Ford Explorer side view while charging

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το ολοκαίνουργιο Ford Explorer είναι ένα κομψό μείγμα στιβαρών ικανοτήτων με εξελιγμένη υβριδική αποδοτικότητα. Ένα υβριδικό σύστημα Plug-in ακριβείας, με έναν βενζινοκινητήρα V6 EcoBoost 3 λίτρων, το οποίο σας βοηθά να κατακτήσετε τον κόσμο πιο αποτελεσματικά από ποτέ. Ενώ ένα προηγμένο αυτόματο 10-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων με περιστροφικό διακόπτη αλλαγής ταχυτήτων εξασφαλίζει ότι έχετε πάντα τη σωστή ταχύτητα, τη σωστή στιγμή. Αυτό είναι ένα SUV σχεδιασμένο ειδικά για να προσφέρει μια εντυπωσιακή δυναμική οδήγηση, εξαιρετικό και ασυναγώνιστο έλεγχο του δρόμου. 

ΚΑΘΑΡΟ. ΑΘΟΡΥΒΟ. ΠΡΑΚΤΙΚΟ

Εξίσου κατάλληλο για τους συμφορημένους δρόμους της πόλης και τα δύσκολα οδοστρώματα. Η προηγμένη τεχνολογία Plug-in Hybrid (PHEV) του  Ford Explorer συνδυάζει έναν ηλεκτρικό κινητήρα με μπαταρία με τον εντυπωσιακό τούρμπο βενζινοκινητήρα EcoBoost 3 λίτρων. Αυτός αποδίδει μια συνδυασμένη υβριδική ισχύ 450 PS, σε συνδυασμό με εξαιρετική κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 71 γρ./χλμ. Η επιλογή τεσσάρων λειτουργιών ηλεκτρικού οχήματος (EV) σημαίνει ότι, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, μπορείτε να αποφασίσετε εάν θα λειτουργήσετε με ισχύ από τον ηλεκτρικό κινητήρα, τον βενζινοκινητήρα, μέσω συνδυασμού και των δύο ή να χρησιμοποιήσετε τον κινητήρα για να επαναφορτίσετε την μπαταρία. Έτσι, μπορείτε να κάνετε κάθε ταξίδι εύκολο σε οποιοδήποτε έδαφος, διατηρώντας ταυτόχρονα την οδήγησή σας στην πόλη καθαρή, ήσυχη και εκλεπτυσμένη.

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πλήρως φορτισμένο, το Ford Explorer μπορεί να διανύσει απόσταση έως και 42 χλμ. αποκλειστικά με ηλεκτρική ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι οι διαδρομές σας σε καταστήματα, στο σχολείο, στο γήπεδο γκολφ ή οποιαδήποτε άλλη σύντομη διαδρομή, μπορούν να πραγματοποιηθούν με μηδενικές εκπομπές. Για τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας, το σύστημα χρησιμοποιεί επίσης έναν συνδυασμό πέδησης με ανάκτηση ενέργειας και ισχύος που αντλείται από τον κινητήρα EcoBoost για να επεκτείνει την ισχύ της μπαταρίας ενώ οδηγείτε. 

Ford Explorer dashboard close up showing electric range
Ford Explorer Rotary Gear Shift Dial

ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Για μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ο περιστροφικός διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων του Ford Explorer σας δίνει τον πλήρη έλεγχο του προηγμένου 10-τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων, επιτρέποντάς σας να επιλέγετε άψογα ταχύτητες με την απλή περιστροφή του διακόπτη. Ενώ αντικαθιστά το συμβατικό λεβιέ ταχυτήτων, ελευθερώνει επιπλέον χώρο για μια πιο καθαρή και εκλεπτυσμένη εσωτερική σχεδίαση. 

Ford Explorer interior with steering wheel and paddle shifters

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Εμπνευσμένη από τους αγώνες οδήγησης, αυτή η τεχνολογία σας προσφέρει γρήγορες και άνετες αλλαγές σχέσεων. Καθώς τα χειριστήρια τοποθετούνται στο τιμόνι, μπορείτε να αλλάζετε σχέσεις περισσότερο αποτελεσματικά όταν στρίβετε.

