Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > RANGER RAPTOR > Χαρακτηριστικά > Επιδόσεις και αποδοτικότητα

Κατασκευασμένο για υψηλές αποδόσεις.

Έχοντας εξελιχθεί από την Ford Performance για τους λάτρεις της γρήγορης off-road οδήγησης, το Ranger Raptor θα κυκλοφορήσει με την ισχύ μιας έκδοσης Bi-turbo του κινητήρα 2.0-litre EcoBlue diesel της Ford που αποδίδει 213 ίππους και ροπή 500 Nm και το νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της μάρκας. Το αποτέλεσμα θα είναι μια απαράμιλλη οδηγική εμπειρία. Επιπλέον τα ειδικά κατασκευασμένα ελαστικά εκτός δρόμου, σας επιτρέπουν να κυριαρχείτε σε όλα τα εδάφη, από ψηλούς αμμόλοφους και πυκνή λάσπη, μέχρι γρήγορες διαβάσεις ποταμών και απότομους ορεινούς δρόμους.

Ford Ranger diesel engine

Νέα προηγμένη τεχνολογία κινητήρα

Ο υπερσύγχρονος bi-turbo πετρελαιοκινητήρας EcoBlue 2 λίτρων του ολοκαίνουργιου Ranger Raptor έχει σχεδιαστεί για περισσότερη ισχύ, καλύτερη απόδοση και χαμηλότερες εκπομπές καυσαερίων. Με 213 ίππους και 500 Nm ροπής, αυτός ο κινητήρας θέτει ένα νέο πρότυπο για τις επιδόσεις εκτός δρόμου. 

Μειωμένες εκπομπές ρύπων

Ο κινητήρας στο Raptor έχει σχεδιαστεί ώστε να ικανοποιεί τα πιο αυστηρά πρότυπα εκπομπών Euro 6.2. Τα πρότυπα αυτά αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας και στη μείωση των εκπομπών καυσαερίων.

AdBlue® Fluid icon
Ford Ranger Raptor interior with close up on 10-speed automatic transmission

Ένα εξελιγμένο αυτόματο 10-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων

Το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford είναι ίδιο με του F-150 Raptor και αποτελείται από ατσάλι υψηλής αντοχής, κράματα αλουμινίου και συνθετικά υλικά για βελτιστοποίηση της αντοχής και του βάρους. Η ευρύτερη κλιμάκωση έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερη επιτάχυνση, απόκριση και οικονομία καυσίμου. Αλγόριθμοι προσαρμογής σε πραγματικό χρόνο βοηθούν να εξασφαλίζεται η επιλογή της κατάλληλης σχέσης την κατάλληλη στιγμή.

Γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων

Εμπνευσμένοι από τις επιδόσεις, οι μοχλοί αλλαγής ταχυτήτων μαγνησίου προσφέρουν γρήγορες και άνετες αλλαγές ταχυτήτων. Καθώς τοποθετούνται στο τιμόνι, μπορείτε να αλλάζετε ταχύτητες πιο αποτελεσματικά και χωρίς να παίρνετε τα χέρια σας από το τιμόνι.

Ford Ranger interior with steering wheel and close up on Paddle shifters
Ford Ranger Raptor close up of all-terrain tyres

Ελαστικά παντός εδάφους

Ελαστικά παντός εδάφους 285/70 R17 έχουν εξελιχθεί ειδικά για το Ranger Raptor. Με διάμετρο 838 mm και πλάτος 285 mm, η σχεδίαση δημιουργεί ένα ανθεκτικό προφίλ για να συμπεριφέρονται ακόμα και στα πιο κακοτράχαλα εδάφη με αυτοπεποίθηση. Τέλος, η δυναμική off-road χάραξη του πέλματος παρέχει αξιόπιστη πρόσφυση στο βρεγμένο, στη λάσπη, την άμμο και το χιόνι.

Χρησιμοποιήστε λιγότερο καύσιμο με το σύστημα Auto Start-Stop

Όταν το όχημά σας είναι ακινητοποιημένο στα φανάρια ή βρίσκεται στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην ουρά, αυτό το τεχνολογικό σύστημα απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα, ενώ συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα όπως οι προβολείς, ο κλιματισμός και το σύστημα Ford SYNC 3. Τη στιγμή που είστε έτοιμοι να κινηθείτε, αφήστε απλά το συμπλέκτη ή πατήστε το γκάζι στα οχήματα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, και το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα. Το σύστημα Auto Start-Stop είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν οδηγείτε κυρίως στην πόλη, καθώς μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 10% (αστικός κύκλος).

Ford Ranger Raptor driving
Ford Ranger Raptor close up of dash board with trip computer

Βασικές πληροφορίες για τη μετακίνηση

Ο ενσωματωμένος υπολογιστής ταξιδιού σάς παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και αριθμούς σχετικά με τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν, την κατανάλωση καυσίμου, την ταχύτητα και την εξωτερική θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σας ενημερώνει επίσης για την αυτονομία του ρεζερβουάρ καυσίμου. Δηλαδή πόση απόσταση μπορείτε κατά προσέγγιση να διανύσετε με τα διαθέσιμα καύσιμα. Αυτό είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο κατά τις μακρινές μετακινήσεις ή στις περιπτώσεις που γνωρίζετε ότι θα οδηγήσετε σε απομακρυσμένα σημεία.

Top