Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > TOURNEO CONNECT > Χαρακτηριστικά > Ασφάλεια & Προστασία

Προηγμένη τεχνολογία ασφάλειας και προστασίας

Το Ford Tourneo Connect είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας που είναι κατασκευασμένες για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε εσάς και τους επιβάτες σας ασφαλείς. Υπάρχουν επίσης έξυπνα συστήματα ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι το όχημά σας και τα υπάρχοντά σας είναι καλά προστατευμένα.

Ford Tourneo Connect detecting another car

Ένα σύστημα που βοηθάει στην προστασία των πεζών

Το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης ανιχνεύει οχήματα και πεζούς στο δρόμο μπροστά σας. Μπορεί ακόμη και να ανιχνεύσει πεζούς που πιθανόν να διασχίζουν το δρόμο μπροστά από το όχημά σας. Το σύστημα σας προειδοποιεί αν ανιχνεύσει ενδεχόμενη σύγκρουση και εάν δεν ανταποκριθείτε θα εφαρμόσει αυτόματα τα φρένα. Αυτή η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας των ατυχημάτων ή στην παντελή αποφυγή τους. Λειτουργεί σε ταχύτητες μέχρι και 80km / h.

Διατηρήστε τον έλεγχο σε κάθε περίσταση

Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας βοηθά τον οδηγό να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος σε ακραίες συνθήκες. Ανιχνεύει κάθε απόκλιση από την πορεία που έχετε επιλέξει και σας βοηθά να διατηρήσετε τον έλεγχο, ρυθμίζοντας αυτόματα τα φρένα και τις στροφές του κινητήρα (βασικός εξοπλισμός).

Ford Tourneo Connect with electronic stability control diagram
Ford Tourneo Connect with engaged airbags shown

Βελτιωμένο σύστημα αερόσακων

Το Tourneo Connect διατίθεται με αερόσακους οδηγού, συνοδηγού και πλευρικούς καθώς και ένα βελτιωμένο σύστημα ενεργοποίησης τους.

Βοηθά να διατηρήσετε το τρέιλερ στη θέση του

Αν ανιχνεύσει αναδίπλωση του ρυμουλκουμένου, το σύστημα μειώνει τη ροπή του κινητήρα και εφαρμόζει κατάλληλα τα φρένα σε κάθε τροχό για αποκατάσταση του ελέγχου (βασικός εξοπλισμός με κοτσαδόρο Ford).

Ford Tourneo Trailer Sway Control detail
Ford Tourneo Connect front wheel close up

Ένα προηγμένο σύστημα για πιο ελεγχόμενη πέδηση

Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS) και η ηλεκτρονική κατανομή πέδησης συνδυάζονται για να διασφαλίσουν ότι η πέδηση θα είναι πιο αποτελεσματική. Το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης πέδησης (EBA) βοηθάει το όχημά σας ώστε να επιτύχει τη μέγιστη αποδοτικότητα στην πέδηση σε έκτακτες συνθήκες. Ελέγχεται αυτόματα μέσω του συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), το οποίο ανιχνεύει τον βαθμό πίεσης που ασκείτε στο φρένο και τον αυξάνει αυτόματα, αν χρειάζεται.

Προειδοποίηση κατά το απότομο φρενάρισμα

Το σύστημα φώτων απότομου φρεναρίσματος ενεργοποιεί αυτόματα τα φώτα των φρένων, για να προειδοποιήσει τους άλλους οδηγούς ότι φρενάρετε απότομα.

Ford Tourneo Connect emergency brake lights on
Ford Tourneo Connect front wheel close up

Σας προειδοποιεί σε περίπτωση απώλειας της πίεσης στα ελαστικά

Είναι πάντοτε σημαντικό να έχουν τα ελαστικά σας τη σωστή πίεση, ώστε να εξοικονομείτε καύσιμο, να τα διατηρείτε σε καλή κατάσταση και να παραμένετε ασφαλείς. Για το λόγο αυτό, αισθητήρες παρακολουθούν διαρκώς κάθε τροχό και σε περίπτωση που υπάρχει απώλεια της πίεσης σε κάποιο ελαστικό στη διάρκεια του ταξιδιού, το σύστημα σας προειδοποιεί ενεργοποιώντας ένα εικονίδιο στον πίνακα οργάνων.

Δεν ξεχνάτε ποτέ να φορέσετε τη ζώνη σας

Το σύστημα προειδοποίησης ζώνης ασφαλείας οδηγού σας ειδοποιεί κάθε φορά που ξεχνάτε να δέσετε τη ζώνη σας και είναι διαθέσιμο ως στάνταρ εξοπλισμός σε κάθε μοντέλο.

Ford Tourneo Connect seat belt reminder
ISOFIX Child Seat Attachments

Διατηρήστε τα παιδιά σας ασφαλή

Το Tourneo Connect έχει σχεδιαστεί για να παραμένουν τα μικρά παιδιά ασφαλή και προστατευμένα σε κάθε μετακίνηση. Το όχημα διαθέτει υποδοχές παιδικού καθίσματος ISOFIX πίσω, ώστε να μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε δύο παιδικά καθίσματα.

Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό με κλειδαριές με αντιδιαρρηκτική θωράκιση

Το Tourneo Connect διαθέτει κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό για τις πόρτες, το οποίο είναι πιο ασφαλές από ποτέ. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορείτε να επιλέξετε να ανοίξετε μία μόνο πόρτα τη στιγμή που οι υπόλοιπες πόρτες παραμένουν κλειδωμένες με ασφάλεια, μέχρι να ενεργοποιήσετε ένα διακόπτη στην πόρτα του οδηγού. Ο ίδιος διακόπτης ελέγχει το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα σε όλες τις πόρτες του οχήματος. Οι κλειδαριές σε όλες τις πόρτες προστατεύονται από αντιδιαρρηκτική θωράκιση, σχεδιασμένη ώστε να αποτρέπει την παραβίασή τους.

Ford Tourneo Connect Anti-Tamper Door Locks
Ford Tourneo Connect perimeter alarm

Δύο υψηλού επιπέδου συναγερμοί

Το Tourneo Connect διατίθεται με έναν προαιρετικό περιμετρικό συναγερμό που προστατεύει το όχημά σας, καθώς ενεργοποιείται όταν παραβιάζονται οι πόρτες ή το καπό. Για ακόμα μεγαλύτερη προστασία (και πρόληψη) μπορείτε να επιλέξετε έναν συναγερμό Thatcham Κατηγορίας 1. Αυτό το εκλεπτυσμένο σύστημα συναγερμού οπλίζεται αυτόματα όταν κλειδώνετε το όχημά σας και σε περίπτωση που ο συναγερμός ενεργοποιηθεί από παραβίαση ή ανέλκυση του οχήματος, ή από ανίχνευση κίνησης στο εσωτερικό του, τότε ακούγεται μια ισχυρή σειρήνα συναγερμού.

Ένα επιπλέον ανεξάρτητο σύστημα συναγερμού

Ένα εφεδρικό σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μπαταρία είναι το πρόσθετο, δευτερεύον σύστημα συναγερμού που έρχεται μαζί με τον συναγερμό Thatcham. Από αυτό ακούγεται μια σειρήνα όταν ενεργοποιείται ο συναγερμός και επειδή έχει τη δική του ενσωματωμένη μπαταρία, θα ενεργοποιηθεί ακόμα και αν κάποιος αποσυνδέσει την κύρια μπαταρία του οχήματος.

Top