Ford Explorer driving in sun drenched country

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όταν οδηγείτε αργά, το σύστημα Active Grille Shutter κρατάει ανοιχτό τον αεραγωγό της μάσκας ώστε να ψυχραίνεται ο κινητήρας. Όταν ανεβάζετε ταχύτητα, μπορεί να κλείσει αυτόματα, βελτιώνοντας έτσι την αεροδυναμική και συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση καυσίμου. Μακροπρόθεσμα, αυτό το τεχνολογικό σύστημα μπορεί να έχει μεγάλη συνεισφορά στην αποδοτικότητα καυσίμου.

blue bubble low emissions

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ

Με εντυπωσιακές εκπομπές CO2 μόλις 71 γρ./χλμ.(WLTP)/ 66 γρ./χλμ.(NEDC), ο υβριδικός κινητήρας Plug-in του Ford Explorer ικανοποιεί τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών Euro 6.2. Τα πρότυπα αυτά αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας και στη μείωση των εκπομπών καυσαερίων.

Ford Explorer front three quarter view while charging

ΦΟΡΤΙΣΗ

Με μια σειρά επιλογών φόρτισης, το να διατηρείτε φορτισμένο το Ford Explorer Plug-in Hybrid σας είναι απλό και βολικό. Φόρτιση στο σπίτι και στο δρόμο. Και μόλις φορτιστεί πλήρως, απολαύστε έως και 42 kmΧρόνος φόρτισης μ1 αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία οδήγησης.

ΟΔΗΓΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ FORD EXPLORER PLUG-IN HYBRID

Υπάρχουν τρεις τρόποι φόρτισης του Explorer PHEV και ο χρόνος που χρειάζεται ποικίλλει ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε. Ένα καλώδιο φόρτισης σπιτιού παρέχεται στάνταρ. Με αυτό, μπορείτε να συνδέσετε και να φορτίσετε το Explorer PHEV σας από μια τυπική οικιακή πρίζα. Για πιο γρήγορη φόρτιση στο σπίτι, υπάρχει το προαιρετικό Ford Wallbox. Αυτό είναι ένα αποκλειστικό σημείο φόρτισης για το σπίτι το οποίο παρέχει περισσότερη ισχύ από μια τυπική πρίζα. Ο παρακάτω πίνακας σάς δείχνει πόσο χρόνο χρειάζεται για να φορτιστεί η Explorer Plug-In Hybrid μπαταρία από άδεια σε γεμάτη χρησιμοποιώντας ένα οικιακό καλώδιο φόρτισης, ένα Ford Wallbox και σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Με όποιον τρόπο και αν φορτίζετε, μπορείτε να διαχειριστείτε και να παρακολουθήσετε τη φόρτιση μέσω της οθόνης SYNC του οχήματος ή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή FordPass.

  ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ
Φόρτιση στην εσωτερική εξωτερική πρίζα (230V Βύσμα 3/2 ακίδες) 6 ώρεςΧρόνος φόρτισης μ1
Φόρτιση στο Ford Connected Wall Box (7kW) 3.5 ώρεςΧρόνος φόρτισης μ1
Φόρτιση σε δημόσιο σταθμό φόρτισης 3.5 ώρεςΧρόνος φόρτισης μ1
next
prev
Ford Kuga PHEV home charging cable

ΚΑΛΩΔΙΟ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ

Το Explorer PHEV συνοδεύεται από ένα οικιακό καλώδιο φόρτισης που συνδέεται σε μια κανονική πρίζα. Χρησιμοποιώντας αυτή τη βολική μέθοδο, η πλήρης φόρτιση διαρκεί περίπου 6 ώρεςΧρόνος φόρτισης μ1, ιδανική για εύκολη φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπορείτε να διαχειριστείτε και να παρακολουθήσετε τη φόρτιση από το smartphone σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή FordPass.

Δείτε το video

Wallbox charging station close up

ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ WALLBOX

Για πιο γρήγορη φόρτιση στο σπίτι, εγκαταστήστε ένα Ford Wallbox. Αυτή η αποκλειστική θύρα φόρτισης είναι ένα προαιρετικό αξεσουάρ ικανό να προσφέρει 0–100% μεταξύ 3 ωρών και 3 ωρών και 30 λεπτώνΧρόνος φόρτισης μ1. Για την εγκατάσταση, επικοινωνήστε με τον έμπορο Ford και θα σας συστήσει έναν εξειδικευμένο τοπικό συνεργάτη.

