Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > PUMA > Χαρακτηριστικά > Επιδόσεις και αποδοτικότητα

Άνεση & Ευκολία

Μια νέα εποχή πιο καθαρών υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων είναι εδώ. Το Ford Puma προσφέρει μια επιλογή προηγμένων νέων επιλογών EcoBoost Hybrid. Παρέχει εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου και αισθητά χαμηλότερες εκπομπές ρύπων Cο2 από τους συμβατικούς, μη υβριδικούς κινητήρες , και όλα αυτά χωρίς κανένα απολύτως συμβιβασμό στην εξαιρετική και διασκεδαστική οδήγησή του. Ένα ακόμη βήμα μπροστά, μια προηγμένη επιλογή αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων (DCT 7) προσφέρει μια ομαλή, απρόσκοπτη, λιγότερο απαιτητική οδήγηση, ιδιαίτερα σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

Ford Puma driving in city

Ρυθμίστε την μουσική υπόκρουση

Το εξατομικευμένο ηχοσύστημα της Puma από την B&O προσφέρει εξαιρετική σχεδίαση με ανώτερη ποιότητα ήχου. Η προηγμένη ρύθμιση των 10 ηχείων, συνολικής απόδοσης 575 watt, έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Ford Puma από εξειδικευμένους μηχανικούς ήχου της B&O ώστε να μπορείτε να ζήσετε τη μουσική σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορείτε να προσαρμόσετε τον ήχο της μουσικής ώστε να ταιριάζει στη εκάστοτε διάθεσή σας, επιλέγοντας μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών ηχητικών συναισθηματικών «επιλογών» στην οθόνη. Επιλέξτε χαλαρή (relaxed), ενεργητική (energetic), ζεστή (warm) ή φωτεινή (bright) για να ταιριάζει στη διάθεσή σας.

Εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Το Puma προσφέρει τώρα ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Powershift 7-σχέσεων με τον κινητήρα 1.0-λίτρων EcoBoost Hybrid απόδοσης 125 PS & 155 PS . Ο μεγαλύτερος αριθμός σχέσεων ταχυτήτων, το χαμηλό κέντρο βάρους και η προηγμένη τεχνολογία λειτουργίας διπλού συμπλέκτη συνδυάζονται για να προσφέρουν ομαλές, απρόσκοπτες αλλαγές ταχυτήτων για μια περισσότερο ξεκούραστη οδήγηση σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας στην πόλη. Μαζί με την εξαιρετική οικονομία καυσίμου και την διασκεδαστική οδήγηση – η έκδοση 1.0-λίτρων 155 PS Powershift (7-σχέσεων) είναι ικανή να επιταχύνει από 0-100 km / h σε μόλις 8,7 δευτερόλεπτα.

Ford Puma

Τι σημαίνει υβριδικό;

Η υβριδική τεχνολογία EcoBoost του Puma ενσωματώνει έναν ηλεκτρικό κινητήρα με μπαταρία 48 Volt που συμβάλλει στη βελτίωση της αποδοτικότητας. Αυτό το ήπιο υβριδικό σύστημα κινητήρα και μετάδοσης δεν λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ισχύ. Αντ' αυτού, ο ηλεκτρικός κινητήρας υποστηρίζει τον βενζινοκινητήρα όταν χρειάζεται, προσφέροντας πρόσθετη ισχύ ισοδύναμη με 16 PS, και έως και 20% καλύτερη επιτάχυνσηEcoBoost engines και μειώνοντας την ανάγκη για αλλαγές ταχυτήτων. Ο κινητήρας χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία αναγεννητικής πέδησης για την επαναφόρτιση της μπαταρίας, συμβάλλοντας στην αύξηση της οικονομίας καυσίμου του οχήματός σου και στη μείωση των εκπομπών ρύπων. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να συνδέσεις το Puma σε εξωτερική πηγή τροφοδοσίας, καθώς το πακέτο μπαταρίας 48 Volt επαναφορτίζεται ενώ οδηγείς.

Βραβευμένες επιδόσεις 

Καθαρό, αλλά χωρίς συμβιβασμούς. Ο βενζινοκινητήρας Ford EcoBoost 1 λίτρου είναι έξι φορές νικητής του βραβείου "Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς". Και αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Διαθέσιμος στο Puma με υβριδικές επιλογές μεταξύ 125 PS ή 155 PS, απολαμβάνετε όλες τις μοναδικές επιδόσεις που θα περιμένατε από έναν συμβατικό κινητήρα 1,5 λίτρου, αλλά με μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2 – που τον καθιστούν όχι μόνο πιο καθαρό για το περιβάλλον, αλλά και με μικρότερα λειτουργικά έξοδα!

New Puma powerful and fuel-efficient diesel engines
Ford Puma close up on manual transmission

Μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων

Το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων του νέου Ford Puma έχει βελτιστοποιηθεί ώστε οι αλλαγές ταχυτήτων να είναι πιο εύκολες, ακριβείς και αθόρυβες. Έχει επίσης κατασκευαστεί ειδικά για να βελτιώνει τη δυναμική οδήγησης και να μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, κάνοντας την οδήγησή σας πιο συναρπαστική, μειώνοντας ταυτόχρονα τις επισκέψεις στο πρατήριο καυσίμων.

Χρησιμοποιήστε λιγότερο καύσιμο με το σύστημα Auto Start-Stop

Όταν το αυτοκίνητό σας είναι ακινητοποιημένο στα φανάρια ή βρίσκεται στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην ουρά, αυτή η τεχνολογία σβήνει αυτόματα τον κινητήρα (ενώ συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα όπως οι προβολείς, ο κλιματισμός, το ραδιόφωνο και το σύστημα Ford SYNC). Τη στιγμή που είστε έτοιμοι να κινηθείτε, αφήστε απλά τον συμπλέκτη, επιλέξτε την πρώτη ταχύτητα και το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα. Το σύστημα Auto-Start-Stop είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν οδηγείτε κυρίως στην πόλη, καθώς μπορεί να περιορίσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. 

Ford Puma showing auto start stop
Top