενεργοποιείται εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να αποφύγετε μια σύγκρουση φρενάροντας και προβαίνοντας σε ελιγμούς.

Εξατομικευμένη δυναμική οδήγηση

Εξατομικεύστε την οδηγική εμπειρία σας με τις επιλεγόμενες λειτουργίες οδήγησης, ρυθμίζοντας την απόκριση γκαζιού, το τιμόνι, ακόμα και τη συμπεριφορά της αλλαγής σχέσεων του Puma σας, ώστε να ταιριάζουν στο οδηγικό σας στιλ. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των Normal, ECO, Sport, Slippery και Trail. Οι βασικές πληροφορίες που εμφανίζονται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών αλλάζουν μεταξύ μοναδικών χρωματικών θεμάτων, ανάλογα με τη λειτουργία οδήγησης που έχετε επιλέξει. 

Ford Puma detail on SYNC 3

Διευκολύνει τη στάθμευση… 

Κολωνάκια, ποδήλατα, χαμηλοί τοίχοι... Η κάμερα οπισθοπορείας σάς δείχνει όλα όσα βρίσκονται πίσω σας σε μια οθόνη ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Εκτός του ότι σας δείχνει πράγματα που μπορεί να μην βλέπετε, το σύστημα σας βοηθά επίσης να σταθμεύσετε προβάλλοντας εικονικές γραμμές που σας καθοδηγούν ακόμα και στον πιο στενό χώρο στάθμευσης. Η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που επιλέγετε όπισθεν.

…ή απλώς αφήστε το Puma να παρκάρει 

Η στάθμευση σε έναν πολυάσχολο δρόμο ή έναν στενό χώρο μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, χάρη στο σύστημα Active Park Assist, το Ford Puma την κάνει πιο εύκολη από ό,τι θα φανταζόσασταν ποτέ. Μόλις το σύστημα ενεργοποιηθεί, μπορεί να εντοπίσει έναν κατάλληλο χώρο στάθμευσης και στη συνέχεια να σας κατευθύνει σε αυτόν αυτόματα. Μπορεί επίσης να κάνει τους απαραίτητους ελιγμούς για να βγείτε από χώρους στάθμευσης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς είναι να χειρίζεστε το γκάζι, το φρένο και τις ταχύτητες.

Ford Puma parked near the pavement
Top