ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;

Πληκτρολογήστε την ερώτησή σας…
Home > Owner > Resources & Support > FAQs > Electric Vehicles
FAQs page

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα

 

Παρακάτω θα βρείτε πολλές πρακτικές συμβουλές και απαντήσεις σε συχνές απορίες.

 • Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φορτίσετε το ηλεκτρικό σας όχημα στο σπίτι και όταν είσαστε καθοδόν.

  Φόρτιση στο σπίτι

  • Το Wall-Box της Ford είναι το πιο βολικό και πιθανότατα ο ταχύτερος τρόπος φόρτισης στο σπίτι. Σας προσφέρει τη μέγιστη ταχύτητα φόρτισης στο σπίτι για το όχημά σας – με επιπλέον αυτονομία 50–70 χιλιόμετρα για κάθε ώρα φόρτισης. Με την εφαρμογή FordPass, μπορείτε ακόμα και να ελέγξετε το συνδεδεμένο Wall-Box και να διαχειριστείτε την πρόσβαση.
  • Εάν έχετε μια βιομηχανική πρίζα εγκατεστημένη, μπορείτε να φορτίσετε το όχημά σας γρηγορότερα απ' ότι με μια κανονική πρίζα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καλώδιο οικιακής φόρτισης (παρέχεται μαζί με το όχημά σας) τη βιομηχανική πρίζα. Η φόρτιση με αυτόν τον τρόπο προσθέτει αυτονομία 20–30 χλμ. για κάθε ώρα φόρτισης.
  • Τέλος, μπορείτε απλά να συνδέσετε σε μια κοινή οικιακή πρίζα, χρησιμοποιώντας το καλώδιο οικιακής φόρτισης και την οικιακή πρίζα. Αυτό μπορεί να προσθέσει αυτονομία 10–15 χλμ. για κάθε ώρα φόρτισης. Βεβαιωθείτε ότι οι πρίζες σας έχουν ελεγχθεί από επαγγελματία ηλεκτρολόγο για να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία τους.

  Δημόσια φόρτιση

  Η Ford προσφέρει πρόσβαση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους φορτιστές χρησιμοποιώντας την κάρτα φόρτισης Ford (κάρτα RFID), την εφαρμογή FordPass ή το Plug&Charge. Ενδέχεται να συναντήσετε πολλούς διαφορετικούς τύπους δημόσιων φορτιστών για το ηλεκτρικό σας όχημα:

  Δημόσιος φορτιστής AC. Για ορισμένους από αυτούς, θα χρειαστεί να έχετε το δικό σας καλώδιο δημόσιας φόρτισης, το οποίο παρέχεται στο βασικό εξοπλισμό του Mustang Mach-E. Η ισχύς φόρτισης είναι συνήθως 11–22 kW, παρέχοντας σας εύρος 50–70 χλμ. ανα ώρα φόρτισης.

  Φορτιστής συνεχούς ρεύματος 50 kW. Οι φορτιστές αυτοί διατίθενται ήδη ευρέως σε πολλές χώρες. Ένα καλώδιο φόρτισης θα είναι πάντα συνδεδεμένο στο σταθμό, οπότε δεν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το δικό σας. Μπορούν να σας δώσουνν αυτονομία περίπου 250 χλμ. για κάθε ώρα φόρτισης.

  Φορτιστής συνεχούς ρεύματος 150 kW. Αυτοί οι φορτιστές προσφέρουν την ταχύτερη φόρτιση, προσθέτοντας αυτονομία 500–650 χλμ. για κάθε ώρα φόρτισης, χωρίς να χρειάζεστε το δικό σας καλώδιο δημόσιας φόρτισης. Ο αριθμός των φορτιστών υψηλής ισχύος αυξάνεται συνεχώς, και η Ford συνεργάζεται με τη IONITY για να παρέχει φορτιστές υψηλής ισχύος στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητοδρόμους.

   

  Όλες οι τιμές βασίζονται σε τυπικές συνθήκες. Οι πραγματικές ταχύτητες φόρτισης μπορεί να διαφέρουν.

 • Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων συνήθως φορτίζουν στο 90% των περιπτώσεων στο σπίτι τους (Source). Και ενδέχεται να είναι η φθηνότερη επιλογή, εκτός αν ο εργοδότης σας προσφέρει δωρεάν φόρτιση στην εργασία.

  Αν εγκαταστήσετε έναν οικιακό σταθμό φόρτισης Ford Wallbox, μπορείτε να συνδέσετε το ηλεκτρικό σας όχημα στην πρίζα κατά τη διάρκεια της νύχτας και να έχετε μία πλήρη φόρτιση έως το πρωί, όπως ακριβώς γίνεται και με το τηλέφωνό σας. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μπορούν να σας βοηθήσουν με την εγκατάσταση Περισσότερες πληροφορίες για το Ford Wallbox θα είναι διαθέσιμες την άνοιξη του 2020.

  Μπορείτε, επίσης, να πραγματοποιήσετε πιο αργή φόρτιση, χρησιμοποιώντας το καλώδιο του βασικού εξοπλισμού σε μια κανονική οικιακή πρίζα ή σε μια βιομηχανική πρίζα υψηλότερης ισχύος. 

 • Ο χρόνος φόρτισης του ηλεκτρικού σας οχήματος εξαρτάται από το μέγεθος της μπαταρίας και την εναπομείνουσα φόρτισή της, καθώς και από την ταχύτητα φόρτισης του φορτιστή που χρησιμοποιείτε. Παραθέτουμε μερικά παραδείγματα για την αυτονομία, την οποία μπορείτε να προσθέσετε για κάθε  μία ώρα φόρτισης χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους φορτιστών.

  Οικιακή πρίζα: 10-15 χλμ. αυτονομία ανά ώρα φόρτισης

  Ford Wall-Box/ δημόσια φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος: 50-70 χλμ. αυτονομία ανά ώρα

  Δημόσιος φορτιστής συνεχούς ρεύματος 50 kW: 250-330 χλμ. αυτονομία ανά ώρα φόρτσισης

  Δημόσιος Φορτιστής συνεχούς ρεύματος 150 kW:  500-600 χλμ. εαυτονομία ανά ώρα φόρτισης

  Όλες οι τιμές βασίζονται σε τυπικές συνθήκες. Οι πραγματικές ταχύτητες φόρτισης μπορεί να διαφέρουν.

 • Ο κατάλληλος εξοπλισμός φόρτισης για το σπίτι σας εξαρτάται από το χώρο στον οποίο διαμένετε, καθώς και από τον τρόπο οδήγησής σας. 

 • Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή FordPass ή το σύστημα πλοήγησης του οχήματός σας. Και τα δύο θα σας δείξουν τις ακριβείς τοποθεσίες, τη διαθεσιμότητα και το κόστος των διαφορετικών σταθμών φόρτισης.

  Αν ταξιδεύετε, τόσο η εφαρμογή όσο και το σύστημα πλοήγησης, θα βρουν φορτιστές κατά μήκος της διαδρομής σας και θα σας ενημερώσουν σχετικά με την αναμενόμενη ώρα άφιξής ώστε να συμπεριλάβουν τους χρόνους φόρτισης.

 • Με τη συνδρομή φόρτισης FordPass, μπορείτε να πληρώσετε για τη φόρτισή σας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «pay as you go». Κάθε φορά που φορτίζετε, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της φόρτισης, με τις λεπτομέρειες σχετικά με τη φόρτιση και το κόστος που θα χρεωθεί σε εσάς.

   

 • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στους τύπους ηλεκτρικών οχημάτων. Διατίθενται οχήματα πόλης με μικρότερες μπαταρίες μέχρι SUV με πολύ μεγαλύτερες μπαταρίες. Η Mustang Mach-E έχει αυτονομία 450 χιλιόμετρα600-km range με τη βασική μπαταρία ή έως 600 χιλιόμετρα600-km range με την μπαταρία εκτεταμένης εμβέλειας.

  Σκεφτείτε το μακρύτερο τακτικό σας ταξίδι και πόσο μακριά οδηγείτε καθημερινά. Στη συνέχεια, σκεφτείτε, επίσης, ότι αν μπορείτε να φορτίσετε το όχημά σας στο σπίτι, μπορείτε να το «γεμίζετε» κάθε βράδυ απλά συνδέοντάς το στην μπρίζα. Γίνεται εύκολα σαφές ότι με αυτό το εύρος τιμών, τα περισσότερα ταξίδια μπορούν να γίνουν με χρέωση στο σπίτι. Και όταν πρόκειται να κάνετε μακρινό ταξίδι, μπορείτε εύκολα να προγραμματίσετε τη δημόσια φόρτιση και τη φόρτιση υψηλής ισχύος IONITY μέσω του FordPass ως μέρος του ταξιδιού σας.

 • Οι μπαταρίες έχουν μια βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας, και οι οποίες για να την επιτύχουν θερμαίνονται και ψύχονται. Πρέπει να τροφοδοτούν με ρεύμα ό,τι ενεργοποιείτε, άρα ό,τι κάνετε για να μειώσετε την απαιτούμενη κατανάλωση ρεύματος θα βελτιώσει την αυτονομία σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συμβάλλετε στη μεγιστοποίηση της αυτονομίας του ηλεκτρικού σας οχήματος κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού:

  • Ζεστάνετε εκ των προτέρων το αυτοκίνητό σας ενώ φορτίζει, προτού φύγετε.
  • Αφαιρέστε τυχόν χιόνι, ώστε το όχημα να μην είναι βαρύτερο από ότι χρειάζεται.
  • Χρησιμοποιήστε τα θερμαινόμενα καθίσματα και το θερμαινόμενο τιμόνι αντί να θερμαίνετε ολόκληρη την καμπίνα.
  • Οδηγείτε οικονομικά – σταθερή ταχύτητα που δεν είναι υψηλή, με ήπια επιτάχυνση και φρεναρίσματα, κ.λπ.
  • Μεγιστοποιήστε την ισχύ που ανακτάται μέσω της πέδησης με ανάκτηση ενέργειας φρενάροντας σταδιακά, όταν είναι δυνατόν.
  • Συνδέστε το ηλεκτρικό σας όχημα σε μια εξωτερική πηγή τροφοδοσίας, όταν είναι σταθμευμένο για να διατηρείτε το σύστημα ζεστό από την εξωτερική πηγή και για να το επαναφορτίζετε.

   

 • Σε διάστημα 5 ετών (ή 60.000 μιλίων), ένα ηλεκτρικό όχημα θα μπορούσε να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε έως και 50% σε προγραμματισμένο σέρβις, συγκριτικά με ένα όχημα με κινητήρα καύσης.Service savings

  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν λιγότερα κινητά εξαρτήματα, οπότε το κόστος συντήρησης θα πρέπει να είναι χαμηλότερο. Επιπλέον, η  Mustang Mach-E διαθέτει και οκταετή εγγύηση μπαταρίας.

 • Ορισμένα ηλεκτροκίνητα οχήματα εξαιρούνται από τα τέλη κυκλοφορίας.

  Συγκριτικά με ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο SUV, η Mustang Mach-E θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες ευρώ κάθε χρόνο.

 • Συνήθως, η φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος κοστίζει 260€ το χρόνο. Συγκριτικά με τα 1.920€/1.215€ ετησίως για βενζίνη/πετρέλαιο.Petrol savings

 • Τα ηλεκτρικά οχήματα δεν αποτελεί μόνο ένα απαραίτητο επόμενο βήμα για να καταστεί το μέλλον της οδήγησης ουδέτερο ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αλλά έχουν επίσης τα δικά τους νέα και συναρπαστικά χαρακτηριστικά. 

  Το σχέδιό μας για ηλεκτροκίνηση είναι απλό. Παίρνουμε τα πράγματα που αγαπούν ήδη οι άνθρωποι στη Ford: Δυνατότητες, επιδόσεις και τεχνολογία, και τα μεταμορφώνουμε μέσα από τις μοναδικές ιδιότητες των ηλεκτρικών οχημάτων.

