ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;

Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > TOURNEO CUSTOM > Χαρακτηριστικά > Ασφάλεια και προστασία

Ασφάλεια και προστασία

Όπως θα περιμένατε, η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας στο νέο Tourneo Custom. Υπάρχουν τεχνολογίες για την προστασία τη δική σας, των επιβατών σας και του οχήματος. Όλα αυτά συμβάλλουν στη βαθμολογία του οχήματος 5 αστέρων από τον οργανισμό ασφάλειας Euro NCAP.

Τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται σε αυτήν τη σελίδα μπορεί να διατίθενται μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα. Όπου διατίθενται, αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι προαιρετικά πρόσθετα με επιπλέον χρέωση. Για περισσότερες πληροφορίες, κατεβάστε το φυλλάδιο για να δείτε τις τρέχουσες προδιαγραφές.

Ένα σύστημα που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των πεζών

Το σύστημα Pre-Collision Assist ανιχνεύει τα προπορευόμενα οχήματα στο δρόμο μπροστά σας ή πεζούς και οχήματα που μπορεί να βρεθούν στην πορεία του οχήματος και σας προειδοποιεί για την παρουσία τους. Σε περίπτωση που δεν αντιδράσετε, το σύστημα φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο. Αυτή η νέα τεχνολογία είναι σχεδιασμένη για να συμβάλει στη μείωση του βαθμού σοβαρότητας των ατυχημάτων ή/και για να αποφεύγονται τελείως, και λειτουργεί αποτελεσματικά σε ταχύτητες έως και 80 χλμ./ώρα (για φυσιολογικές συνθήκες δρόμου και οχήματος).

Ασφάλεια 5 αστέρων

Ως απόδειξη της ικανότητάς του να προστατεύει εσάς και τους επιβάτες σας, το νέο Tourneo Custom έχει αποσπάσει βαθμολογία ασφάλειας 5 αστέρων από τον οργανισμό Euro NCAP.

EURO NCAP logo
Ford Tourneo aerial view indicating sway control

Το τρέιλερ παραμένει με ασφάλεια στη θέση του

Το σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας Τρέιλερ (TSC) ανιχνεύει τυχόν ταλαντώσεις ή κλυδωνισμούς και μειώνει την ταχύτητα του οχήματός σας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, για πιο ελεγχόμενη ρυμούλκηση. Το σύστημα επιβραδύνει το όχημα μειώνοντας τη ροπή του κινητήρα και αυξάνοντας σταδιακά την πίεση της πέδησης σε όλους τους τροχούς.

Μέγιστο κράτημα με ελάχιστη προσπάθεια

Το προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) αποτρέπει το υπερβολικό σπινάρισμα των τροχών και σας προσφέρει το καλύτερο δυνατό κράτημα και ανάλογες επιδόσεις και ευστάθεια όταν τα χρειάζεστε περισσότερο. Το σύστημα παρακολουθεί διαρκώς και ρυθμίζει την ισχύ στους μεμονωμένους τροχούς του οχήματος, εξασφαλίζοντας μέγιστη επαφή και κράτημα κατά την επιτάχυνση.

Ford Tourneo Custom driving past rock wall
Ford Tourneo rear driving on road

Βελτιωμένη σταθερότητα σε δύσκολες οδικές συνθήκες

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας (ESC) παρακολουθεί διαρκώς την πρόοδο του οχήματός σας. Ανιχνεύει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το όχημα χάνει το κράτημα και εφαρμόζει αυτόματα τα φρένα στους μεμονωμένους τροχούς, σταθεροποιώντας το όχημα. Χρησιμοποιώντας προηγμένους αισθητήρες από το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών και το σύστημα πρόσφυσης, παρακολουθεί τη συμπεριφορά του οχήματος.

Συνεχής προστασία κατά της ανατροπής του αυτοκινήτου

Ο μοναδικός αισθητήρας βαθμού περιστροφής της Ford βοηθάει το σύστημα προστασίας από ανατροπή να διατηρεί τα ελαστικά στο οδόστρωμα, ιδιαιτέρως σε συνθήκες υψηλού κέντρου βαρύτητας και κατά την οδήγηση σε στροφές εκτός κάμπερ.

Ford Tourneo Custom driving past lake

Χαρακτηριστικά ασφάλειας που προσαρμόζονται στο φορτίο σας

Το σύστημα ελέγχου σταθερότητας φορτίου ρυθμίζει το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας σύμφωνα με το συνολικό βάρος που μεταφέρετε. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται ο έλεγχος και η ευστάθεια, είτε το Tourneo Custom σας είναι άδειο, είτε πλήρως φορτωμένο.

 

Προηγμένα συστήματα για πιο ελεγχόμενη πέδηση

Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS) και η ηλεκτρονική κατανομή πέδησης συνδυάζονται για να διασφαλίζεται ότι η πέδηση είναι πιο αποτελεσματική. Το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης πέδησης (EBA) βοηθάει το όχημά σας ώστε να επιτυγχάνει τη μέγιστη αποδοτικότητα στην πέδηση σε έκτακτες συνθήκες. Ελέγχεται αυτόματα μέσω του συστήματος Ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), το οποίο ανιχνεύει τον βαθμό πίεσης που ασκείτε στο φρένο και τον αυξάνει αυτόματα, αν χρειάζεται. Ενώ αν φρενάρετε απότομα, το σύστημα φώτων απότομου φρεναρίσματος (EBL) ενεργοποιεί αυτόματα τα φώτα των φρένων, για να προειδοποιήσει τους άλλους οδηγούς.

Ford Tourneo wheel close up
Ford Tourneo close up with inflated airbags

Περιβάλλεστε από αερόσακους

Το νέο Tourneo Custom διαθέτει μια πλήρη σειρά αερόσακων. Αυτοί περιλαμβάνουν έναν αερόσακο οδηγού ως στάνταρ εξοπλισμό, καθώς και προαιρετικούς αερόσακους συνοδηγού, αερόσακους κεφαλής, θώρακα και πλευρικούς αερόσακους, για να προσφέρουν επιπλέον προστασία της κεφαλής στην περίπτωση μιας σύγκρουσης άνω πλευράς.

Ένα ισχυρότερο αμάξωμα

Το στιβαρό αμάξωμα του νέου Tourneo Custom προσφέρει βελτιωμένη αντίσταση στις συγκρούσεις και είναι πιο άκαμπτο. Ο αυξημένος βαθμός ακαμψίας οδηγεί επίσης σε σημαντικές βελτιώσεις στη διαδρομή και στο χειρισμό, ενώ μειώνει επίσης τον θόρυβο και τους κραδασμούς στο εσωτερικό του οχήματος.

Ford Tourneo optimised body structure

Επιλέγετε ποιες πόρτες θα κλειδώσετε και θα ξεκλειδώσετε

Το νέο Tourneo Custom διαθέτει κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό για τις πόρτες, το οποίο είναι πιο ασφαλές από ποτέ. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορείτε να επιλέξετε να ανοίξετε μία μόνο πόρτα τη στιγμή που οι υπόλοιπες πόρτες παραμένουν κλειδωμένες με ασφάλεια, μέχρι να ενεργοποιήσετε ένα διακόπτη στην πόρτα του οδηγού. Ο ίδιος διακόπτης ελέγχει το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα σε όλες τις πόρτες του οχήματος.

Fort Tourneo Custom remote control locking
Top