ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;

Πληκτρολογήστε την ερώτησή σας…
Home > Owner > Resources & Support > SYNC & Bluetooth support > Bluetooth με Φωνητικό Έλεγχο
Bluetooth® with Voice control

Bluetooth με Φωνητικό Έλεγχο

Με το Bluetooth® με Φωνητικό Έλεγχο μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις ανοικτής ακρόασης, να επιλέγετε μουσική, να αναζητείτε οδηγίες (διαθέσιμο σε επιλεγμένα μοντέλα), ακόμη και να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία με απλές, φωνητικές εντολέςFord SYNC 2020.

Η τεχνολογία είναι εύκολη στη χρήση και σχεδιασμένη για να εκμεταλλευτείτε απόλυτα τις προηγμένες δυνατότητες του αυτοκινήτου σας, ενώ οδηγείτε.

 • Πριν να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας στο Ford σας, χρειάζεται να δημιουργήσετε μια σύνδεση Bluetooth® . Συνεπώς, αν χρειαστεί, ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήστη του κινητού σας για λειτουργίες Bluetooth® και:

  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Bluetooth® στο τηλέφωνό σας.
  • Στις διαθέσιμες συσκευές που εμφανίζονται στο μενού Bluetooth του τηλέφωνου σας, αναζητήστε την συσκευή «Ford Audio» και επιλέξτε την.
  • Στην οθόνη του ραδιοφώνου θα εμφανιστεί τώρα ένας προσωπικός κωδικός PIN. Πληκτρολογήστε αυτό το PIN στο κινητό σας τηλέφωνο.
  • Αν δεν εμφανιστεί PIN στην οθόνη ραδιοφώνου, πληκτρολογήστε "0000" στο κινητό σας τηλέφωνο και, έπειτα, το PIN που εμφανίζεται στην οθόνη ραδιοφώνου.
  • Αν το τηλέφωνο σας ρωτήσει αν θέλετε αυτή η σύνδεση να εκτελείται αυτόματα στο μέλλον, επιβεβαιώστε επιλέγοντας "YES".
  • Τώρα το τηλέφωνό σας είναι ενεργό και μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες ανοικτής ακρόασης.

  Συμβουλές: 

  Αν εξουσιοδοτήσετε τη σύνδεση Bluetooth® στο Ford Audio, το τηλέφωνό σας θα συνδέεται αυτόματα όταν ξεκινά το όχημα (ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη του τηλεφώνου σας).

  • Αν η σύνδεση Bluetooth® είναι ασταθής, μπορεί να βοηθά ενίοτε η επανεκκίνηση του κινητού σας.
  • Μπορείτε να εγγράψετε έως και έξι κινητά τηλέφωνα στο σύστημα, αλλά μόνο ένα μπορεί να είναι το ενεργό τηλέφωνο που χρησιμοποιείτε για την πραγματοποίηση ή λήψη κλήσεων.
  • Έχετε πολλές επιλογές για την πραγματοποίηση μιας κλήσης μέσω του ηχοσυστήματος στο Ford σας, οι οποίες περιγράφονται στην επόμενη ενότητα.
 • Με το Ford Bluetooth® με Φωνητικό Έλεγχο μπορείτε να πραγματοποιείτε ή να δέχεστε κλήσεις, νόμιμα και χωρίς διακοπή.

  Ένα μικρόφωνο σε διακριτική θέση ακούει τις εντολές που διατυπώνετε. Για να ενεργοποιήσετε το σύστημα απλά πατήστε το κουμπί φωνητικού ελέγχου στο τιμόνι ή στο μοχλοδιακόπτη και, στη συνέχεια, διατυπώστε την εντολή σας. Για παράδειγμα, για να αποκτήσετε πρόσβαση στις λειτουργίες του κλιματισμού (όπου διατίθεται), πείτε απλά "Climate". Για το CD player, πείτε απλά "CD" και ούτω καθεξής. Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειαστείτε βοήθεια μέσω του συστήματος, απλά πείτε: "Help".

  Αφού πατήσετε το κουμπί "Φωνητικός Έλεγχος" για να ενεργοποιήσετε το σύστημα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε απλές εντολές, όπως "Κλήση αριθμού", για να χρησιμοποιήσετε επίσης το κινητό με Bluetooth® .

  Πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων ανοικτής ακρόασης! 