 • Τα ηλεκτρικά οχήματά μας, κατασκευάζονται με τα ίδια υψηλά πρότυπα ποιότητας όπως και τα συμβατικά οχήματά μας. Για αυτό το λόγο παρέχουμε εγγύηση 8 ετών/160.000 χιλιομέτρων στις μπαταρίες μας.

 • Όπως και με τα οχήματα που κινούνται με βενζίνη ή ντίζελ, η αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να επηρεαστεί από ορισμένους παράγοντες. Αυτά είναι κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Οι υψηλές ταχύτητες και η μεγάλη επιτάχυνση χρησιμοποιούν περισσότερη ισχύ και μειώνουν την αυτονομία, κατά συνέπεια μπορείτε να διανύσετε περισσότερα χιλιόμετρα με τη δυνητική σας αυτονομία, αν οδηγείτε με σταθερή ταχύτητα και σταδιακές επιταχύνσεις.
  • Οι ακραίες καιρικές συνθήκες ζέστης ή ψύχους επηρεάζουν τις μπαταρίες και μπορούν να μειώσουν την αυτονομία. Η θέρμανση ή η ψύξη του εσωτερικού του οχήματός σας καταναλώνουν, επίσης, επιπλέον ενέργεια από την μπαταρία σας. Σας συνιστούμε να ρυθμίσετε την εσωτερική θερμοκρασία του οχήματός σας, όσο είστε ακόμα συνδεδεμένοι στο φορτιστή.
  • Το σύστημα πέδησης με ανάκτηση ενέργειας μπορεί να αποθηκεύει και να επαναχρησιμοποιεί πάνω από το 90% της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά τη διαδικασία πέδησης, επαναφορτίζοντας την μπαταρία υψηλής τάσης και μεγιστοποιώντας την αυτονομία σας.
 • Όχι, τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα δεν εκπέμπουν καυσαέρια. Και αν φορτίσετε το ηλεκτρικό σας όχημα χρησιμοποιώντας ανανεώσιμη/πράσινη ενέργεια, μπορείτε να μειώσετε ακόμα περισσότερο το δικό σας αποτύπωμα άνθρακα.

 • Μόλις αγοράσετε μία Mustang Mach-E, θα λάβετε αυτά τα καλώδια ως στάνταρ εξοπλισμό: 

  • Ένα καλώδιο δημόσιας φόρτισης Mode 3 (καλώδιο φόρτισης Ford) για χρήση σε δημόσιους φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος και με το Ford Wallbox σας, εάν δεν είναι ήδη εξοπλισμένο με ένα προσδεμένο καλώδιο.  
  • Ένα οικιακό καλώδιο φόρτισης Ford για φόρτιση σε οικιακές και βιομηχανικές πρίζες στη χώρα σας

  Μπορεί,επίσης, να χρειαστείτε έναν επιπλέον προσαρμογέα «pigtail» για φόρτιση σε άλλες χώρες

 • Ναι, τα διαθέσιμα κίνητρα ισχύουν για την Mustang Mach-E. Κάντε κλικ εδώ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.  

 • Θα ανακοινώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα αξεσουάρ στις αρχές του επόμενου έτους, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

  • Ford Wallbox
  • Αποσπώμενος κοτσαδόρος και κοτσαδόρος ποδηλάτων και εξαρτημάτων για σκι
  • Πλήρως χειμερινοί τροχοί 
  • Αξεσουάρ φόρτισης 
 • Θα μπορείτε να προσθέσετε αξεσουάρ στην παραγγελία σας στις αρχές του καλοκαιριού του 2020.

