Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > NEO TOURNEO COURIER > Χαρακτηριστικά > Οδηγική Εμπειρία

Απολαύστε κάθε διαδρομή

Το συμπαγές αλλά ευρύχωρο νέο Ford Tourneo Courier είναι σχεδιασμένο για να διευκολύνει τη ζωή σας. Το ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό του είναι γεμάτο με προηγμένες τεχνολογίες, που περιλαμβάνουν τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση και κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρες παρκαρίσματος. Αυτά τα συστήματα συνεργάζονται άψογα για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίζετε την καθημερινότητα με εμπιστοσύνη

Emergency Assistance SYNC logo

FORD SYNC με κλήση έκτακτης ανάγκης

Η λειτουργία έκτακτης ανάγκης είναι μια σημαντική λειτουργία του Ford SYNC, που ενδέχεται να σας σώσει τη ζωή. Στην απίθανη περίπτωση ατυχήματος, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αναγνωρισμένο και συνδεδεμένο με Bluetooth® Tooltipκινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει αυτόματα απευθείας κλήση στην τοπική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, όταν ανοίξει ο αερόσακός σας ή απενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε την κλήση ή να μιλήσετε στην υπηρεσία. Το σύστημα μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS στις οποίες βρίσκεστε, ακόμα κι αν έχετε χάσει τις αισθήσεις σας.

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα είναι σχεδιασμένο να συγκρατεί το όχημα στην ανηφόρα, για να μην κυλίσει προς τα πίσω όταν μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Λειτουργεί και με την όπισθεν, επομένως είναι ιδανικό για τη ρυμούλκηση βαρέων φορτίων. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Ford Tourneo Courier driving up hill in forest
Ford Tourneo Courier front interior with rear camera close up

Πιο εύκολη όπισθεν

Κολωνάκια, ποδήλατα, χαμηλά τοιχάκια... Η κάμερα οπισθοπορείας σάς δείχνει όλα όσα βρίσκονται στο πίσω μέρος του οχήματος σε μια οθόνη ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Εκτός του ότι σας δείχνει πράγματα που μπορεί να μην βλέπετε, το σύστημα σας βοηθά επίσης να σταθμεύσετε προβάλλοντας εικονικές γραμμές που σας καθοδηγούν ακόμα και στον πιο στενό χώρο στάθμευσης. Η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που επιλέγετε όπισθεν.

Αισθητήρες για πιο άνετη στάθμευση

Οι μπροστινοί και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, σάς βοηθούν να υπολογίζετε την απόσταση ανάμεσα στο όχημά σας και σε οποιοδήποτε εμπόδιο, μπροστά ή πίσω σας. Όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ένα αντικείμενο, ενεργοποιούν μια οπτική και ηχητική προειδοποίηση που εντείνεται όσο πλησιάζετε σε αυτό.

Ford Tourneo Courier indicating parking sensors
Ford Tourneo Courier front with assisted steering detail

Σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού, το οποίο αποκρίνεται σε όλες τις καταστάσεις

Ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού (EPAS), το οποίο προσαρμόζεται αυτόματα στην ταχύτητά σας και στις συνθήκες. Σε χαμηλές ταχύτητες, το σύστημα κάνει την περιστροφή των τροχών πιο ελαφριά και πιο εύκολη, βελτιώνοντας τη δυνατότητα ελιγμών. Σε υψηλές ταχύτητες, όταν χρειάζεστε μεγαλύτερο έλεγχο, σφίγγει το τιμόνι. Τώρα, με τον νέο έλεγχο ολίσθησης, το EPAS λαμβάνει επίσης υπ' όψιν τους πλευρικούς ανέμους και άλλες οδηγικές συνθήκες, ενώ ο ενεργός έλεγχος ταλάντωσης τιμονιού μειώνει οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες δονήσεις του τιμονιού.

Προβολείς που ανάβουν αυτόματα όποτε χρειάζεται

Οι αυτόματοι προβολείς διαθέτουν έναν αισθητήρα που ανιχνεύει το μειωμένο φως το σούρουπο ή την ξαφνική αλλαγή στις συνθήκες φωτισμού, π.χ., όταν μπαίνετε σε μια σήραγγα και τότε ενεργοποιούνται αμέσως, ώστε η οδήγησή σας να είναι πιο εύκολη και ασφαλής.

Ford Tourneo Courier front automatic headlights detail
Cruise Control with Adjustable Speed Limiter Device

Λιγότερο κουραστική οδήγηση, πιο οικονομικές μετακινήσεις

Το σύστημα σταθερής ταχύτητας cruise control επιτρέπει στο όχημα να διατηρεί μια σταθερή ταχύτητα, που έχετε εσείς ορίσει, ενώ το ρυθμιζόμενο σύστημα περιορισμού της ταχύτητας (Adjustable Speed Limiter) σας επιτρέπει να παραμείνετε στο προ-ρυθμισμένο όριο ταχύτητας της επιλογής σας. Το σύστημα αυτό αφενός σας βοηθάει να εξοικονομήσετε καύσιμο, αφετέρου ελαχιστοποιεί την πιθανότητα να παραβιάσετε το όριο ταχύτητας. Εκτός από τα πρακτικά οφέλη, και τα δύο τεχνολογικά συστήματα κάνουν τις μεγάλες μετακινήσεις σας πιο ξεκούραστες.

Top