Δείτε το video

Ford Explorer front three quarter view

ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡIΑ

Καθίστε αναπαυτικά στην καμπίνα του ολοκαίνουργιου Ford Explorer και απολαύστε ένα πακέτο κορυφαίων τεχνολογιών. Προσαρμόστε τις επιδόσεις σας για τους δρόμους της πόλης, ορεινές διαδρομές και οτιδήποτε μεταξύ τους, χάρη στο προηγμένο σύστημα διαχείρισης εδάφους. Ή χαλαρώστε κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδρομών ενεργοποιώντας το αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας με Stop and Go. Μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε εάν θα δώσετε προτεραιότητα στην ηλεκτρική ισχύ, την ισχύ που παρέχει η βενζίνη ή έναν συνδυασμό των δύο. Όλα αυτά τα συστήματα συνεργάζονται άψογα, βελτιώνοντας την εμπειρία σας κάθε φορά που κάθεστε μπροστά από το τιμόνι.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΔΡΟΜΟ

Στους ομαλούς δρόμους της πόλης ή σε ανώμαλο έδαφος εκτός δρόμου: οπουδήποτε και αν οδηγείτε, το σύστημα διαχείρισης εδάφους του Ford Explorer έχει κατασκευαστεί για να μεγιστοποιεί τον έλεγχο. Επιλέξτε ανάμεσα σε επτά διαθέσιμες λειτουργίες οδήγησης, οι οποίες προσαρμόζουν την απόδοση του οχήματος ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τις οδηγικές συνθήκες. Το σύστημα μεταβάλλει την ευαισθησία επιτάχυνσης, διεύθυνσης και ανάρτησης, ενώ παράλληλα λειτουργεί με ελέγχους πρόσφυσης, ευστάθειας και το σύστημα ελέγχου καθόδου, για την παροχή βέλτιστου ελέγχου σε οποιαδήποτε ρύθμιση. Επιλέξτε μεταξύ: Normal, Trail, Deep Snow/Sand, Slippery, Sport, Tow/Haul ή για μέγιστη αποδοτικότητα, τη λειτουργία Eco. Οι βασικές πληροφορίες εμφανίζονται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών του Explorer, ο οποίος αλλάζει μεταξύ μοναδικών χρωματικών θεμάτων, ανάλογα με τη λειτουργία οδήγησης που έχετε επιλέξει. 

ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Το αναβαθμισμένο έξυπνο σύστημα τετρακίνησης μπορεί να προσδιορίζει το κράτημα, την ισορροπία στις στροφές και την απόκριση που απαιτείται σε βρεγμένο, στεγνό ή παγωμένο οδόστρωμα και σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η τεχνολογία στέλνει ισχύ στους μπροστινούς τροχούς για να βελτιστοποιεί την αποδοτικότητα όταν δεν απαιτείται τετρακίνηση. Μπορεί τότε να στείλει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς, εάν ανιχνεύσει δυσμενείς συνθήκες. Αυτό προσφέρει έναν συνδυασμό εξαιρετικού χειρισμού και μιας πολύ βελτιωμένης αποδοτικότητας. Στο νέο Ford Explorer, όταν η λειτουργία της τετρακίνησης (All-Wheel Drive) δεν είναι απαραίτητη, το όχημα οδηγείται αποκλειστικά με κίνηση στους πίσω τροχούς (Rear Wheel Drive) προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η απόδοση του κινητήρα.

Ford Explorer PHEV logo close up
Ford Explorer cruising behind another car with Adaptive Cruise Control engaged

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Το αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας με Stop and Go σας επιτρέπει να επιλέγετε τόσο την ταχύτητά σας, όσο και την απόστασή σας από το προπορευόμενο όχημα. Εάν οι αισθητήρες συστήματος ανιχνεύσουν επιβράδυνση της κυκλοφορίας, το σύστημα θα διατηρήσει αυτόματα την προκαθορισμένη απόσταση εάν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την επιθυμητή ταχύτητα. Μπορεί ακόμη και να σταματήσει τελείως το όχημα σε συνθήκες μεγάλης κίνησης. Όταν απελευθερωθεί ο δρόμος μπροστά από το αυτοκίνητό σας, το σύστημα θα επιταχύνει αυτόματα στην προεπιλεγμένη ταχύτητα, γεγονός που το κάνει ιδανικό για να αντέξετε την συνωστισμένη οδήγηση των αστικών κέντρων.

