ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;

Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > TOURNEO CUSTOM > Χαρακτηριστικά > Άνεση και ευκολία

Ανώτερες επιδόσεις και εξαιρετική οικονομία

Το νέο Tourneo Custom ενσωματώνει μια σειρά συστημάτων χωρίς συμβιβασμούς, σχεδιασμένων για μέγιστες επιδόσεις και οικονομία. Αυτά περιλαμβάνουν τον νέο κινητήρα Ford EcoBlue 2 λίτρων, ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που προσφέρει πιο αποτελεσματικές αλλαγές σχέσεων και σύστημα Auto Start-Stop.

Τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται σε αυτήν τη σελίδα μπορεί να διατίθενται μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα. Όπου διατίθενται, αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι προαιρετικά πρόσθετα με επιπλέον χρέωση. Για περισσότερες πληροφορίες, κατεβάστε το φυλλάδιο για να δείτε τις τρέχουσες προδιαγραφές.

Τεχνολογία Geofencing

Διαθέσιμη στο υβριδικό όχημα Tourneo Custom Plug-In Hybrid, η τεχνολογία Geofencing έχει σχεδιαστεί για να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του τοπικού αέρα. Το υβριδικό όχημα PHEV μπορεί να ανιχνεύσει πότε εισέρχεται σε ζώνες κυκλοφοριακής συμφόρησης ή χαμηλών εκπομπών ρύπων και, στη συνέχεια, μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία ηλεκτροκίνησης μόνο. Oι διαχειριστές των οχημάτων μπορούν επίσης να δημιουργούν εξατομικευμένες “πράσινες ζώνες”, ώστε να ενθαρρύνουν την οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε τοποθεσίες στις οποίες υπάρχουν σχολεία, παιδικές χαρές, αστικές περιοχές και αποθήκες.

Η μονάδα geofence καταγράφει επίσης πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του οχήματος μόνο με ηλεκτρική ενέργεια σε περιοχές χαμηλών απαιτούμενων εκπομπών ρύπων. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν στις αρχές, αν ζητηθούν, για να επιβεβαιώσουν τη συμμόρφωση σε ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων, αποφεύγοντας τον κίνδυνο παράνομων προστίμων και κυρώσεων.

Όταν το Tourneo Custom PHEV αφήνει μια ελεγχόμενη ζώνη, αλλάζει αυτόματα στο πιο κατάλληλο προφίλ λειτουργίας οδήγησης (drive mode) για το επόμενο σκέλος της διαδρομής.

Βενζινοκινητήρας EcoBoost με υβριδική τεχνολογία Plug-In του νέου Tourneo Custom

Τα καλύτερα στοιχεία και των δύο κινητήρων

Το νέο Ford Tourneo Custom Plug-in Hybrid διαθέτει δύο πηγές ενέργειας. Το προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε μικρότερες διαδρομές με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων, ενώ για διαδρομές μεγαλύτερης διάρκειας, ο κινητήρας EcoBoost 1 λίτρου ενεργοποιείται διασφαλίζοντας έτσι, ότι θα συνεχίσετε κανονικά το ταξίδι σας . Πρόκειται για ένα τεχνολογικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί με σκοπό να μεγιστοποιήσει την αποδοτικότητα, την αξιοπιστία και την ευελιξία που περιμένετε από ένα Tourneo.

Εύκολη επαναφόρτιση

Το Plug-in Hybrid μπορεί να φορτιστεί οπουδήποτε υπάρχουν διαθέσιμες κεντρικές παροχές ρεύματος. Μόλις φορτιστεί πλήρως, μπορείτε να οδηγήσετε πάνω από 56 χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή επαρκεί για να πραγματοποιήσετε μικρές διαδρομές στην πόλη χωρίς τη χρήση καυσίμων. Όταν έχετε χαμηλή ισχύ, ο κινητήρας όχι μόνο επεκτείνει το εύρος, αλλά βοηθά και στην επαναφόρτιση της μπαταρίας. Το Tourneo χρησιμοποιεί επίσης έξυπνα αυτοφορτιζόμενα τεχνολογικά συστήματα, όπως την πέδηση με σύστημα επαναφόρτισης μπαταρίας, για την επιστροφή ενέργειας στον ηλεκτρικό κινητήρα. Μόλις η μπαταρία φορτιστεί επαρκώς, μπορείτε να μεταβείτε και πάλι αποκλειστικά στην ηλεκτρική ενέργεια, η οποία βοηθά στην οικονομία καυσίμου και στην μείωση των ρύπων. 

Φόρτιση του υβριδικού Plug-In νέου Tourneo Custom

Μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των σέρβις για να περνάτε λιγότερο χρόνο εκτός δρόμου

Οι προηγμένοι κινητήρες Ford EcoBlue 2 λίτρων είναι ανθεκτικοί και αξιόπιστοι, προσφέροντας μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των σέρβις, στα 60.000 χλμ. Tooltip ή στα δύο χρόνια, όποιο προκύψει πρώτο. Ταυτόχρονα, τα εξαρτήματα που συνήθως είναι ευπαθή στη συνηθισμένη φθορά, έχουν επίσης σχεδιαστεί ώστε να λειτουργούν για περισσότερο χρόνο χωρίς να χρειάζονται συντήρηση.

