RANGER RAPTOR ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατασκευασμένο για επιδόσεις. Σχεδιασμένο για να κατακτά. Το Ranger Raptor συνδυάζει δυνατότητες εκτός δρόμου με το DNA της Ford Performance. Τα έξυπνα τεχνολογικά συστήματα, όπως το εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης εδάφους, το βοηθούν να έχει καλές επιδόσεις στα πιο δύσκολα περιβάλλοντα. Ενώ μια ειδικά σχεδιασμένη έκδοση του πετρελαιοκινητήρα EcoBlue 2.0L με διπλό τούρμπο παρέχει ιπποδύναμη 213PS και ροπή 500 Nm.

Ford Ranger Raptor parked in the middle of mountains

ΧΡΗΣΤΙΚOΤΗΤΑ

 

Ford Ranger Raptor with ladder frame chassis close up

ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ

Το μοναδικό σασί τύπου σκάλας Ranger Raptor επανασχεδιάστηκε και ενισχύθηκε για να αντιμετωπίζει ακραίες συνθήκες εκτός δρόμου. Το μοναδικό, άκρως ανθεκτικό, ενισχυμένο πλαίσιο του Ranger Raptor χρησιμοποιεί υψηλής αντοχής ατσάλια με μειωμένη περιεκτικότητα κραμάτων, για να αντέχει την υψηλή καταπόνηση που επιφέρει η off-road αγωνιστική οδήγηση. Δοκιμασμένο εκτενώς σε μερικά από τα πιο σκληρά εδάφη, το σασί του Ranger Raptor προσφέρει μέγιστη αντοχή και υψηλές επιδόσεις.

Ford Ranger Raptor driving past forest

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ & ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΝΕΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Ο υπερσύγχρονος bi-turbo πετρελαιοκινητήρας EcoBlue 2 λίτρων του ολοκαίνουργιου Ranger Raptor έχει σχεδιαστεί για περισσότερη ισχύ, καλύτερη απόδοση και χαμηλότερες εκπομπές καυσαερίων. Με 213 ίππους και 500 Nm ροπής, αυτός ο κινητήρας θέτει ένα νέο πρότυπο για τις επιδόσεις εκτός δρόμου. 

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Εμπνευσμένοι από τις επιδόσεις, οι μοχλοί αλλαγής ταχυτήτων μαγνησίου προσφέρουν γρήγορες και άνετες αλλαγές ταχυτήτων. Καθώς τοποθετούνται στο τιμόνι, μπορείτε να αλλάζετε ταχύτητες πιο αποτελεσματικά και χωρίς να παίρνετε τα χέρια σας από το τιμόνι.

Ford Ranger interior with steering wheel and close up on Paddle shifters
Ford Ranger Raptor interior with close up on 10-speed automatic transmission

ENA ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ 10-ΤΑΧΥΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford είναι ίδιο με του F-150 Raptor και αποτελείται από ατσάλι υψηλής αντοχής, κράματα αλουμινίου και συνθετικά υλικά για βελτιστοποίηση της αντοχής και του βάρους. Η ευρύτερη κλιμάκωση έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερη επιτάχυνση, απόκριση και οικονομία καυσίμου. Αλγόριθμοι προσαρμογής σε πραγματικό χρόνο βοηθούν να εξασφαλίζεται η επιλογή της κατάλληλης σχέσης την κατάλληλη στιγμή.

AdBlue® Fluid icon

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ

Ο κινητήρας στο Raptor έχει σχεδιαστεί ώστε να ικανοποιεί τα πιο αυστηρά πρότυπα εκπομπών Euro 6.2. Τα πρότυπα αυτά αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας και στη μείωση των εκπομπών καυσαερίων.

