ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;

Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > TOURNEO CUSTOM > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

Οδηγική Εμπειρία

Στο νέο Tourneo Custom υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που σας προσφέρουν μια όμορφη οδηγική εμπειρία. Για παράδειγμα, το ηλεκτρικό, θερμαινόμενο κάθισμα και το ρυθμιζόμενο τιμόνι παρέχουν τον τέλειο χώρο οδήγησης για εσάς. Ενώ παράλληλα η απόκριση των χειριστηρίων, σάς χαρίζει επίσης αυτοπεποίθηση σε όλες τις συνθήκες, σε υψηλές ταχύτητες, σε βρεγμένο ή στεγνό οδόστρωμα, με ή χωρίς φορτίο. Έπειτα, υπάρχει η σειρά των τεχνολογικών συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, του ελέγχου κατανομής ροπής και της μείωσης πλευρικού ανέμου.

Τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται σε αυτήν τη σελίδα μπορεί να διατίθενται μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα. Όπου διατίθενται, αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι προαιρετικά πρόσθετα με επιπλέον χρέωση. Για περισσότερες πληροφορίες, κατεβάστε το φυλλάδιο για να δείτε τις τρέχουσες προδιαγραφές.

Αναβαθμισμένη δυνατότητα

Το Ford Tourneo Custom Active με χειροκίνητη μετάδοση διατίθεται με ένα προηγμένο προαιρετικό σύστημα που έχει κατασκευαστεί για να σας βοηθά να αντιμετωπίσετε εύκολα το κάθε τυχόν απαιτητικό έδαφος. Το προαιρετικό μηχανικό σύστημα διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης μειώνει την ανεπιθύμητη περιστροφή των τροχών, ειδικά σε γλιστερές ή ανώμαλες επιφάνειες, κατανέμοντας την ισχύ στον τροχό με τη μεγαλύτερη πρόσφυση. Αυτό βοηθά να σας κρατά προς τα εμπρός στην πορεία σας και να βελτιώνει τη σταθερότητα του οχήματος όταν απαιτείται περισσότερο.

Ford Tourneo Custom Speed Assist close up

Σας βοηθά να διατηρείτε το όριο ταχύτητας

Το νέο Tourneo Custom διατίθεται πλέον με το σύστημα υποβοήθησης ταχύτητας, που σας βοηθάει να ελέγχετε καλύτερα την ταχύτητά σας και να επικεντρώνεστε περισσότερο στον δρόμο. Αρχικά, η τεχνολογία αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας ανιχνεύει αυτόματα το τρέχον όριο ταχύτητας (όταν είναι ενεργοποιημένη) και έπειτα το σύστημα προσαρμόζει αυτόματα τη μέγιστη ταχύτητά σας σε αυτό το όριο Tooltip .

Έλεγχος της ταχύτητας που μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα

Με την τεχνολογία του αυτορυθμιζόμενου συστήματος σταθερής ταχύτητας , επιλέγετε την επιθυμητή ταχύτητα οδήγησής σας και το σύστημα τη διατηρεί. Εάν ο ενσωματωμένος αισθητήρας ραντάρ εντοπίσει ένα προπορευόμενο όχημα, επιβραδύνει το όχημά σας ώστε να διατηρεί μια προκαθορισμένη απόσταση. Όταν απελευθερωθεί ο δρόμος μπροστά από το αυτοκίνητό σας, αυτό ξαναεπιταχύνει στην προεπιλεγμένη ταχύτητα.

New Ford Tourneo cruise control
New Ford Tourneo side door mirror close up

Ένα σύστημα που βλέπει όσα δεν βλέπετε εσείς

Το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για να βλέπει οχήματα που μπορεί να βρίσκονται στο "τυφλό σημείο" σας. Υπάρχουν και στις δύο πλευρές του νέου σας Tourneo Custom και σας ειδοποιούν ενεργοποιώντας ένα εμφανές πορτοκαλί φως στον πλαϊνό καθρέπτη.

Βλέπει τα οχήματα που μπορεί να μην δείτε

Το σύστημα Cross Traffic Alert αποτελεί μέρος του συστήματος πληροφόρησης τυφλών σημείων. Όταν βγαίνετε με την όπισθεν από το χώρο στάθμευσης και έχετε περιορισμένη ορατότητα της κίνησης, το σύστημα Cross Traffic Alert μπορεί να ανιχνεύσει τα διερχόμενα οχήματα και ενεργοποιεί έναν προειδοποιητικό ήχο. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα ενεργοποιεί επίσης ένα φως στον πλαϊνό καθρέφτη (αριστερά ή δεξιά, αναλόγως της κατεύθυνσης των διερχόμενων οχημάτων), ενώ εμφανίζει παράλληλα μια προειδοποίηση στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών.

