Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > PUMA > Χαρακτηριστικά > Ασφάλεια και προστασία

Ασφάλεια & Προστασία

Από προειδοποιήσεις για μια πιθανή σύγκρουση έως έξυπνα συστήματα που σας βοηθούν να διατηρείτε την πρόσφυση και τη σταθερότητα: η ασφάλειά σας είναι κύριο μέλημά μας. Για τον λόγο αυτό το Ford Puma είναι εξοπλισμένο με έξυπνα τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης, όλα σχεδιασμένα για την προστασία τη δική σας, της οικογένειάς σας και άλλων οδηγών στον δρόμο.

New Ford Transit Courier in motion on a street

Ένα σύστημα που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των πεζών 

Το σύστημα Pre-Collision Assist με Ανίχνευση Πεζών χρησιμοποιεί τεχνολογία κάμερας για να ελέγχει τον δρόμο μπροστά σας. Σε περίπτωση ανίχνευσης κινδύνου σύγκρουσης με όχημα, πεζό ή ποδήλατο, θα λάβετε μια προειδοποίηση. Εάν δεν αντιδράσετε εγκαίρως, το σύστημα μπορεί να ασκήσει έως και πλήρη ισχύ φρεναρίσματος για να βοηθήσει να περιοριστεί η σοβαρότητα ή να αποφευχθούν ορισμένες μετωπικές συγκρούσεις. 

Μεγιστοποιεί την πέδηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης 

Το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης πέδησης (ΕΒΑ) έχει σχεδιαστεί ώστε να αναγνωρίζει μια κατάσταση πέδησης έκτακτης ανάγκης και να βελτιστοποιεί την πίεση εντός του συστήματος πέδησης, ώστε να παρέχει τη μέγιστη ισχύ πέδησης.

Ford Puma emergency braking
Tyre Pressure Monitoring

Έγκαιρη προειδοποίηση για τα σκασμένα ελαστικά

Σε περίπτωση που υπάρχει απώλεια της πίεσης σε κάποιο ελαστικό στη διάρκεια του ταξιδιού, το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS) σε προειδοποιεί ενεργοποιώντας ένα εικονίδιο στον πίνακα οργάνων. Μπορείς επίσης να λαμβάνεις ειδοποιήσεις απευθείας στο τηλέφωνό σου μέσω της εφαρμογής FordPass, παρακολουθώντας την πίεση των ελαστικών, το υγρό υαλοκαθαριστήρων και πολλά άλλα.

Σάς δίνει τον έλεγχο 

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας (ESC) παρακολουθεί διαρκώς την πρόοδο του οχήματός σας. Χρησιμοποιώντας προηγμένους αισθητήρες από το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, ανιχνεύει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το όχημα χάνει το κράτημα και εφαρμόζει αυτόματα τα φρένα στους μεμονωμένους τροχούς, βοηθώντας να σταθεροποιηθεί το όχημα.

Ford Puma with electronic stability diagram shown
Ford Puma driving in city

Μέγιστο κράτημα με ελάχιστη προσπάθεια 

Το προηγμένο Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (TCS) αποτρέπει το υπερβολικό σπινάρισμα των τροχών και σας προσφέρει το καλύτερο δυνατό κράτημα και ανάλογες επιδόσεις και ευστάθεια όταν τα χρειάζεστε περισσότερο. Το σύστημα παρακολουθεί διαρκώς και ρυθμίζει την ισχύ στους μεμονωμένους τροχούς του οχήματος, εξασφαλίζοντας μέγιστη επαφή και κράτημα κατά την επιτάχυνση.

Top