Ford Explorer driving on mountain road bird's eye view

ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΩΝ

Είτε τα σήματα βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είτε είναι μόνιμα ή προσωρινά, το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων μπορεί να τα εντοπίσει. Εικονίδια για τα όρια ταχύτητας και σημάνσεις απαγόρευσης προσπέρασης εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων και σας προειδοποιούν για μεταβλητούς περιορισμούς. Ενώ η έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας λειτουργεί σε συνδυασμό με την αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας για να ενισχύει τον έλεγχο της ταχύτητάς σας, ώστε να μπορείτε να επικεντρώνεστε στον δρόμο. Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο, μπορεί να αναγνωρίσει το τοπικό όριο ταχύτητας και, στη συνέχεια, να προσαρμόσει αυτόματα τη μέγιστη ταχύτητά σας.

Ford Explorer rear view camera close crop

ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Η κάμερα 360 μοιρών του Ford Explorer με διαιρούμενη εικόνα σας βοηθά να έχετε καλύτερη αντίληψη του περιβάλλοντός σας. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί τέσσερις ξεχωριστές κάμερες τοποθετημένες περιμετρικά του οχήματος (μία στη μάσκα, στην πίσω πόρτα και σε κάθε πλαϊνό καθρέπτη). Αυτές οι τέσσερις εικόνες ενώνονται στη συνέχεια και εμφανίζονται μέσω της οθόνης SYNC 3 για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της περιοχής γύρω σας. Ενώ όταν κάνετε όπισθεν, η κάμερα οπισθοπορείας εμφανίζει οτιδήποτε βρίσκεται πίσω σας σε μια οθόνη, η οποία είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Εκτός του ότι σας δείχνει πράγματα που μπορεί να μην βλέπετε, το σύστημα σας βοηθά επίσης να σταθμεύσετε προβάλλοντας εικονικές γραμμές που σας καθοδηγούν ακόμα και στον πιο στενό χώρο στάθμευσης.

Ford Explorer parking up close to another car

ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ

Η στάθμευση σε πολυσύχναστους δρόμους ή στενούς χώρους μπορεί να είναι δύσκολη. Η τελευταία γενιά του Full Active Park Assist όχι μόνο σας κατευθύνει σε θέσεις στάθμευσης, αλλά ελέγχει επίσης την επιτάχυνση, την αλλαγή ταχυτήτων και το φρενάρισμα. Αυτή η έξυπνη τεχνολογία καθιστά τη στάθμευση ακόμα πιο εύκολη. Αφού ενεργοποιηθεί το σύστημα Active Park Assist, απλώς επιλέγετε μια πλευρά του δρόμου και αν θέλετε να σταθμεύσετε παράλληλα ή κάθετα. Στη συνέχεια, πατάτε και κρατήστε πατημένο το κουμπί και αφήνετε το αυτοκίνητό σας να κάνει όλη τη δουλειά για εσάς.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΑΝΗΦΟΡΑ

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2-3 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Ford Explorer driving on mountain road bird's eye view
Ford Explorer in motion driving through forest

ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ

Το σύστημα ελέγχου καθόδου έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την οδήγηση σε απότομες, άνισες κατηφόρες. Το σύστημα ρυθμίζει την ταχύτητα στην κατηφόρα χωρίς εσείς να χρειάζεται να πατάτε το φρένο ή το γκάζι, ενώ λειτουργεί ακόμα και όταν κάνετε όπισθεν. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επικεντρωθείτε στην οδήγηση στο δύσκολο έδαφος χωρίς να ανησυχείτε για την υπερβολική επιτάχυνση.

Ford Explorer driving in sun drenched countryside

ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΑΣ

Ως μέρος του συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας, το σύστημα προστασίας από πλευρικούς ανέμους σας βοηθά να μένετε στη λωρίδα σας σε συνθήκες ισχυρών ανέμων. Το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει πότε επηρεάζεστε από ισχυρούς πλευρικούς ανέμους και να ρυθμίσει το τιμόνι για να σας βοηθάει να παραμένετε στη λωρίδα σας. 