 • Για τη μεγαλύτερη άνεση στο αυτοκίνητο, προτείνουμε ο κλιματισμός να ρυθμιστεί στην αυτόματη λειτουργία «AUTO». Σε αυτή τη ρύθμιση, το όχημα αυτορυθμίζεται για να επιτύχει την επιθυμητή καθορισμένη θερμοκρασία, μετρώντας την υγρασία για να διασφαλίσει ότι το παρμπρίζ παραμένει επίσης καθαρό. Στη λειτουργία AUTO, το νέο σύστημα κλιματισμού του Kuga ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί ενεργά τον συμπιεστή του κλιματισμού, ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος του αυτοκινήτου έναντι της επιλεγμένης θερμοκρασίας, που υποδεικνύεται από την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της λυχνίας LED του κλιματισμού. Ο οδηγός ή ο επιβάτης μπορούν να παρακάμψουν τη λειτουργία AUTO πατώντας το κουμπί «A/C». Το σύστημα αντιδρά παραμένοντας στην επιλεγμένη κατάσταση που υποδεικνύεται από τη λυχνία LED του κλιματισμού.

 • Το νέο Kuga περιλαμβάνει έναν ενεργό αισθητήρα υγρασίας, ο οποίος βρίσκεται στο παρμπρίζ πίσω από τον καθρέφτη. Ο αισθητήρας αυτός ανιχνεύει την υγρασία του αέρα, καθώς και τη θερμοκρασία του παρμπρίζ. Ανάλογα με την ανάγκη, ο συμπιεστής του κλιματισμού θα ενεργοποιηθεί αυτόματα για να αποφευχθεί η θόλωση και η υγρασία. Λάβετε υπόψην ότι αυτή η λειτουργία δεν υποδεικνύεται από τη λυχνία LED του κλιματισμού.

 • Η λειτουργία του κλιματισμού στο νέο Kuga βασίζεται σε ένα πολύπλοκο δίκτυο συστημάτων που επηρεάζει τη συμπεριφορά, την αντίδραση και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Παρ' όλα αυτά, συμπυκνώσαμε αυτούς τους μηχανισμούς σε ένα σύστημα ένδειξης λυχνίας LED για απλές και απρόσκοπτες αλληλεπιδράσεις των χρηστών. Η ενδεικτική λυχνία του κλιματισμού δείχνει πότε ο συμπιεστής του κλιματισμού αναγνωρίζει ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται ψύξη (την οποία ο οδηγός/επιβάτης μπορεί να πατήσει χειροκίνητα). Το Kuga διαθέτει επίσης αισθητήρα ομίχλης τοποθετημένο στο παρμπρίζ. Κατά τη λειτουργία AUTO, ο αισθητήρας αποτρέπει τη θόλωση των τζαμιών, ενεργοποιώντας τον κλιματισμό μόνο όταν εντοπιστεί ανάγκη για αφύγρανση της καμπίνας. Λάβε υπόψη σου ότι αυτή η λειτουργία δεν υποδεικνύεται από την παρουσία μιας λυχνίας LED.

 • Στη λειτουργία AUTO, εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή (δηλαδή, μερικούς βαθμούς κατώτερη από τις θερμοκρασίες που έχεις ρυθμίσει στο κουμπί ελέγχου) και το σύστημα κλιματισμού δεν ανιχνεύει κανένα κίνδυνο θόλωσης του παρμπρίζ, ο συμπιεστής του κλιματισμού θα παραμείνει απενεργοποιημένος (καθώς και η ενδεικτική λυχνία του κλιματισμού). Σε αυτήν την περίπτωση, το σύστημα διατηρεί την άνεση της καμπίνας χρησιμοποιώντας μόνο εξωτερικό ή ανακυκλωμένο αέρα. Αυτό μειώνει την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του συμπιεστή του κλιματισμού, με αποτέλεσμα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Η ενδεικτική λυχνία του κλιματισμού ενημερώνει ότι ο συμπιεστής του κλιματισμού μπαίνει σε λειτουργία, είτε επειδή η λειτουργία AUTO έχει ανιχνεύσει την ανάγκη ενεργοποίησης του συμπιεστή είτε επειδή ο οδηγός/επιβάτης τον επιλέγει χειροκίνητα.