New Ford Tourneo Cross Traffic Alert detecting another car
New Ford Tourneo side door mirror close up

Βλέπει τα οδικά σήματα που εσείς μπορεί να μη δείτε

Είτε τα σήματα βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είτε είναι μόνιμα ή προσωρινά, το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων μπορεί να τα εντοπίσει. Ένα εικονίδιο αυτού του σήματος ορίου ταχύτητας ή απαγόρευσης προσπεράσματος εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων και αλλάζει κάθε φορά που εισέρχεστε σε ένα νέο όριο.

Εύκολες στροφές

Το νέο Tourneo Custom έχει έναν κύκλο στροφής μόλις 11,6 μέτρων, γεγονός ιδιαίτερα εντυπωσιακό για ένα όχημα αυτού του μεγέθους. Αυτό καθιστά την οδήγηση στην πόλη, συμπεριλαμβανομένης της στάθμευσης και της στάσης για φόρτωση και εκφόρτωση, ακόμα πιο εύκολη.

Ford Tourneo Custom turning circle
Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps

Νέοι χαρακτηριστικοί προβολείς

Οι προβολείς HID προσφέρουν ακριβή και έντονα σχέδια φωτισμού. Εκτός του ότι έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένη χρήση, είναι σχεδιασμένοι για να προσφέρουν στο νέο Tourneo Custom μια ξεχωριστή εμφάνιση χάρη στα LED φώτα ημέρας. Επιπλέον, ο αντιθαμβωτικός προβολέας μεγάλης σκάλας προσαρμόζεται αυτόματα για να μη θαμπώνετε τους άλλους οδηγούς και ο στατικός φωτισμός στροφών αυτών των νέων προβολέων σάς βοηθά να βλέπετε πιο καθαρά όταν οδηγείτε στις στροφές.

 

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθά να μένετε στη λωρίδα

Αν αρχίσετε να αλλάζετε λωρίδα κατά λάθος, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας σας προειδοποιεί αμέσως, δονώντας το τιμόνι και προβάλλοντας ένα οπτικό μήνυμα. 

Ford Tourneo Custom driving through desert
Ford Tourneo in front of house

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, όταν ξεκινάτε ενώ βρίσκεστε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2-3 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Το σύστημα προειδοποίησης οδηγού καταλαβαίνει πότε έχετε κουραστεί

Το σύστημα προειδοποίησης οδηγού παρακολουθεί διαρκώς την οδηγική συμπεριφορά σας και έχει σχεδιαστεί ώστε να ανιχνεύει κάθε απόκλιση που οφείλεται στην κούρασή σας. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει πως έχετε κουραστεί, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα προειδοποιητικό εικονίδιο που θα σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα. Αν η κούρασή σας από την οδήγηση συνεχίσει να επιδεινώνεται, το μήνυμα επαναλαμβάνεται και αυτή τη φορά ακούγεται και μια ηχητική προειδοποίηση.

Ford Tourneo Custom driver alert
Ford Tourneo centre console display close-up

Πιο εύκολη και πιο ασφαλής όπισθεν

Κολωνάκια, ποδήλατα, χαμηλοί τοίχοι... Η κάμερα οπισθοπορείας σάς δείχνει όλα όσα βρίσκονται πίσω σας σε μια οθόνη ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Εκτός του ότι σας δείχνει πράγματα που μπορεί να μην βλέπετε, το σύστημα σας βοηθά επίσης να σταθμεύσετε προβάλλοντας εικονικές γραμμές που σας καθοδηγούν ακόμα και στον πιο στενό χώρο στάθμευσης. Η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που επιλέγετε όπισθεν.

Πίσω ανάρτηση αέρα

Με πίσω ανάρτηση αέρα, το σύστημα ρυθμίζεται αυτόματα ώστε να διατηρεί ένα συνεχές ύψος ελατηρίων, ανεξαρτήτως του πόσο φορτωμένο είναι το όχημα. Αυτό σημαίνει ότι θα απολαύσετε μια πιο στρωτή οδήγηση είτε είστε μόνος ή με συνεπιβάτες ή το όχημα είναι πλήρως φορτωμένο.

Ford Tourneo rear air suspension detail
Ford side wind stabilisation

Σύστημα προστασίας από πλευρικούς ανέμους

Βοηθάει τον οδηγό να παραμένει στη λωρίδα σε συνθήκες δυνατών και ισχυρών ανέμων χρησιμοποιώντας το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), το οποίο ανιχνεύει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το όχημα επηρεάζεται από τους πλευρικούς ανέμους.

Ford SYNC Emergency Assistance

Η λειτουργία Επείγουσας Ανάγκης Ford Emergency Assistanceείναι μια σημαντική λειτουργία του Ford SYNCTooltip. Στην περίπτωση ατυχήματος, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αναγνωρισμένο και συνδεδεμένο με Bluetooth® κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει αυτόματα απευθείας κλήση στην υπηρεσία πολιτικής προστασίας, όταν ανοίξει ο αερόσακός σας ή απενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε την κλήση ή να μιλήσετε στην υπηρεσία. Το σύστημα μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS στις οποίες βρίσκεστε, ακόμα κι αν εσείς δεν είστε σε θέση να το κάνετε.

Ford SYNC logo
Top