Ford Explorer close crop of front lights

ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΥΦΛΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Η αυτόματη μεγάλη σκάλα, η οποία είναι πολύ χρήσιμη κατά τη νυχτερινή οδήγηση, κατεβάζει προσωρινά την ένταση των προβολέων κάθε φορά που ανιχνεύει διερχόμενα οχήματα ή άλλο προπορευόμενο όχημα, ώστε να μην "τυφλώνετε" τους άλλους οδηγούς με τα φώτα σας. Στη συνέχεια, το σύστημα επιστρέφει αυτόματα στη μεγάλη σκάλα για να έχετε την καλύτερη δυνατή ορατότητα.

Ford Explorer interior cockpit view

AΝΕΣΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛIΑ

Κάθε γραμμή στο ταμπλό. Κάθε ραφή στα πολυτελή δερμάτινα καθίσματα. Κάθε υλικό που χρησιμοποιείται σε όλη την καμπίνα. Καμία λεπτομέρεια δεν ήταν αρκετά μικρή κατά τη σχεδίαση του όμορφου φινιρίσματος του ευέλικτου εσωτερικού του Ford Explorer. Διαθέτει ένα εξατομικευμένο ηχοσύστημα B&O, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου και ένα εξελιγμένο μόντεμ FordPass Connect. Θα χρησιμοποιείτε κάθε δικαιολογία προκειμένου να το οδηγήσετε.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΙΟ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ

Η εφαρμογή FordPass σας κρατάει συνεχώς συνδεδεμένους με τον Explorer σας, ενημερώνοντάς σας έτσι ώστε να κινείστε έξυπνα στους δρόμους εξαιτίας των ενημερώσεων της οδικής κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο1. Όταν κάνετε ζεύξη του μόντεμ με την εφαρμογή FordPass στο τηλέφωνό σας, θα ξεκλειδώσετε μια γκάμα πρωτοποριακών νέων χαρακτηριστικών. Για παράδειγμα, μπορείτε να εντοπίσετε το όχημά σας και, στη συνέχεια, να το κλειδώσετε ή ξεκλειδώσετε από μακριά. Μπορείτε να παρακολουθείτε το επίπεδο καυσίμου, τα χιλιόμετρα και την πίεση των ελαστικών και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για την υγεία του οχήματος απευθείας στο τηλέφωνό σας. Και για να είναι η ιδιοκτησία ενός Plug-in Hybrid ακόμα πιο βολική, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση φόρτισης του οχήματός σας και να εξετάσετε τις ρυθμίσεις φόρτισης, όλα από το smartphone σας.

Μάθε περισσότερα

Man holding mobile using FordPass App
Ford Explorer interior with steering wheel and SYNC screen

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

Το Ford SYNC 3 σας βοηθά να παραμείνετε πάντα συνδεδεμένοι. Μπορείτε να ελέγχετε το τηλέφωνο, τη μουσική και την πλοήγησή σας με φυσικές φωνητικές εντολές. Ακόμη έχετε την δυνατότητα να στείλτε προορισμούς από την εφαρμογή FordPass του smartphone σας, κατευθείαν στην πλοήγηση SYNC 3. Το σύστημα διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 10.1 ιντσών με χειρονομίες "τσιμπήματος και σάρωσης" για ακόμα πιο έξυπνη πλοήγηση. Το SYNC 3 μπορεί επίσης να συνδεθεί με το Apple CarPlay και το Android Auto και με το AppLink μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μερικές από τις αγαπημένες σας εφαρμογές smartphone.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΤΕ

Όποια μουσική κι αν προτιμάτε, αξίζει να την ακούτε έτσι όπως την ονειρεύτηκε ο καλλιτέχνης. Ένα εξατομικευμένο ηχοσύστημα B&O σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε ακριβώς αυτό από το ολοκαίνουργιο Ford Explorer σας. Το προηγμένο ηχοσύστημα 14 ηχείων 980 watt έχει σχεδιαστεί και ρυθμιστεί ειδικά για το Explorer από ειδικούς ήχου της B&O. Ανεβάστε λοιπόν την ένταση και απολαύστε τα αγαπημένα σας συγκροτήματα και τραγούδια μέσα στην προσωπική σας αίθουσα συναυλιών. 