  Κλήση με εισαγωγή αριθμών στο πληκτρολόγιο της κεντρικής κονσόλας

  Μπορείτε να πληκτρολογήσετε χειροκίνητα τον αριθμό τηλεφώνου που θέλετε να καλέσετε. Πατήστε το κουμπί "Phone" στο πληκτρολόγιο του ραδιοφώνου σας και πληκτρολογήστε τον αριθμό. Έπειτα, πατήστε το πράσινο κουμπί δέκτη με τη σήμανση "Dial" (Κλήση) και το σύστημα θα σας συνδέσει. Μπορείτε να ολοκληρώσετε την κλήση πατώντας το κόκκινο κουμπί δέκτη με τη σήμανση "End" (Τερματισμός). Ορισμένα μοντέλα ραδιοφώνου δεν προσφέρουν αυτήν τη λειτουργία.

  Κλήση μέσω Φωνητικού Ελέγχου

  Το ηχοσύστημα στο Ford σας μπορεί να πραγματοποιήσει τηλεφωνική κλήση με φωνητική εντολή:

  Βήμα 1. Πατήστε το κουμπί "Voice". Το σύστημα θα απαντήσει με ένα ηχητικό σήμα.
  Βήμα 2. Πείτε "Phone" και το σύστημα θα απαντήσει με τη λέξη "Phone". 
  Βήμα 3. Πείτε "Dial number" και το σύστημα θα απαντήσει "Number please". 
  Βήμα 4. Εκφωνήστε τον επιθυμητό αριθμό τηλεφώνου, όπως περιγράφεται παρακάτω. Το σύστημα θα απαντήσει με τον αριθμό τηλεφώνου και θα προσθέσει "Continue." 
  Βήμα 5. Ολοκληρώστε με την εισαγωγή του αριθμού πείτε "Dial." Το σύστημα θα απαντήσει "Dialing." 

  Πείτε τον αριθμό τηλέφωνου τμηματικά ή συνεχόμενα. Το σύστημα θα επαναλάβει τα ψηφία του αριθμού που έχει καταχωρήσει στην μνήμη του. Κατά την εκφώνηση του αριθμού απλά προφέρετε τα ψηφία το ένα μετά το άλλο- Μην χρησιμοποιείτε πρόσθετες λέξεις κατά την εκφώνηση. 

  Συμβουλή:

  Μπορείτε να πείτε τη φωνητική εντολή "Dial" αμέσως αφού πείτε ολόκληρο τον αριθμό. Για να απλοποιηθεί η διαδικασία κλήσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωνητικές εντολές για να αποθηκεύσετε έως και είκοσι αριθμούς τηλεφώνου με τα αντίστοιχα ονόματά τους και, στη συνέχεια, να τους καλέσετε εκφωνώντας απλά το όνομα που έχετε καταχωρήσει. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο οδηγού Ford που διαθέτετε.

  Κλήση αριθμού στον τηλεφωνικό κατάλογο μέσω του συστήματος ραδιοφώνου

  Το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας χρησιμοποιεί τον προσωπικό σας τηλεφωνικό κατάλογο που είναι αποθηκευμένος στο κινητό σας τηλέφωνο (με την προϋπόθεση ότι το τηλέφωνο υποστηρίζει αυτήν τη λειτουργία). Μόνο οι επαφές που είναι αποθηκευμένες στη μνήμη του τηλεφώνου σας εμφανίζονται και μεταφέρονται στο όχημα. Για να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία στον προσωπικό σας τηλεφωνικό κατάλογο, πατήστε το κουμπί "Phone" στο ραδιόφωνό σας. Αναζητήστε στο μενού "Phone Directory" για να επιλέξετε την καταχώριση που επιθυμείτε και, στη συνέχεια, πατήστε το πράσινο κουμπί δέκτη για "Κλήση".

  Κλήση αριθμού από τη λίστα κλήσεων μέσω του συστήματος του ραδιοφώνου

  Ένας άλλος τρόπος πραγματοποίησης μιας κλήσης είναι μέσω της λίστας κλήσεων του κινητού τηλεφώνου σας (με την προϋπόθεση ότι το τηλέφωνό σας υποστηρίζει αυτήν τη λειτουργία). 
  Πατήστε το κουμπί "Phone" (Τηλέφωνο) και επιλέξτε από το μενού ένα από τα εξής: Αναπάντητες κλήσεις, Εισερχόμενες κλήσεις ή Εξερχόμενες κλήσεις. 
  Επιλέξτε τον αριθμό που θέλετε από τους αποθηκευμένους αριθμούς τηλεφώνου και πατήστε το πράσινο κουμπί δέκτη για να καλέσετε.

