ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;

Πληκτρολογήστε την ερώτησή σας…
Home > Owner > Resources & Support > SYNC & Bluetooth support > Ford SYNC 3 με AppLink
Ford SYNC 3 with AppLink

Ford SYNC 3 με AppLink

Το Ford SYNC με AppLink είναι μια προηγμένη έκδοση του Ford SYNC. Είναι μια τεχνολογία που σας επιτρέπει την πρόσβαση και τον έλεγχο των αγαπημένων εφαρμογών σας στο smartphone σας μέσω του Φωνητικού Ελέγχου, συν του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου σας, των χειριστηρίων του τιμονιού, της οθόνης πολλαπλών λειτουργιών και της κεντρικής κονσόλαςFord SYNC 2020

Δημιουργώντας μια ζεύξη ανοικτής ακρόασης μεταξύ του κινητού και του Ford σας, μπορείτε να μένετε συνδεδεμένοι και ενημερωμένοι, αλλά και απολαμβάνετε ψυχαγωγικές εφαρμογές κατά την οδήγηση. 

Σε αυτήν την ενότητα, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος, ώστε να μπορέσετε να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο.

 • Για να χρησιμοποιήσετε το Ford SYNC με AppLink πρέπει πρώτα να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής συμβατής με το SYNC Applink στο iOS ή Android smartphone σας και, στη συνέχεια, να κάνετε ζεύξη και σύνδεση της συσκευής με το αυτοκίνητό σας.

  Είναι συμβατό το τηλέφωνό μου; Για να το μάθετε, χρησιμοποιήστε το εργαλείο συμβατότητας κινητού της Ford.

  Σημείωση: Τα iPhone δεν απαιτούν ζεύξη μέσω Bluetooth για να λειτουργήσουν με το Ford SYNC με AppLink. Οι χρήστες iPhone πρέπει να συνδεθούν στην USB θύρα του SYNC με USB καλώδιο Apple.

  Αναλυτικός οδηγός:

  Λήψη εφαρμογής με δυνατότητα AppLink (π.χ. Spotify) από το σύνηθες κατάστημα του smartphone σας.

  Συνδέστε το smartphone σας με το σύστημα Ford SYNC με AppLink του αυτοκινήτου σας μέσω: Bluetooth® (για συσκευές Android) ή καλώδιο USB (για συσκευές Apple).

  Επιλέξτε την εφαρμογή είτε από το μενού "Εφαρμογές κινητού" είτε πατώντας το κουμπί "Voice" και διατυπώνοντας το όνομα της εφαρμογής.

  Η εφαρμογή προσθέτει εντολές στο Ford SYNC με AppLink και αυτές είναι προσβάσιμες μέσω της φωνής σας ή των χειριστηρίων ήχου του αυτοκινήτου σας στο τιμόνι.

  Με το Spotify, για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μια λίστα αναπαραγωγής μέσω της αναγνώρισης φωνής του SYNC. Απλά πείτε "Επιλογή λίστας αναπαραγωγής", πείτε το όνομα αυτής της λίστας και το Spotify θα αρχίσει την αναπαραγωγή, ενώ θα προβάλλει επίσης πληροφορίες του τραγουδιού στην οθόνη του SYNC.

  Απαιτεί απλά την άδειά σας:

  Για την ενεργοποίηση του AppLink πρέπει να κάνετε αποδοχή στην οθόνη αποδοχής δεδομένων που αναδύεται την πρώτη φορά που επιχειρείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα με οποιαδήποτε συσκευή.

 • Χρήση με το κινητό σας

  Ζεύξη του τηλεφώνου σας:

  • Βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία Bluetooth® του τηλεφώνου σας είναι ενεργοποιημένη πριν να αρχίσετε την αναζήτηση.
  • Πατήστε το κουμπί "Phone" (Τηλέφωνο). Όταν η οθόνη ήχου δείχνει ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ζεύξη τηλεφώνων, επιλέξτε "προσθήκη".
  • Όταν εμφανιστεί στην οθόνη ήχου το μήνυμα "έναρξη ζεύξης", αναζητήστε το SYNC στο τηλέφωνό σας, ώστε να ξεκινήσετε τη διαδικασία.
  • Όταν ερωτηθείτε στην οθόνη του τηλεφώνου σας, επιβεβαιώστε τον εξαψήφιο κωδικό PIN που παρέχει το Ford SYNC, στην οθόνη του ραδιοφώνου. Η οθόνη θα δείξει πότε η ζεύξη είναι επιτυχής.

  *Ανάλογα με τη δυνατότητα του τηλεφώνου και την αγορά, το σύστημα μπορεί να σας ζητήσει αν επιθυμείτε να ορίσετε το τρέχον τηλέφωνο ως την κύρια συσκευή (το Ford SYNC επιχειρεί αυτόματα να συνδεθεί με το πρώτο τηλέφωνο που αναγνωρίζει κατά την εκκίνηση του οχήματος).

   

   

 • Φωνητικές εντολές

  Πολλές φωνητικές εντολές είναι όμοιες σε κάθε εφαρμογή. Για παράδειγμα: άνοιγμα και κλείσιμο.
  Άλλες φωνητικές εντολές και εντολές ελέγχου στο όχημα, διαφέρουν μεταξύ των εφαρμογών γιατί κάθε κατασκευαστής ορίζει συγκεκριμένες εντολές στις οποίες θα ανταποκρίνεται το AppLink. 

  Έλεγχος εφαρμογών με γενικές φωνητικές εντολές

  • Αν χρησιμοποιείτε iOS: Βεβαιωθείτε πως η εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε λειτουργεί στο παρασκήνιο πριν ξεκινήσετε την οδήγηση. Αυτό δεν είναι απαραίτητο για τις συσκευές Android.
  • Πατήστε το κουμπί "Voice" στο τιμόνι και πείτε το όνομα της εφαρμογής.
  • Για να δείτε τις εγκατεστημένες συμβατές εφαρμογές κινητού στο τηλέφωνό σας, πατήστε το κουμπί "Voice", πείτε "Λίστα εφαρμογών κινητού" και το Ford SYNC θα παραθέσει όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές.

  Ενώ η εφαρμογή τρέχει, πατήστε το κουμπί "Voice" και πείτε οποιαδήποτε από τις εντολές που χρησιμοποιείτε συνήθως για τον έλεγχο της εφαρμογής, π.χ. μπορείτε να πείτε "Βοήθεια <όνομα εφαρμογής> για να δείτε τον κατάλογο των πιθανών εντολών.

  Για να περάσετε σε μια άλλη εφαρμογή κατά την εκτέλεση μιας εφαρμογής στο Ford SYNC, σε συνδυασμό με το Android smartphone σας, πατήστε το κουμπί "Voice" και πείτε το όνομα της εφαρμογής που θέλετε να ανοίξετε.

  Για να διακόψετε την εφαρμογή, απλά πατήστε το κουμπί "Voice" και πείτε "Κλείσιμο <όνομα εφαρμογής>." Αυτό δεν θα κλείσει την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, μόνο στο SYNC

   

   

 • Συχνές ερωτήσεις

   

  Υπάρχουν χρεώσεις για τη χρήση του AppLink;
  Όχι. Αν έχετε μια συμβατή εφαρμογή με το AppLink στο smartphone σας, δεν θα επιβαρυνθείτε με οποιεσδήποτε πρόσθετες χρεώσεις από τη Ford.

  Ποιες είναι οι χρεώσεις δεδομένων κινητής τηλεφωνίας κατά τη χρήση του AppLink;
  Ισχύουν οι συνήθεις χρεώσεις δεδομένων. Η Ford δεν φέρει ευθύνη για οποιεσδήποτε πρόσθετες χρεώσεις μπορεί να επιβάλλει ο πάροχος υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε, όταν το όχημα στέλνει ή λαμβάνει δεδομένα μέσω της συνδεδεμένης συσκευής. Αυτό περιλαμβάνει οποιεσδήποτε πρόσθετες χρεώσεις που επιβάλλονται όταν οδηγείτε σε περιοχές όπου γίνεται χρήση της υπηρεσίας περιαγωγής.

  Κατά διαστήματα, ορισμένα δεδομένα χρειάζεται να σταλούν από το AppLink σε έναν διακομιστή υποστήριξης (π.χ. VIN, αριθμός μονάδας SYNC, ανώνυμα στατιστικά χρήσης και πληροφορίες επανόρθωσης σφαλμάτων). Αυτές οι ενημερώσεις μπορεί να εκτελούνται αυτόματα, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες ελάχιστες χρεώσεις.

  Επηρεάζει το AppLink τον τρόπο λειτουργίας μιας εφαρμογής ή την ταχύτητα της σύνδεσης δεδομένων;
  Όχι. Αν αντιμετωπίσετε μια αργή σύνδεση δεδομένων στο τηλέφωνο κατά τη χρήση εφαρμογών μακριά από το όχημα ή αν η λειτουργία των εφαρμογών δεν είναι ικανοποιητική όταν βρίσκεστε μακριά από το όχημα, μπορείτε να περιμένετε αντίστοιχη απόδοση και όταν χρησιμοποιείτε το AppLink. Το AppLink είναι απλά μια πύλη για να συνδέονται συμβατές εφαρμογές με το όχημά σας. Δεν βελτιώνει ούτε υποβαθμίζει την απόδοση ή τη λειτουργία του τηλεφώνου σας.

  Πώς συνδέεται το Ford SYNC με AppLink με τα τηλέφωνα;
  Αυτό είναι απλό: Το AppLink συνδέεται με Android μέσω Bluetooth® και με Apple iOS μέσω ενσύρματης σύνδεσης με τη θύρα USB.

  Είναι συμβατό το υπάρχον σύστημά μου Ford SYNC με το AppLink;
  Καθώς αυτό το σύστημα έχει βελτιωθεί, το αρχικό σύστημα Ford SYNC δεν είναι συμβατό με το AppLink και δεν μπορεί να αναβαθμιστεί.

  Ποιοι αναπτύσσουν τις εφαρμογές για το AppLink;
  Αρχικά, οι εφαρμογές ua αναπτύσσονται από "Συνεργάτες Eφαρμογών", που χρησιμοποιούν το κιτ εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού της Ford. Αυτοί οι Συνεργάτες Eφαρμογών πρέπει να ακολουθούν τις βασικές οδηγίες και απαιτήσεις της Ford για εφαρμογές με δυνατότητα AppLink.

  Πού βρίσκονται διαθέσιμες οι εφαρμογές;
  Οι εγκεκριμένες εφαρμογές για το AppLink είναι διαθέσιμες για λήψη απευθείας από το Apple App Store και το Google Play Store. 

  Πώς μπορώ να ελέγξω ποιες εφαρμογές είναι συμβατές με το τηλέφωνό μου;
  Για να δείτε τις εγκατεστημένες συμβατές εφαρμογές με το κινητό τηλέφωνό σας, πατήστε "Voice" και πείτε "Λίστα εφαρμογών κινητού". Οι εφαρμογές που δεν τρέχουν στο iPhone ή που δεν έχουν ξεκινήσει στο Android, δεν θα εμφανίζονται.

  Μπορώ να πραγματοποιήσω μια κλήση ενώ χρησιμοποιώ μια εφαρμογή με το Ford SYNC;
  Ναι. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια κλήση ενώ τρέχει μια εφαρμογή, πατώντας το κουμπί "Voice" και λέγοντας "Call <όνομα επαφής>" ή "Call" και, στη συνέχεια, δηλώνοντας τον αριθμό.

   

   

Top