Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > TOURNEO CONNECT > Χαρακτηριστικά > Οδηγική Εμπειρία

Τεχνολογία με σκοπό

Το Ford Tourneo Connect έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει τέλεια στη ζωή σας. Κάθε τεχνολογία και χαρακτηριστικό του γνώρισμα, από το έξυπνο σύστημα διατήρησης ταχύτητας μέχρι το σύστημα διατήρησης λωρίδας, υπάρχει για να σας διευκολύνει και να απολαύσετε καλύτερα την εμπειρία οδήγησης.

Φτιαγμένο ακόμα και για τις πιο δύσκολες εργασίες

Το Ford Tourneo Connect Active είναι διαθέσιμο με ένα προηγμένο σύστημα που έχει κατασκευαστεί για να σας βοηθά να αντιμετωπίζετε εύκολα ακόμα και το πιο δύσκολο έδαφος. Το προαιρετικά μηχανικό σύστημα διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (mLSD) μειώνει την ανεπιθύμητη περιστροφή του τροχού, ειδικά σε γλιστερές ή ανώμαλες επιφάνειες, κατευθύνοντας την ισχύ στον τροχό με τη μεγαλύτερη πρόσφυση στο έδαφος. Αυτό βοηθά να διατηρήσετε την πορεία του οχήματός σας και το φορτίο σας προς τα εμπρός, όταν αυτό απαιτηθεί από τις συνθήκες του οδοστρώματος.

New Ford Tourneo Connect interior with Speed Assist

Σας βοηθάει να παραμένετε εντός των ορίων ταχύτητας

Το έξυπνο σύστημα διατήρησης της ταχύτητας έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τον έλεγχο της ταχύτητας, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε περισσότερο στο δρόμο. Κατ 'αρχάς, η κάμερα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας ανιχνεύει αυτόματα το τρέχον όριο ταχύτητας (όταν ενεργοποιηθεί), τότε το σύστημα προσαρμόζει τη μέγιστη ταχύτητα σε αυτό το όριο. Tooltip

Προβολείς που ανάβουν αυτόματα όποτε χρειάζεται

Οι νέοι αυτοματοί προβολείς περιλαμβάνουν ισχυρούς λαμπτήρες Xenon HID και εντυπωσιακά φώτα ημέρας LED. Οι αυτόματοι προβολείς διαθέτουν έναν αισθητήρα που ανιχνεύει το μειωμένο φως το σούρουπο ή την ξαφνική αλλαγή στις συνθήκες φωτισμού, π.χ., όταν μπαίνετε σε μια σήραγγα και τότε ενεργοποιούνται αμέσως, ώστε η οδήγησή σας να είναι πιο εύκολη και ασφαλής.

Red Ford Tourneo Connect with headlights turned on
Ford Tourneo Connect Active Park Assist diagram

Τώρα το παρκάρισμα έγινε παιχνίδι

Το σύστημα Active Park Assist μπορεί να σας κατευθύνει σε θέσεις στάθμευσης, όπου μπορείτε να παρκάρετε παράλληλα ή κάθετα. Απλά πιέστε ένα κουμπί και οι αισθητήρες αυτού του πρωτοποριακού συστήματος εντοπίζουν έναν κατάλληλο χώρο στάθμευσης, καθώς περνάει το αυτοκίνητο δίπλα από αυτόν. Στη συνέχεια, σας κατευθύνει αυτόματα, ενώ το μόνο που κάνετε είναι να λειτουργήσετε το γκάζι, τις ταχύτητες και το φρένο (σύμφωνα με τις οδηγίες στην οθόνη και τα ηχητικά σήματα). Θα σας βοηθήσει επίσης να βγείτε από τις θέσεις παράλληλης στάθμευσης.

Βλέπει τα σήματα οδικής κυκλοφορίας που εσείς μπορεί να μη δείτε

Είτε τα σήματα βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είτε είναι μόνιμα ή προσωρινά, το σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας μπορεί να τα εντοπίσει. Εικονίδια με το όριο ταχύτητας και σημάνσεις απαγόρευσης προσπέρασης εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων και σας προειδοποιούν για τους εκάστοτε οδικούς περιορισμούς.

New Tourneo Connect with Traffic Sign Recognition
Ford Tourneo Connect with indicating Lane Keeping Alert

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθάει να παραμείνετε στη λωρίδα σας

Το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας χρησιμοποιεί κάμερα εμπρός που ανιχνεύει αν το όχημα αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του. Το σύστημα Lane Keeping Alert σας προειδοποιεί με δονήσεις στο τιμόνι και εμφανίζει μια φωτεινή ένδειξη. Αν δεν αντιδράσετε αρκετά γρήγορα ή δεν αντιδράσετε καθόλου, το σύστημα Lane Keeping Aid εφαρμόζει στο τιμόνι δύναμη προς την πλευρά της λωρίδας σας. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για δρόμους με πολλαπλές λωρίδες κυκλοφορίας, όπως οι αυτοκινητόδρομοι, και απενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω από τα 65 km/h ενώ μπορεί να απενεργοποιηθεί και χειροκίνητα.

Πιο εύκολη όπισθεν

Η κάμερα οπισθοπορείας εμφανίζει αυτόματα στην κεντρική οθόνη ή τον εσωτερικό καθρέφτη (ανάλογα με το σύστημα) εικόνα πίσω από το όχημα, όταν βάζετε όπισθεν. Στην εικόνα εμφανίζονται γραμμές που δείχνουν την πορεία που ακολουθεί το όχημα.

Ford Tourneo Connect detail of rear view camera
Ford Tourneo Connect trailing another car with distance indication

Σας βοηθάει να κρατάτε μια απόσταση ασφαλείας

Μια ένδειξη στον πίνακα οργάνων εμφανίζει συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Εμφανίζει έγχρωμα εικονίδια ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχετε επιλέξει. Το σύστημα Distance Alert εμφανίζει μια κόκκινη ένδειξη αν πλησιάσετε υπερβολικά το προπορευόμενο όχημα.

Ford Tourneo Connect with hill start assist

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2-3 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Υαλοκαθαριστήρες που προσαρμόζονται αυτόματα στη βροχή

Οι υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής ενεργοποιούνται μόλις ανιχνεύσουν σταγονίδια στο παρμπρίζ και στη συνέχεια ρυθμίζουν την ταχύτητά τους ανάλογα με την ένταση της βροχής. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ αρκετών επιπέδων ευαισθησίας, τα οποία καθορίζουν πόσα σταγονίδια μπορούν να συγκεντρώνονται στο παρμπρίζ πριν τα καθαρίσουν οι υαλοκαθαριστήρες.

Ford Tourneo Connect with rain sensing wipers engaged
Top