  Λήψη κλήσεων

  Μπορείτε να λάβετε εισερχόμενες κλήσεις με το πράσινο κουμπί δέκτη που φέρει τη σήμανση "Accept" (Αποδοχή) ή το κουμπί "Phone".

 • Απολαύστε μουσική από το κινητό σας 

  Μπορείτε να συνδέσετε διάφορες κινητές συσκευές μουσικής στο ηχοσύστημα του Ford σας και να απολαύσετε κάθε τραγούδι με στερεοφωνικό ήχο υψηλής ποιότητας.

  Ανάλογα με το ηχοσύστημα, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις παρακάτω πηγές μουσικής:*

  Μέσα αποθήκευσης USB

  Τοποθετήστε απλά ένα USB stick στη θύρα USB (για παράδειγμα) και επιλέξτε το ως πηγή αναπαραγωγής μουσικής από το μενού του ηχοσυστήματος. 
  Στην οθόνη, θα δείτε τη δομή αρχείων του USB stick. Υποστηριζόμενες μορφές ήχου: MP3, WMA** και WAV.

  Apple iPod/iPhone

  Μπορείτε να λειτουργήσετε το iPod ή iPhone σας εύκολα και όπως ακριβώς συνηθίζετε να κάνετε με το ηχοσύστημα του Ford σας. Για την καλύτερη δυνατή άνεση λειτουργίας και τη βέλτιστη ποιότητα ήχου, σας συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα γνήσιο καλώδιο USB Apple. 

  Πηγή μουσικής Bluetooth® 

  Μέσω σύνδεσης Bluetooth® είναι δυνατή η ροή τραγουδιών (audio streaming) ασύρματα από το κινητό τηλέφωνό σας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την πηγή μουσικής που επιθυμείτε 

  Συνδέστε τη συσκευή αναπαραγωγής μουσικής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με το ηχοσύστημα του Ford σας. 
  Επιλέξτε την πηγή που επιθυμείτε (USB, iPod ή Bluetooth®) πατώντας επανειλημμένα το κουμπί "AUX" μέχρι να εμφανιστεί ή χρησιμοποιήστε τη φωνητική εντολή και η συσκευή που επιλέξατε θα αρχίσει την αναπαραγωγή.

  Συμβουλή:

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θύρα USB για να φορτίσετε το κινητό σας.

  * Η αναπαραγωγή μουσικής από το κινητό τηλέφωνο στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου μπορεί να γίνει ασύρματα (audio streaming) ή μέσα από τις θύρες USB και AUX, οι οποίες βρίσκονται ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκίνητου, στο ντουλαπάκι συνοδηγού, στην κεντρική κονσόλα ή στο χώρο κάτω από το υποβραχιόνιο 
  ** Δεν θα πραγματοποιείται αναπαραγωγή αρχείων WMA με προστασία DRM.

 • Ελέγξτε το τηλέφωνο και τη μουσική σας με τη φωνή σας! 

  Με τις φωνητικές εντολές μπορείτε να λειτουργείτε τόσο το ηχοσύστημα του Ford σας όσο και το κινητό τηλέφωνό σας. Μπορείτε να ελέγχετε πολλές λειτουργίες μέσω απλών φωνητικών εντολών που έχετε ορίσει.

  Για να ενεργοποιήσετε το σύστημα, πιέστε απλά το κουμπί "Voice" στο τιμόνι σας ή στο μοχλοδιακόπτη και, στη συνέχεια, διατυπώστε την εντολή. Για παράδειγμα, για να αποκτήσετε πρόσβαση στις λειτουργίες του κλιματισμού (όπου διατίθεται), πείτε απλά "Climate". Για το CD player, πείτε απλά "CD" και ούτω καθεξής. 

  Τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα με Bluetooth® θα είναι συμβατά με το Ford που οδηγείτε και μπορείτε να ελέγχετε το δικό σας μέσω εντολών όπως "Dial number." 

  Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειαστείτε βοήθεια μέσω του συστήματος, απλά πείτε: "Help".

Top