Επιδόσεις που ικανοποιούν τους στόχους

Ο κινητήρας Ford EcoBlue 2 λίτρων είναι ένας προηγμένος πετρελαιοκινητήρας που προσφέρει τις εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές Euro 6. Ο στόχος αυτών των εκπομπών επιτεύχθηκε μέσω της παρουσίασης προηγμένων τεχνολογικών συστημάτων καταλύτη. Όλα αυτά έχουν επιτευχθεί χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις ή στην οδηγική εμπειρία.

Πετρελαιοκινητήρας 2.0L Ford EcoBlue
Pεζερβουάρ διαλύμματος ουρίας AdBlue

Ένα πρόσθετο που απαμακρύνει τη ρύπανση

Το σύστημα επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής (SCR) χρησιμοποιεί το AdBlue®, ένα διάλυμα ουρίας σε απιονισμένο νερό, το οποίο μετατρέπει τις εκπομπές NOx στον καταλύτη σε άζωτο και νερό. Στη συνέχεια, ένα φίλτρο σωματιδίων μειώνει πάνω από το 90% της εκπομπής στερεών σωματιδίων από τον καταλύτη του οχήματος. Προκειμένου να λειτουργεί σωστά, η δεξαμενή AdBlue® στον πετρελαιοκινητήρα σας Ford EcoBlue πρέπει να είναι γεμισμένη με υγρό AdBlue®. Οι προειδοποιητικές ενδείξεις του συστήματος ενεργοποιούνται όταν το επίπεδο του υγρού φτάνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. 

Χρησιμοποιήστε λιγότερο καύσιμο με το σύστημα Auto Start-Stop

Όταν το αυτοκίνητό σας είναι σταματημένο στο φανάρι ή βρίσκεται στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην ουρά, αυτή η τεχνολογία σβήνει αυτόματα τον κινητήρα (ενώ συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα όπως οι προβολείς, ο κλιματισμός, το ραδιόφωνο και το σύστημα Ford SYNC). Τη στιγμή που είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε από τη στάση, αφήστε απλά τον συμπλέκτη, επιλέξτε την πρώτη ταχύτητα ως συνήθως ή πατήστε το γκάζι σε αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τότε το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα. Το σύστημα Auto-Start-Stop είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν οδηγείτε κυρίως στην πόλη, καθώς μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 10% (αστικός κύκλος).

Ένδειξη συστήματος Auto Start-Stop
έξυπνη αναγεννητική φόρτιση του νέου Tourneo Custom

Πιο αποδοτική επαναφόρτιση της μπαταρίας σας

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (Smart Regenerative Charging) φορτίζει την μπαταρία μόνο όποτε χρειάζεται και, όταν αυτό είναι δυνατό. Αποφεύγει να το κάνει όταν πατάτε το συμπλέκτη. Αυτό συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και τη μείωση εκπομπών ρύπων.

Αυτόματο κιβώτιο SelectShift

Τόσο ο κινητήρας των 130 ίππων όσο και αυτός των 170 ίππων είναι εξοπλισμένοι με το νέο εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift. Αυτή είναι η στάνταρ επιλογή συστήματος μετάδοσης κίνησης σε μια ευρεία γκάμα αμαξωμάτων και GVM και έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει μια στρωτή και ξεκούραστη οδηγική εμπειρία, ιδιαιτέρως σε συνθήκες έντονης κίνησης όπου το αυτοκίνητο σταματάει και ξεκινάει συνεχώς. Το κιβώτιο σάς επιτρέπει να αλλάζετε ταχύτητα χειροκίνητα εάν προτιμάτε, χρησιμοποιώντας τα κουμπιά αλλαγής ταχυτήτων του λεβιέ στο ταμπλό. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα κλειδώματος των σχέσεων σε ακόμα πιο δύσκολες οδηγικές συνθήκες. Για παράδειγμα, σε ολισθηρό οδόστρωμα ή απότομες ανηφόρες.

Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων του νέου Ford Tourneo
Trip computer στο Tourneo Custom

Βασικές πληροφορίες για τη μετακίνηση

Ο ενσωματωμένος υπολογιστής ταξιδιού σάς παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και αριθμούς σχετικά με τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν, την κατανάλωση καυσίμου, την ταχύτητα και την εξωτερική θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σας ενημερώνει επίσης για την αυτονομία του ρεζερβουάρ καυσίμου, δηλαδή πόση απόσταση μπορείτε κατά προσέγγιση να διανύσετε με τα διαθέσιμα καύσιμα. Αυτό είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο κατά τις μακρινές μετακινήσεις σας ή στις περιπτώσεις που γνωρίζετε ότι θα οδηγήσετε σε απομακρυσμένα μέρη.

Top