Ford Explorer B&O sound system close up
Ford Explorer close crop on Wireless charging

ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ

Βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές σαςTooltip παραμένουν φορτισμένες και έτοιμες για χρήση με την ασύρματη βάση φόρτισης της κεντρικής κονσόλας του Ford Explorer και τη μεγάλη θήκη πολυμέσων: ένα τέλειο παράδειγμα του πώς το τακτοποιημένο εσωτερικό έχει κατασκευαστεί προκειμένου να μεγιστοποιήσει τον χώρο, την ευκολία και την άνεση.

Ford Explorer close crop on back of the car and leg opening load hands free

ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΗ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ

Αυτό το έξυπνο σύστημα βοηθά ώστε η φόρτωση και η εκφόρτωση να είναι όσο πιο ξεκούραστη γίνεται. Όταν το Explorer εντοπίσει σε κοντινή απόσταση το τηλεχειριστήριό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κουνήσετε το πόδι σας κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα και η πίσω πόρτα θα ανοίξει ή θα κλείσει αυτόματα. Είναι ιδανικό όταν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να πιάσετε τη χειρολαβή.

Ford Explorer close up on open sun roof

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

Απολαύστε περισσότερο από το υπέροχο ύπαιθρο μέσα από την άνεση του Ford Explorer σας. Μια ηλεκτροκίνητη πανοραμική οροφή διπλής όψης σας επιτρέπει πραγματικά να νιώσετε πλήρως εναρμονισμένοι στο περιβάλλον τοπίο. Η οροφή βρίσκεται πάνω από την πρώτη και τη δεύτερη σειρά καθισμάτων, πλημμυρίζοντας το εσωτερικό με φυσικό φως και δίνοντας αφθονία καθαρού αέρα όταν ανοίγεται. Το συρόμενο γυαλί διαθέτει, επίσης, ανακλαστική ηλιακή επικάλυψη για να διατηρεί το εσωτερικό δροσερό όταν είναι κλειστό, ενώ ένα εσωτερικό γείσο παρέχει επιπλέον σκιά όταν την χρειάζεστε.

Ford Explorer electronic parking brake close up

ΕΞΥΠΝΟ, ΑΝΕΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΥΧΩΡΟ

Το ηλεκτρικό χειρόφρενο είναι μια απλή προσθήκη που διαθέτει ορισμένα εκπληκτικά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, σας προσφέρει περισσότερο χώρο στην καμπίνα, εφαρμόζεται πιο εύκολα και τα φρένα δεν απαιτούν τόσο τακτικό σέρβις. Για την εφαρμογή του χειρόφρενου, απλά πατήστε το κουμπί του ηλεκτρικού χειρόφρενου στην κεντρική κονσόλα.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ SMARTPHONE ΣΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

Έχουμε κάνει τη διατήρηση του υβριδικού σας Ford Explorer Plug-in όσο το δυνατόν ευκολότερη. Η Ford συνεργάζεται με τη NewMotion, το μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο φόρτισης της Ευρώπης. Αυτή η συνεργασία σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε μια σειρά πρόσθετων λύσεων φόρτισης μέσω του smartphone σας. Μπορείτε να εντοπίσετε και να πλοηγηθείτε στα πλησιέστερα δημόσια σημεία φόρτισης, ακόμα και να πληρώσετε μέσω της εφαρμογής.

Man approaching Ford Explorer being charged
Ford Explorer interior SYNC4A screen

ΑΣΦAΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣIΑ

Το Ford Explorer διαθέτει μια πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν εσας, την οικογένειά σας και οποιονδήποτε χρήστη του δρόμου όσο πιο ασφαλείς γίνεται. Ορισμένα συστήματα, όπως το Pre-Collision Assist με ανίχνευση πεζών και το σύστημα προστασίας από ανατροπή, συμβάλλουν ενεργά στην αποτροπή ατυχημάτων. Ενώ άλλα, όπως η πέδηση μετά από σύγκρουση, μπορούν να μειώσουν τη σοβαρότητα ενός πιθανού ατυχήματος.