 • Το κουμπί «MAX» ξεπαγώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν το παρμπρίζ έχει θολώσει και απαιτείται αμέσως η βέλτιστη ρύθμιση για να καθαρίσει το τζάμι. Αυτό το κουμπί χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια των κρύων ημερών του χειμώνα για το ξεπάγωμα του παρμπρίζ. Ενεργοποιεί τη θέρμανση του μπροστινού/πίσω τζαμιού, ρυθμίζει τη ροή αέρα στο τζάμι, ενεργοποιεί τον συμπιεστή του κλιματισμού, αλλάζει σε υψηλή θερμοκρασία και αυξάνει τον ανεμιστήρα σε υψηλή ροή αέρα. Όταν το τζάμι ξεθολώσει και ο πάγος λιώσει, μπορείς να πατήσεις ξανά το κουμπί «MAX» και το σύστημα θα επιστρέψει στην προηγούμενη ρύθμιση.

 • Στη λειτουργία AUTO, το σύστημα αντιδρά για να διατηρήσει τη σωστή θερμοκρασία στην καμπίνα. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα η επιλογή για τον πελάτη να ενεργοποιήσει χειροκίνητα τον κλιματισμό (σε περίπτωση που σύμφωνα με τη λειτουργία AUTO δεν υπάρχει ανάγκη ενεργοποίησης του κλιματισμού για τη διατήρηση της άνεσης). Ο σκοπός της λειτουργίας AUTO είναι να μειώσει την ανάγκη του οδηγού να αλλάζει τις ρυθμίσεις της θερμοκρασίας για άνεση. Επιλέγοντας μια προτιμώμενη θερμοκρασία άνεσης, το σύστημα λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να επιτευχθεί αυτό ρυθμίζοντας τον κλιματισμό, το επίπεδο θορύβου του ανεμιστήρα και την κατεύθυνση της ροής του αέρα, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, η χειροκίνητη παράκαμψη είναι κατάλληλη για τις περιπτώσεις όπου αλλάζει η επιθυμητή θερμοκρασία. Με τα βήματα 1, 2 και 3 της λειτουργίας AUTO προσφέρουμε μια πρόσθετη λειτουργικότητα για να ικανοποιήσουμε τις προτιμήσεις των πελατών σχετικά με τα επίπεδα θορύβου του συστήματος. Το AUTO 2 είναι η κλασική ρύθμιση του συστήματος, το AUTO 1 μειώνει το επίπεδο θορύβου του ανεμιστήρα και το AUTO 3 αυξάνει το επίπεδο θορύβου του ανεμιστήρα.

 • Η καλύτερη επιλογή είναι να αφήσεις το σύστημα κλιματισμού να λειτουργεί στην αυτόματη λειτουργία AUTO. Αυτή η ρύθμιση εξαλείφει την ανάγκη για περαιτέρω χειροκίνητη αλλαγή.

 • Εάν οδηγείτε έχοντας ενεργοποιημένη τη λειτουργία AUTO και το σύστημα κλιματισμού λειτουργεί σταθερά (δηλαδή, όλες οι θερμοκρασίες-στόχοι επιτυγχάνονται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα), το σύστημα ελέγχου ενδέχεται να αποφασίσει ότι δεν υπάρχει περαιτέρω ανάγκη λειτουργίας του συμπιεστή του κλιματισμού, ώστε να αυξηθεί η ενεργειακή απόδοση. Κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στη λειτουργία AUTO-μειώνοντας την απαίτηση θερμοκρασίας-επηρεάζεις αυτή τη σταθερή κατάσταση, λέγοντας στο σύστημα ότι τώρα ζητάς έναν νέο στόχο, χαμηλότερης θερμοκρασίας. Για να ικανοποιηθεί η ανάγκη σου για πιο δροσερό αέρα, το σύστημα κλιματισμού θα ενεργοποιήσει τον συμπιεστή του κλιματισμού, που υποδεικνύεται από την ενεργοποίηση της λυχνίας LED του κλιματισμού.

 • Η λειτουργία AUTO έχει αναπτυχθεί για να παρέχει αυτόματα τη βέλτιστη άνεση στους επιβάτες, για μια μεγάλη γκάμα πελατών. Εάν προτιμάς μεμονωμένες ρυθμίσεις, αυτές μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Top