ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;

Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > S-MAX > Χαρακτηριστικά > Οδηγική Εμπειρία

 

Οδηγική εμπειρία

Είτε κάνεις μια γρήγορη διαδρομή στην πόλη ή μια οικογενειακή εκδρομή στην εξοχή, το Ford S-MAX βελτιώνει την εμπειρία σου. Τα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα οδήγησης υποβοηθούν κάθε ελιγμό σου. Το σύστημα αυτόματης στάθμευσης Active Park Assist σε καθοδηγεί να παρκάρεις σε στενούς χώρους στάθμευσης. Ενώ το αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας με λειτουργία Stop & Go σε απαλλάσσει από το άγχος τόσο σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας στην πόλη όσο και σε μεγάλες διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο. Τα πλεονεκτήματα είναι ακόμα περισσότερα. 

 

 

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, όταν ξεκινάτε ενώ βρίσκεστε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2-3 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Ford S-MAX rear view showing adaptive cruise control

Ασκήστε ελαφριά εργασία παρόλη την κίνηση

Το έξυπνο, αυτορυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (Adaptive Cruise Control) με σύστημα Stop & Go (με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων), σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τόσο την ταχύτητά σας όσο και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Εάν ανιχνεύσει επιβράδυνση της κυκλοφορίας, το σύστημα θα διατηρήσει την προκαθορισμένη απόστασή σας σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την επιθυμητή ταχύτητα. Μπορεί ακόμη και να σας σταματήσει τελείως σε συνθήκες μεγάλης κίνησης. Όταν απελευθερωθεί ο δρόμος μπροστά από το αυτοκίνητό σας, το σύστημα επιταχύνει αυτόματα στην προεπιλεγμένη ταχύτητα, γεγονός που το κάνει ιδανικό για να αντέξετε την συνωστισμένη οδήγηση των αστικών κέντρων. 

Σας διατηρεί στο όριο ταχύτητας

Η έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας λειτουργεί σε συνδυασμό με την αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας για να ενισχύει τον έλεγχο της ταχύτητάς σας, ώστε να μπορείτε να επικεντρώνεστε στον δρόμο. Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο, μπορεί να αναγνωρίσει το τοπικό όριο ταχύτητας και, στη συνέχεια, να προσαρμόσει αυτόματα τη μέγιστη ταχύτητά σας.

Ford S-MAX driving on road
Ford S-MAX close up of LED lights

Προβολείς που σας βοηθούν να βλέπετε στις στροφές

Οι κατευθυνόμενοι προβολείς Dynamic LED και τα φώτα ημέρας προσφέρουν ακριβή και έντονα σχέδια φωτισμού, που προσαρμόζονται αυτόματα σε διαφορετικές οδικές και οδηγικές συνθήκες. Επιπλέον, ο αντιθαμβωτικός προβολέας μεγάλης σκάλας προσαρμόζεται αυτόματα για να μην "τυφλώνετε" τους άλλους οδηγούς, και το σύστημα μπορεί να "διαβάζει" τον δρόμο για να φωτίζει τις στροφές και τις διασταυρώσεις πριν τις διασχίσετε.

Τώρα το παρκάρισμα είναι ακόμα πιο εύκολο

Το Σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης μπορεί να σας κατευθύνει σε θέσεις στάθμευσης κατά 20% περισσότερο από το όχημά σας. Απλά πιέστε ένα κουμπί και οι αισθητήρες αυτού του πρωτοποριακού συστήματος εντοπίζουν μία κατάλληλη θέση ενώ συνεχίζετε να οδηγείτε. Στη συνέχεια, σας κατευθύνει προς αυτή αυτόματα, ενώ το μόνο που κάνετε εσείς είναι να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το γκάζι και το φρένο (σύμφωνα με τις οδηγίες στην οθόνη και τα ηχητικά σήματα).

Σύστημα υποβοήθησης τιμονιού, το οποίο αποκρίνεται σε όλες τις καταστάσεις

Ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης τιμονιού (EPAS), το οποίο προσαρμόζεται αυτόματα στην ταχύτητά σας και στις συνθήκες. Στις χαμηλές ταχύτητες, το σύστημα κάνει την περιστροφή των τροχών πιο ελαφριά και πιο εύκολη, βελτιώνοντας έτσι τους ελιγμούς. Σε υψηλές ταχύτητες, όταν χρειάζεστε μεγαλύτερο έλεγχο, σφίγγει το τιμόνι. Τώρα, με τον νέο έλεγχο ολίσθησης, το EPAS λαμβάνει επίσης υπ' όψιν τους πλευρικούς ανέμους και άλλες οδηγικές συνθήκες, ενώ ο ενεργός έλεγχος ταλάντωσης τιμονιού μειώνει οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες δονήσεις του τιμονιού.

Βλέπει τι κατευθύνεται προς εσάς και από τις δύο πλευρές

Μια μικροσκοπική κάμερα στην πρόσοψη του S-MAX μεταδίδει μια διπλή εικόνα στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών ώστε να μπορείτε να δείτε οχήματα, ποδηλάτες ή πεζούς από κάθε πλευρά. Αυτή η προαιρετική νέα τεχνολογία είναι ανεκτίμητη όταν βγαίνετε από ένα στενό χώρο στάθμευσης ή σε ένα δρόμο υψηλής κυκλοφορίας, όπου παρεμποδίζεται το οπτικό πεδίο. 

Ford SYNC 2 with Emergency Assistance

Λειτουργία Επείγουσας Ανάγκης Ford Emergency Assistance

Η Λειτουργία Επείγουσας Ανάγκης Ford Emergency Assistance είναι ένα σημαντικό κομμάτι του Ford SYNC. Στην περίπτωση ατυχήματος, όταν ανοίξει ο αερόσακος ή απενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ζευγοποιημένο και συνδεδεμένο με Bluetooth κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει απευθείας κλήση στις Υπηρεσίες Επείγουσας Ανάγκης. Μπορείς να επιλέξεις να διακόψεις την κλήση ή να μιλήσεις με την υπηρεσία εφόσον χρειάζεται. Το σύστημα μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS στις οποίες βρίσκεσαι, ακόμα κι αν έχεις χάσει τις αισθήσεις σου.  Για περιστατικά μικρότερης σημασίας, όπως ζημιές στα ελαστικά, η εφαρμογή FordPass σού επιτρέπει να καλέσεις την Οδική Βοήθεια με το πάτημα λίγων μόνο κουμπιών και να παρακολουθήσεις την πορεία της σε έναν χάρτη σε πραγματικό χρόνο.

Top