Η FORD ΕΓΚΑΙΝIΑΣΕ ΤΟ ΚEΝΤΡΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΩΝΙΑΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

12/6/2023

Η Ford έχει μετασχηματίσει το ιστορικό εργοστάσιό της στο Niehl της Κολωνίας – το οποίο ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1930 – ως μέρος μιας επένδυσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αντιπροσωπεύει μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στις εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στη γερμανική κατασκευαστική βιομηχανία και στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη.

Έχοντας σχεδιαστεί με γνώμονα την υψηλή αποδοτικότητα, το εργοστάσιο που καταλαμβάνει επιφάνεια 125 εκταρίων είναι εξοπλισμένο με μια ολοκαίνουργια γραμμή παραγωγής, τμήμα συναρμολόγησης μπαταριών και υπερσύγχρονα εργαλεία και αυτοματισμούς που επιτρέπουν ετήσια παραγωγική ικανότητα περισσότερων από 250.000 EVs. Μετά τις επιτυχίες των Mustang Mach-E, E-Transit και F-150 Lightning, η Ford πρόσφατα αποκάλυψε το τέταρτο EV της σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το ηλεκτρικό Explorer, το οποίο θα είναι το πρώτο EV που θα κατασκευάζεται στην Κολωνία, ακολουθούμενο από ένα δεύτερο ηλεκτρικό όχημα, το οποίο θα είναι ένα σπορ crossover.

Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Κολωνία θα είναι το πρώτο ανθρακικά ουδέτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης που εγκαινιάζει η Ford σε παγκόσμιο επίπεδο και υποστηρίζει τη δέσμευση της εταιρείας να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των άμεσων προμηθευτών της έως το 2035.

«Η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κολωνίας είναι η αρχή μιας νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων και καθαρής παραγωγής στην Ευρώπη» δήλωσε ο Bill Ford, Εκτελεστικός Πρόεδρος. «Αυτή η εγκατάσταση θα είναι τώρα μια από τις πιο αποδοτικές και περιβαλλοντικά υπεύθυνες μονάδες σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Είμαι ενθουσιασμένος που συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων για τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος, Olaf Scholz, δήλωσε: «Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων αντιπροσωπεύει ένα νέο ξεκίνημα και αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της εταιρείας στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία. Αυτά είναι καλά νέα για την Κολωνία, για την αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία, για την ηλεκτρική κινητικότητα και για τη νέα εποχή.»

 

ΑΠΟ ΤΟ MODEL A ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ EXPLORER: ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ FORD ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τα εγκαίνια του Κέντρου Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κολωνίας είναι το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία του εργοστασίου της Ford στην πόλη, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας από το 1930. Ανάμεσα στα εμβληματικά οχήματα που κατασκευάστηκαν εκεί είναι τα Ford Model A, Taunus, Capri, Granada και Fiesta.

Για περισσότερα από 90 χρόνια και έχοντας κατασκευάσει πάνω από 18 εκατομμύρια αυτοκίνητα, το εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία είναι ένα από τα πιο αποδοτικά της εταιρείας παγκοσμίως και έχει προσφέρει ελευθερία στον τομέα της κινητικότητας σε εκατομμύρια Ευρωπαίους.

«Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κολωνίας σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη Ford στην Ευρώπη», δήλωσε ο Martin Sander, Γενικός Διευθυντής, Ford Model e Europe. «Επαναπροσδιορίζουμε για άλλη μια φορά την παραγωγή αυτοκινήτων, εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνολογίες για την κατασκευή πλήρως συνδεδεμένων οχημάτων που καθορίζονται από λογισμικό και ικανοποιούν τη ζήτηση των πελατών μας για κινητικότητα χωρίς εκπομπές ρύπων.»