Blue Ford Ranger Raptor driving through a countryside, front three quarter view

ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡIΑ

Ford Ranger Raptor terrain management system close up

ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ

Όταν οδηγείτε εκτός δρόμου, κάθε οδόστρωμα απαιτεί διαφορετική προσέγγιση. Για να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες του Raptor, το Terrain Management System, σάς επιτρέπει να ρυθμίζετε ουσιαστικά την επιτάχυνση του οχήματος, τον έλεγχο πρόσφυσης, την ευαισθησία του τιμονιού, τη συμπεριφορά αλλαγής ταχυτήτων και πολλά άλλα. Επιλέξτε με το πάτημα ενός κουμπιού ανάμεσα σε έξι διαφορετικές λειτουργίες (driving modes), όπου η κάθε μία βελτιστοποιεί τις επιδόσεις του ανάλογα με τον τύπο εδάφους (Normal mode, Sport mode, Grass/Gravel/Snow mode, Mud/Sand mode, Rock mode, Baja mode).

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ

Το ολοκαίνουργιο Ford Ranger Raptor διατίθεται με τη θρυλική αγωνιστική ανάρτηση FOX ως στάνταρ εξοπλισμό. Αυτή η βελτιωμένη ανάρτηση είναι κατασκευασμένη για να απορροφά τους έντονους κραδασμούς, εξομαλύνοντας με ευκολία κάθε λακκούβα και αυλάκι.

Ford Ranger Raptor showing close up of FOX suspension
Ford Ranger Raptor Electronic Shift-On-The-Fly

ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ

Για να οδηγείτε με σιγουριά σε όλες τις συνθήκες και σε όλα τα περιβάλλοντα, το ολοκαίνουργιο Ford Ranger Raptor σάς επιτρέπει να εναλλάσσετε μεταξύ συστημάτων 4WD και 2WD ενώ κινείστε. Έτσι, όταν οδηγείτε με άνεση σε στεγνούς δρόμους, μπορείτε να διατηρείτε το όχημα σε μετάδοση κίνησης 4x2 με μεγαλύτερη αποδοτικότητα καυσίμου. Αλλά μόλις θελήσετε να βγείτε εκτός δρόμου ή οι οδικές συνθήκες επιδεινωθούν, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε σε 4WD για μεγαλύτερο κράτημα και έλεγχο.

Ford Ranger Raptor close up of all-terrain tyres

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ

Ελαστικά παντός εδάφους 285/70 R17 έχουν εξελιχθεί ειδικά για το Ranger Raptor. Με διάμετρο 838 mm και πλάτος 285 mm, η σχεδίαση δημιουργεί ένα ανθεκτικό προφίλ για να συμπεριφέρονται ακόμα και στα πιο κακοτράχαλα εδάφη με αυτοπεποίθηση. Τέλος, η δυναμική off-road χάραξη του πέλματος παρέχει αξιόπιστη πρόσφυση στο βρεγμένο, στη λάσπη, την άμμο και το χιόνι.

Ranger Raptor interior

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Hand with mobile phone with FordPass App open

ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΕΥΡΑ

Η εφαρμογή FordPass σας συνδέει απρόσκοπτα με το Ranger Raptor ώστε να διαχειρίζεστε το όχημά σας με έξυπνο τρόπο. Αποκτήστε απομακρυσμένη πρόσβαση στο όχημά σας όπου κι αν βρίσκεστε, εντοπίστε τη θέση που το σταθμεύσατε και κλειδώστε το εξ αποστάσεως. Οι ενημερώσεις κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο που παρέχονται στο σύστημα πλοήγησης του οχήματός σας σάς βοηθούν να αποφύγετε καθυστερήσεις. Και με τις ειδοποιήσεις για την κατάσταση του οχήματος που αποστέλλονται απευθείας στο τηλέφωνό σας, γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τυχόν προβλήματα, ώστε να τα διαχειριστείτε  άμεσα.

ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ SYNC 3

Το σύστημα Ford SYNC 3 ενσωματώνεται απρόσκοπτα με το κινητό σας τηλέφωνο και σας επιτρέπει να ελέγχετε τα πάντα, από τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι το ηχοσύστημα και τη δορυφορική πλοήγηση, μέσω της οθόνης αφής 8" ή με απλές φωνητικές εντολές . Η έγχρωμη οθόνη αφής υποστηρίζει πολλαπλούς χειρισμούς με το χέρι, όπως ‘σάρωση’ και ‘τσίμπημα’ ή ‘τέντωμα’ για ζουμ, ενώ μπορείτε να αναπροσαρμόσετε εικονίδια και φόντο, όπως θα κάνατε σε ένα tablet ή ένα smartphone. Το SYNC 3 συνδέεται επίσης με το Applink μέσω του οποίου ελέγχετε εφαρμογές συμβατές με το SYNC 3.

Ford Ranger Raptor with close up on Ford SYNC 3 with Voice Control and Touchscreen
Ford Ranger Raptor close up integrated SatNav system

ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ

Το νέο Raptor έχει πλήρως ενσωματωμένο σύστημα satnav με έγχρωμη οθόνη 8'' και ήχο DAB. Το σύστημα αποκρίνεται στις πιο πρόσφατες συνθήκες κίνησης ώστε να προσφέρει πιο ακριβείς χρόνους άφιξης και πληροφορίες για το ταξίδι. 

Ranger Raptor interior view

AΝΕΣΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛIΑ

Ford Ranger Raptor showing ope easy lift tailgate

ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΦΟΡΤΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ

Το Raptor είναι πλέον διαθέσιμο με πόρτα χώρου αποσκευών Easy Lift. Η έξυπνη σχεδίαση κάνει την πόρτα χώρου αποσκευών του φορτηγού σας να φαίνεται σημαντικά ελαφρύτερη και σας επιτρέπει να την ανοίγετε και να την κλείνετε με ευκολία.

Ranger Raptor parked on terrain field

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ford Ranger off road in desert

ΣΥΣΤΥΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΦΥΣΗΣ

Το προηγμένο Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (TCS) αποτρέπει το υπερβολικό σπινάρισμα των τροχών και σας προσφέρει το καλύτερο δυνατό κράτημα και ανάλογες επιδόσεις και ευστάθεια όταν τα χρειάζεστε περισσότερο. Το σύστημα παρακολουθεί διαρκώς και ρυθμίζει την ισχύ στους μεμονωμένους τροχούς του οχήματος, εξασφαλίζοντας μέγιστη επαφή και κράτημα κατά την επιτάχυνση.

Blue Ford Ranger Raptor parked, profile view

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ford Ranger Raptor with circles around indicating alarm

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ THATCHAM

Ο συναγερμός Thatcham κατηγορίας 1 είναι ένα προηγμένο σύστημα συναγερμού που οπλίζεται αυτόματα όταν κλειδώνετε το όχημά σας και εάν ο συναγερμός ενεργοποιηθεί από παραβίαση, ανέλκυση του οχήματος, ή εάν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν κίνηση στο εσωτερικό, τότε ακούγεται μια ισχυρή σειρήνα συναγερμού. Η τεχνολογία έχει επίσης σχεδιαστεί ώστε να αποτρέπει την ανεπιθύμητη ρυμούλκηση του οχήματος. Επιπλέον μπορείτε να οπλίσετε το σύστημα με διαφορετικούς τρόπους, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξετε να παρακολουθείτε τις πόρτες, το καπό και τον χώρο αποσκευών.

SECURIALERT

Αυξημένη ασφάλεια επιπλέον του συναγερμού του Raptor σας με την εφαρμογή SECURIALERT που σας ειδοποιεί εάν εντοπίσει κάποιον που προσπαθεί να παραβιάσει το όχημά σας, ακόμη και με κλειδί αντιγραφής.

Ranger Raptor parked on the mountain road

Χρησιμοποιήστε τους χρήσιμους συνδέσμους παρακάτω για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες