Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > RANGER RAPTOR > Χαρακτηριστικά > Ασφάλεια και προστασία

Προηγμένο τεχνολογικό σύστημα ασφαλείας

Είτε ταξιδεύετε σε αυτοκινητόδρομο είτε διασχίζετε ποτάμια, το Raptor είναι εξοπλισμένο με έξυπνα συστήματα ασφαλείας, σχεδιασμένα για να διατηρούν εσάς και τους συνεπιβάτες σας ασφαλείς. Το σύστημα προστασίας από ανατροπή και το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας, σάς βοηθούν να παραμένετε ασφαλείς σε όλες τις συνθήκες. Ενώ το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και το αυτόνομο σύστημα έκτακτης υποβοήθησης πέδησης, λειτουργούν δραστικά μειώνοντας την πιθανότητα ατυχήματος.

Ford Ranger Raptor animation with pre-collision assist

Ένα σύστημα που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των πεζών

Το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών, χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ και κάμερας για να ανιχνεύει οχήματα στο δρόμο μπροστά σας. Σε περίπτωση ανίχνευσης κινδύνου σύγκρουσης με όχημα, πεζό ή ποδήλατο, θα λάβετε μια προειδοποίηση. Εάν δεν αντιδράσετε εγκαίρως, το σύστημα μπορεί να ασκήσει έως και πλήρη ισχύ φρεναρίσματος για να βοηθήσει να περιοριστεί η σοβαρότητα ή να αποφευχθούν ορισμένες μετωπικές συγκρούσεις.

Μέγιστο κράτημα με ελάχιστη προσπάθεια

Το προηγμένο Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (TCS) αποτρέπει το υπερβολικό σπινάρισμα των τροχών και σας προσφέρει το καλύτερο δυνατό κράτημα και ανάλογες επιδόσεις και ευστάθεια όταν τα χρειάζεστε περισσότερο. Το σύστημα παρακολουθεί διαρκώς και ρυθμίζει την ισχύ στους μεμονωμένους τροχούς του οχήματος, εξασφαλίζοντας μέγιστη επαφή και κράτημα κατά την επιτάχυνση.

Ford Ranger off road in desert
Ford Ranger Raptor with scuba diving bottles in the bed

Χαρακτηριστικά ασφάλειας που προσαρμόζονται στο φορτίο σας

Το σύστημα ελέγχου σταθερότητας φορτίου ρυθμίζει το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας σύμφωνα με το συνολικό βάρος που μεταφέρετε. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται ο έλεγχος και η ευστάθεια, είτε το Raptor σας είναι άδειο, είτε πλήρως φορτωμένο.

Το τρέιλερ παραμένει με ασφάλεια στη θέση του

Το σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας Τρέιλερ (TSC) ανιχνεύει τυχόν ταλαντώσεις ή κλυδωνισμούς και μειώνει την ταχύτητα του οχήματός σας προκειμένου να ανακτήσετε τον έλεγχο και να είναι πιο ελεγχόμενη η ρυμούλκηση. Το σύστημα επιβραδύνει το όχημα μειώνοντας τη ροπή του κινητήρα και αυξάνοντας σταδιακά την πίεση της πέδησης σε όλους τους τροχούς.

Ford Ranger driving next to lake and towing boat
Ford Ranger Raptor on racer track

Συνεχής προστασία κατά της ανατροπής του αυτοκινήτου

Χρησιμοποιώντας γυροσκοπικό αισθητήρα που μετρά την τάση ανατροπής το σύστημα Roll Stability Control (RSC) διατηρεί τους τροχούς σταθερά στο έδαφος, όταν το κέντρο βάρους είναι υψηλό, καθώς και σε στροφές με αρνητική γωνία Camber.

Έγκαιρη προειδοποίηση για τα σκασμένα ελαστικά

Σε περίπτωση που υπάρχει απώλεια της πίεσης σε κάποιο ελαστικό στη διάρκεια του ταξιδιού, το Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών (TPMS) σας προειδοποιεί άμεσα ότι υπάρχει τρύπα στο ελαστικό, ενεργοποιώντας ένα εικονίδιο στον πίνακα οργάνων.

Ford Ranger Raptor tyre close up
Top