Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > TRANSIT MINIBUS > Χαρακτηριστικά > Ασφάλεια και προστασία

Βοηθά εσάς και τους επιβάτες σας να παραμένετε ασφαλείς

Το νέο Transit Minibus διαθέτει μια γκάμα έξυπνων τεχνολογιών ασφάλειας και συστημάτων ασφάλειας, όλα σχεδιασμένα για να προστατεύουν εσάς, τους επιβάτες και το όχημά σας. Ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά σάς βοηθούν να παραμένετε ασφαλείς στην περίπτωση ατυχήματος, ενώ άλλα σάς βοηθούν να μειώσετε την πιθανότητα ατυχήματος

Ένα σύστημα που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των πεζών

Το σύστημα Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ και κάμερας για να ανιχνεύει οχήματα στο δρόμο μπροστά σας. Σε περίπτωση ανίχνευσης κινδύνου σύγκρουσης με όχημα, πεζό ή ποδήλατο, θα λάβετε μια προειδοποίηση. Εάν δεν αντιδράσετε εγκαίρως, το σύστημα μπορεί να ασκήσει έως και πλήρη ισχύ φρεναρίσματος για να βοηθήσει να περιοριστεί η σοβαρότητα ή να αποφευχθούν ορισμένες μετωπικές συγκρούσεις. 

Διατηρήστε τον έλεγχο σε κάθε κατάσταση

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας (ESC) παρακολουθεί διαρκώς την πρόοδο του οχήματός σας. Ανιχνεύει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το όχημα χάνει το κράτημα και εφαρμόζει αυτόματα τα φρένα στους μεμονωμένους τροχούς, σταθεροποιώντας το όχημα. Χρησιμοποιώντας προηγμένους αισθητήρες από το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών και το σύστημα πρόσφυσης, παρακολουθεί τη συμπεριφορά του οχήματος

Electronic Stability control technology animation

Μέγιστη πρόσφυση με ελάχιστη προσπάθεια.

Ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης σας δίνει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση, απόδοση και σταθερότητα, ακριβώς όταν τη χρειάζεστε περισσότερο. Το σύστημα παρακολουθεί συνεχώς και ρυθμίζει την ισχύ που κατανέμεται ξεχωριστά στους τροχούς του οχήματος εξασφαλίζοντας μέγιστη επαφή και πρόσφυση όταν επιταχύνετε.

Ford Transit Minibus driving in city
New Transit Minibus with trailer indicating sway control

Το τρέιλερ παραμένει με ασφάλεια στη θέση του

Το σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας Τρέιλερ (TSC) ανιχνεύει τυχόν ταλαντώσεις ή κλυδωνισμούς και μειώνει την ταχύτητα του οχήματός σας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, για πιο ελεγχόμενη ρυμούλκηση. Το σύστημα επιβραδύνει το όχημα μειώνοντας τη ροπή του κινητήρα και αυξάνοντας σταδιακά την πίεση της πέδησης σε όλους τους τροχούς.

Αερόσακοι οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί αερόσακοι και αερόσακοι κεφαλής

Το Transit Minibus είναι διαθέσιμο με αερόσακους κεφαλής, οδηγού, συνοδηγού και πλευρικούς αερόσακους. Υπάρχουν επίσης προηγμένοι αισθητήρες τοποθετημένοι σε καίρια σημεία στο όχημα, προκειμένου να διασφαλίζεται η γρήγορη και ελεγχόμενη ανταπόκριση. Σε περίπτωση που θέλετε να απενεργοποιήσετε έναν αερόσακο επιβατών, π.χ. αν θέλετε να τοποθετήσετε ένα παιδικό κάθισμα που βλέπει προς τα πίσω για βρέφος ή νήπιο, αρκεί απλά να πατήσετε ένα διακόπτη. Η κατάσταση "απενεργοποιημένο/off" προβάλλεται με μια λυχνία στον πίνακα οργάνων, παρέχοντας σας μια χρήσιμη υπενθύμιση.

Ford Transit showing engaged airbags
New Transit Minibus with alarm engaged

Προστασία και ασφάλεια του Transit σας από τους κλέφτες

Ο συναγερμός Thatcham κατηγορίας 1 είναι ένα προηγμένο σύστημα συναγερμού που οπλίζεται αυτόματα όταν κλειδώνετε το όχημά σας και εάν ο συναγερμός ενεργοποιηθεί από παραβίαση, ανέλκυση του οχήματος, ή εάν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν κίνηση στο εσωτερικό, τότε ακούγεται μια ισχυρή σειρήνα συναγερμού. Η τεχνολογία έχει επίσης σχεδιαστεί ώστε να αποτρέπει την ανεπιθύμητη ρυμούλκηση του οχήματος. 

Top