Η καρδιά του Κέντρου Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κολωνίας συνίσταται σε ψηφιακές κατακτήσεις που συνδέουν μηχανές, οχήματα και εργαζόμενους. Η υιοθέτηση μηχανών αυτομάθησης, αυτόνομων συστημάτων μεταφοράς και διαχείρισης μεγάλων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των διαδικασιών παραγωγής και την αναβάθμιση με την πάροδο του χρόνου, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα.

Η Ford κάνει επίσης ένα ακόμα βήμα για να υποστηρίξει και όχι να αντικαταστήσει την ανθρώπινη αριστεία. Τα νέα γνωστικά και συνεργατικά ρομπότ και οι λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας θα υποστηρίξουν τους εργαζόμενους της και θα αυξήσουν την αποδοτικότητα και την ανταλλαγή δεδομένων και εμπειριών με άλλα εργοστάσια σε πραγματικό χρόνο.

 

ΕΝΑ ΑΝΘΡΑΚΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ – Η  FORD ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Road to Better.

Για την επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα, η Ford θα μειώσει τη χρήση ενέργειας και τις εκπομπές ρύπων στο εργοστάσιο με την υιοθέτηση νέων διαδικασιών και την εγκατάσταση νέων μηχανημάτων και τεχνολογιών. Όλη η ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο που απαιτούνται για τη λειτουργία του εργοστασίου είναι ανθρακικά ουδέτερα, καθώς πρόκειται για 100% πιστοποιημένη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και βιομεθάνιο.

Η θερμότητα που απαιτείται για τη θέρμανση των εγκαταστάσεων και τις διαδικασίες είναι απαλλαγμένη από τον άνθρακα, καθώς ο τοπικός πάροχος ενέργειας θα αντισταθμίσει τις αντίστοιχες εκπομπές από το εργοστάσιο συναρμολόγησης για λογαριασμό της Ford. Η θερμότητα παράγεται από μία εξωτερική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μία μονάδα αποτέφρωσης απορριμμάτων και παρέχεται στη Ford μέσω ενός αποκλειστικού δικτύου ατμού.

Ο τοπικός πάροχος ενέργειας σχεδιάζει να μειώσει τις λειτουργικές εκπομπές ρύπων για την εν λόγω παροχή θερμότητας κατά περίπου 60% το 2026 και στη συνέχεια να τις εξαλείψει πλήρως μέχρι το 2035. Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία θα πιστοποιηθεί από ανεξάρτητο φορέα ως ουδέτερο ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή η ανεξάρτητη πιστοποίηση θα ελέγχεται και θα προσαρμόζεται σε τακτική βάση σε σχέση με την αγορά αντισταθμίσεων άνθρακα υψηλής ποιότητας για τυχόν εναπομείνασες εκπομπές ρύπων.

Η τεχνολογική αναβάθμιση του Κέντρου Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία συνοδεύεται από βελτίωση της βιοποικιλότητας και της οικολογικής ισορροπίας του υπάρχοντος χώρου πρασίνου του εργοστασίου. Μεταξύ των μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή είναι μια νέα πολυετής χορτολιβαδική βλάστηση, η αλλαγή των οικολογικά φτωχών χορτολιβαδικών εκτάσεων σε λιβάδια αγριολούλουδων και ξενοδοχεία εντόμων, καθώς και ενδιαιτήματα νυχτερίδων και πουλιών.

«Το ανθρακικά ουδέτερο Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κολωνίας αποτελεί σημείο αναφοράς για την αυτοκινητοβιομηχανία για τη μετάβαση από την παραδοσιακή κατασκευή αυτοκινήτων στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων» δήλωσε ο Sander. «Οι εγκαταστάσεις και οι διαδικασίες έχουν σχεδιαστεί από τους μηχανικούς μας για να μεγιστοποιήσουν την αποδοτικότητα και να ελαχιστοποιήσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο, βοηθώντας τη Ford να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα στην Ευρώπη και υποστηρίζοντας το παγκόσμιο σχέδιό μας για την απεξάρτηση από τον άνθρακα.»