ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;

Πληκτρολογήστε την ερώτησή σας…
Home > Cars > FORD EXPLORER > Features > Οδηγική εμπειρία

 

ΝEΟ ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ EXPLORER - ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ. Ανακαλύψτε περισσότερα

Κατασκευασμένο για υπεροχή

Καθίστε αναπαυτικά στην καμπίνα του ολοκαίνουργιου Ford Explorer και απολαύστε ένα πακέτο κορυφαίων τεχνολογιών. Προσαρμόστε τις επιδόσεις σας για τους δρόμους της πόλης, ορεινές διαδρομές και οτιδήποτε μεταξύ τους, χάρη στο προηγμένο σύστημα διαχείρισης εδάφους. Ή χαλαρώστε κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδρομών ενεργοποιώντας το αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας με Stop and Go. Μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε εάν θα δώσετε προτεραιότητα στην ηλεκτρική ισχύ, την ισχύ που παρέχει η βενζίνη ή έναν συνδυασμό των δύο. Όλα αυτά τα συστήματα συνεργάζονται άψογα, βελτιώνοντας την εμπειρία σας κάθε φορά που κάθεστε μπροστά από το τιμόνι.

Κατακτήστε κάθε δρόμο

Στους ομαλούς δρόμους της πόλης ή σε ανώμαλο έδαφος εκτός δρόμου: οπουδήποτε και αν οδηγείτε, το σύστημα διαχείρισης εδάφους του Ford Explorer έχει κατασκευαστεί για να μεγιστοποιεί τον έλεγχο. Επιλέξτε ανάμεσα σε επτά διαθέσιμες λειτουργίες οδήγησης, οι οποίες προσαρμόζουν την απόδοση του οχήματος ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τις οδηγικές συνθήκες. Το σύστημα μεταβάλλει την ευαισθησία επιτάχυνσης, διεύθυνσης και ανάρτησης, ενώ παράλληλα λειτουργεί με ελέγχους πρόσφυσης, ευστάθειας και το σύστημα ελέγχου καθόδου, για την παροχή βέλτιστου ελέγχου σε οποιαδήποτε ρύθμιση. Επιλέξτε μεταξύ: Normal, Trail, Deep Snow/Sand, Slippery, Sport, Tow/Haul ή για μέγιστη αποδοτικότητα, τη λειτουργία Eco. Οι βασικές πληροφορίες εμφανίζονται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών του Explorer, ο οποίος αλλάζει μεταξύ μοναδικών χρωματικών θεμάτων, ανάλογα με τη λειτουργία οδήγησης που έχετε επιλέξει. 

Σιγουριά στις ευμετάβλητες συνθήκες

Το αναβαθμισμένο έξυπνο σύστημα τετρακίνησης μπορεί να προσδιορίζει το κράτημα, την ισορροπία στις στροφές και την απόκριση που απαιτείται σε βρεγμένο, στεγνό ή παγωμένο οδόστρωμα και σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η τεχνολογία στέλνει ισχύ στους μπροστινούς τροχούς για να βελτιστοποιεί την αποδοτικότητα όταν δεν απαιτείται τετρακίνηση. Μπορεί τότε να στείλει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς, εάν ανιχνεύσει δυσμενείς συνθήκες. Αυτό προσφέρει έναν συνδυασμό εξαιρετικού χειρισμού και μιας πολύ βελτιωμένης αποδοτικότητας. Στο νέο Ford Explorer, όταν η λειτουργία της τετρακίνησης (All-Wheel Drive) δεν είναι απαραίτητη, το όχημα οδηγείται αποκλειστικά με κίνηση στους πίσω τροχούς (Rear Wheel Drive) προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η απόδοση του κινητήρα.

Ford Explorer PHEV logo close up

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2-3 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Ford Explorer driving on mountain road bird's eye view
Ford Explorer close crop of front lights

Για να βλέπετε χωρίς να "τυφλώνετε" τους άλλους

Η αυτόματη μεγάλη σκάλα, η οποία είναι πολύ χρήσιμη κατά τη νυχτερινή οδήγηση, κατεβάζει προσωρινά την ένταση των προβολέων κάθε φορά που ανιχνεύει διερχόμενα οχήματα ή άλλο προπορευόμενο όχημα, ώστε να μην "τυφλώνετε" τους άλλους οδηγούς με τα φώτα σας. Στη συνέχεια, το σύστημα επιστρέφει αυτόματα στη μεγάλη σκάλα για να έχετε την καλύτερη δυνατή ορατότητα.

Ένα επιπλέον ζευγάρι μάτια

Το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων χρησιμοποιεί πλευρικούς αισθητήρες για να βλέπει οχήματα που μπορεί να είναι κρυμμένα στο "τυφλό σημείο" σας. Σε περίπτωση ανίχνευσης ενός άλλου οχήματος, το σύστημα θα σας ειδοποιήσει μέσω διακριτικών προειδοποιητικών λυχνιών που είναι ενσωματωμένες και στους δύο πλαϊνούς καθρέπτες. Το σύστημα Cross Traffic Alert λειτουργεί με το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων για να αυξάνει το επίπεδο αντίληψής σας όταν βγαίνετε με την όπισθεν από τον χώρο στάθμευσης και έχετε περιορισμένη ορατότητα Το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει διερχόμενα οχήματα από το πλάι, να ενεργοποιήσει έναν προειδοποιητικό ήχο, ενώ μπορεί επίσης να φρενάρει εάν δεν αντιδράσετε εγκαίρως. 

Ford Explorer driving on mountain road

Σας βοηθά να μένετε στη λωρίδα σας

Το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας χρησιμοποιεί μια κάμερα που ελέγχει εάν παρεκκλίνετε κατά λάθος από τη λωρίδα. Το σύστημα διατήρησης λωρίδας προσφέρει ελαφριά βοήθεια ροπής στροφής του τιμονιού για να μπείτε ξανά στη σωστή λωρίδα. Εάν ο τροχός σας αγγίξει τη γραμμή ή την άκρη του δρόμου, το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας δονεί το τιμόνι και προβάλλει μια οπτική προειδοποίηση. Το τεχνολογικό σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω των 64 χλμ./ώρα ή μπορεί να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα.

Top