Ford Explorer with trailer parked near lake

ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ

Το Ford Explorer είναι εξοπλισμένο με σύστημα Ελέγχου ευστάθειας τρέιλερ (TSC), το οποίο έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ρυμούλκηση ασφαλέστερη. Εάν η τεχνολογία ανιχνεύσει ταλαντώσεις ή κλυδωνισμούς, τότε θα μειώσει αυτόματα την ταχύτητά σας. Το σύστημα επιβραδύνει το όχημα μειώνοντας τη ροπή του κινητήρα και αυξάνοντας σταδιακά την πίεση της πέδησης για να βοηθήσει με τον έλεγχο της ρυμούλκησης.

ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ

Το σύστημα Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ και κάμερας για να ανιχνεύει οχήματα στο δρόμο μπροστά σας. Σε περίπτωση ανίχνευσης κινδύνου σύγκρουσης με όχημα, πεζό ή ποδήλατο, θα λάβετε μια προειδοποίηση. Εάν δεν αντιδράσετε εγκαίρως, το σύστημα μπορεί να ασκήσει έως και πλήρη ισχύ φρεναρίσματος για να βοηθήσει να περιοριστεί η σοβαρότητα ή να αποφευχθούν ορισμένες μετωπικές συγκρούσεις. 

Ford Explorer trailing another car with pre collision assist engaged
Ford Explorer driving on mountain road with sun set

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας (ESC) παρακολουθεί διαρκώς την πρόοδο του οχήματός σας. Το σύστημα ανιχνεύει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το όχημά σας χάνει το κράτημα και, στη συνέχεια, εφαρμόζει αυτόματα τα φρένα στους μεμονωμένους τροχούς, σταθεροποιώντας το όχημα. Το σύστημα προστασίας από τροπή λειτουργεί με το ESC και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει να διατηρηθούν με ασφάλεια όλοι οι τροχοί του Explorer στο έδαφος. Το σύστημα παρακολουθεί την ανατροπή και εάν ανιχνεύσει πολύ υψηλό ρυθμό ανατροπής, μπορεί να προσαρμόσει το γκάζι και να φρενάρει μεμονωμένα το όχημα. Αυτό βοηθάει να αποφύγετε την κύλιση του οχήματος όταν πραγματοποιείτε έντονους ελιγμούς, όπως για να αποφύγετε αναπάντεχα εμπόδια στον δρόμο.

Ford Explorer driving on mountain road

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ

Το σύστημα ελέγχου στις στροφές έχει σχεδιαστεί για να συμβάλει στον καλύτερο έλεγχο του οχήματός σας στις στροφές και όταν αυτό κινείται με μεγάλη ταχύτητα για τις συγκεκριμένες συνθήκες του δρόμου. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει υποστροφή και ότι μπορεί να παρουσιάζεται απώλεια ελέγχου του οχήματος, πρώτα μειώνει τη ροπή του κινητήρα και έπειτα ενεργοποιείται το σύστημα πέδησης για να συμβάλει στην επιβράδυνσή σας. Αυτή η τεχνολογία είναι εξαιρετικά αποτελεσματική (και καθησυχαστική) σε στροφές με κλίση, όπως οι ράμπες αυτοκινητόδρομων.

Ford Explorer avoiding another car one the road

ΣΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Το σύστημα πέδησης μετά από σύγκρουση βοηθάει να μειωθεί η πιθανότητα δευτερεύουσας σύγκρουσης στην περίπτωση ατυχήματος. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει μια σύγκρουση, τότε ενεργοποιεί αυτόματα το σύστημα έκτακτης πέδησης και ακινητοποιεί το όχημά σας το συντομότερο δυνατό. Αυτό βοηθάει να αποφύγετε την κύλιση προς αυτοκίνητα ή άλλα εμπόδια στον δρόμο μπροστά σας, εάν χάσετε τον έλεγχο μετά από ένα ατύχημα.

Close up on emergency eCall button in Ford Explorer

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ

Στην απίθανη περίπτωση ατυχήματος, το FordPass Connect μπορεί να πραγματοποιήσει αυτόματα μια κλήση eCall για να δώσει στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την τοποθεσία του οχήματός σας. Μπορείτε επίσης να πατήσετε ένα κουμπί SOS στο αυτοκίνητό σας για να επικοινωνήσετε απευθείας με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, εάν είστε μάρτυρας σε ένα ατύχημα ή έχετε ανάγκη έκτακτης βοήθειας. Για πιο μικρά περιστατικά όπως ζημιά στα ελαστικά, η εφαρμογή FordPass σάς επιτρέπει να καλέσετε την Οδική Βοήθεια με λίγες μόνο κινήσεις και να παρακολουθείτε στον χάρτη πότε θα φτάσει η βοήθεια σε πραγματικό χρόνο.

Ford Explorer interior side view of seats

ΧΡΗΣΤΙΚOΤΗΤΑ

Το Ford Explorer έχει κατασκευαστεί από το μηδέν με γνώμονα την αξιοπιστία και την κομψότητα. Υπάρχει χώρος για έως και επτά άτομα για να καθίσουν άνετα. Ενώ με όλα τα καθίσματα προς τα κάτω θα έχετε πρόσβαση σε έναν ευέλικτο χώρο φόρτωσης 2.274 λίτρων. Ροπή 825 Nm σημαίνει ότι μπορείτε να ρυμουλκήσετε έως και 2.500 κιλά επίσης. Επομένως, είτε σχεδιάζετε ένα σαββατοκύριακο για αναψυχή, είτε ένα μεγάλο οικογενειακό ταξίδι, δεν θα μείνετε ποτέ χωρίς χώρο.

Ford Explorer viewed from above showing 7 seats / power fold

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΧΩΡΟ

Το ευέλικτο εσωτερικό του Ford Explorer έχει κατασκευαστεί για να μεταφέρει έως και επτά άτομα με πολυτέλεια και άνεση. Τα καθίσματα δεύτερης σειράς διαθέτουν ηλεκτρικές λειτουργίες εύκολης εισόδου, ώστε να εξασφαλίζεται η εύκολη πρόσβαση στην τρίτη σειρά. Ενώ η τεχνολογία Power Ford στην τρίτη σειρά σας επιτρέπει να βελτιώσετε τον χώρο αποσκευών διπλώνοντας τα καθίσματα πλήρως με το πάτημα ενός κουμπιού.

ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Ακόμα και αν όλες οι θέσεις είναι κατειλημμένες, το Ford Explorer εξακολουθεί να διαθέτει αρκετό χώρο για δύο ολόκληρα σετ από μπαστούνια του γκολφ στο πορτ μπαγκάζ. Όλα τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν ανεξάρτητα, προσφέροντας μια πληθώρα διαμορφώσεων για ένα εσωτερικό με δυνατότητα πλήρους προσαρμογής. Με όλα τα πίσω καθίσματα κατεβασμένα, υπάρχει ένας αποθηκευτικός χώρος 2.274 λίτρων. Ενώ για την καλύτερη δυνατή χρήση του χώρου στο πορτ μπαγκάζ, το δάπεδο διαθέτει ρυθμίσεις για την προσαρμογή του ύψους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να σηκώσετε το δάπεδο για να δημιουργήσετε έναν κρυφό χώρο ή να κατεβάσετε το δάπεδο για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο στο πορτ μπαγκάζ.

Ford Explorer interior showing boot capacity with luggage
Ford Explorer with boat on tow bar parking by the lake

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΚΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ

Εάν επιλέξετε να τοποθετήσετε τον προαιρετικό κοτσαδόρο, το Ford Explorer μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ροπή του 825 Nm για να προσφέρει μια εντυπωσιακή δυνατότητα ρυμούλκησης 2.500 κιλών. Έτσι μπορείτε να ρυμουλκήσετε εύκολα το τροχόσπιτό σας, ένα σκάφος ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε για μια απόδραση το σαββατοκύριακο.

Ford Explorer viewed from above to show roof rails

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;

Εάν πραγματικά χρειάζεται να μεταφέρετε μεγαλύτερα ή πιο ογκώδη αντικείμενα, μπορείτε να επιλέξετε ράγες οροφής ή/και ένα αφαιρούμενο κοτσαδόρο.

Ford Explorer interior with person folding seats

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΕΣ

Με θύρα φόρτισης USB στην καμπίνα και 12V πρίζες, όπου κι αν κάθεστε στο νέο Ford Explorer, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εξάντληση της μπαταρίας των ηλεκτονικών σας συσκευών. Υπάρχει ακόμη και μια πρίζα 220V στο πίσω μέρος του οχήματος, ώστε να μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε και να φορτίσετε εξοπλισμό με μεγαλύτερη απαίτηση ηλεκρτρικής ενέργειας.

Χρησιμοποιήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες