Ο Δρόμος προς το Καλύτερο είναι η στρατηγική της Ford για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Όπου κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να μετακινηθεί και να κυνηγήσει τα όνειρά του. Είναι αυτό που μας δίνει το κίντρο να προχωρήσουμε από τότε που ξεκινήσαμε το ταξίδι μας το 1903.

Το μέγεθός μας και οι πόροι μας μάς τοποθετούν σε ισχυρή θέση για να ηγηθούμε της αλλαγής προς το καλύτερο: το καλύτερο για τους ανθρώπους μας, το καλύτερο για τον πλανήτη μας και το καλύτερο για την πρόοδο. Στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, διερευνάμε πιο βιώσιμες κατασκευαστικές πρακτικές και δρούμε με υπευθυνότητα λαμβάνοντας υπόψη το περιβαλλοντικό και κοινωνικό μας αντίκτυπο. Έχουμε μεγαλύτερους στόχους από το να κατασκευάζουμε απλά εξαιρετικά οχήματα.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η βιωσιμότητα είναι η κινητήριος δύναμη της επιχείρησής μας σήμερα και έχουμε φιλόδοξα σχέδια για το αύριο. Από πιο φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές, διαδικασίες κατασκευής, προέλευση και παραγωγή των πρώτων υλών, έως την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αναζωογόνηση των κοινοτήτων. Οι υπεύθυνες, διαφανείς και βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού είναι απαραίτητες για την επιτυχή μετάβαση σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Eletric Explorer being charged

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κατασκευάζουμε εμβληματικά αυτοκίνητα και τα κατασκευάζουμε σωστά. Ξεκινώντας το 2023, θα εξηλεκτρίσουμε περισσότερα μοντέλα και θα ψηφιοποιήσουμε το οικοσύστημα των υπηρεσιών μας, για να διασφαλίσουμε ότι εφαρμόζουμε βιώσιμες πρακτικές σε ό,τι κάνουμε.

People hicking in rocky landscape

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΖΙ

Μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο όταν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί και γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό μόνοι μας. Δημιουργούμε ένα περιβάλλον στο οποίο είμαστε όλοι μαζί, ξεκινώντας ακόμη μια τολμηρή πρωτοβουλία που ονομάζεται Park The Car για να συμβάλουμε στη μείωση του αριθμού των σύντομων διαδρομών με αυτοκίνητο που πραγματοποιούνται καθημερινά.

Kids in park

PARK THE CAR

Η οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου, υγιέστερου μέλλοντος απαιτεί κάτι περισσότερο από απλά ηλεκτρικά οχήματα, μερικές φορές απαιτεί να μην χρησιμοποιούνται καθόλου οχήματα. Έτσι, σας προτρέπουμε να ακολουθήσετε το παράδειγμά μας, να αφήσετε στην άκρη το αυτοκίνητο και να περπατήσετε ή να χρησιμοποιήσετε το ποδήλατο για συντομότερες διαδρομές. Η υπεύθυνη οδήγηση δεν αφορά πλέον μόνο την ασφάλεια, αλλά και τη φροντίδα για το περιβάλλον και την υγεία μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Η συνεργασία μας κινητοποιεί σε δράση, αντιμετωπίζοντας την ανθρώπινη και περιβαλλοντική ευθύνη μαζί με τους συνεργάτες μας. Η Ford είναι μέλος του Catena-X, ενός δικτύου που δημιουργήθηκε για να θεσπίσει πρότυπα δεδομένων για την αλυσίδα αξίας της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα PACE το 2016 για να παρέχουμε εργαλεία στους προμηθευτές μας για να τους βοηθήσουμε να εφαρμόσουν τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές. Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία Drive Sustainability, μια συνεργασία που στοχεύει στην ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας και ήμασταν η πρώτη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που προσχώρησε στην πρωτοβουλία Initiative for Responsible Mining Assurance (IRMA), η οποία εργάζεται για την προώθηση πιο βιώσιμων κοινωνικών και περιβαλλοντικών πρακτικών στην εξόρυξη πρώτων υλών και υλικών.

Ford Partners logos
School Community

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Εστιάζουμε την προσοχή μας στις κοινότητες στις οποίες ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Έχουμε δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο μη κερδοσκοπικών οργανισμών, κοινοτικών ομάδων και άλλων επιχειρήσεων σε περισσότερες από 50 χώρες, επενδύοντας στους ανθρώπους μας και διαθέτοντας εκατομμύρια σε φιλανθρωπικές δωρεές μέσω της παγκόσμιας φιλανθρωπικής μας οργάνωσης, της Ford Fund. Λανσάραμε επίσης το πρόγραμμα CV in the City  , ως απάντηση στην έκθεση της Ford Pro σε συνεργασία με το Reuters, με στόχο την καταπολέμηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ρύπανσης που προκαλούνται από τη ραγδαία αύξηση της παράδοσης δεμάτων στα αστικά κέντρα στην Ευρώπη.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε την πρώτη Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που ευθυγραμμίζει τη λειτουργία της με τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή. Στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στην υπόλοιπη αυτοκινητοβιομηχανία και δεσμευόμενοι μακροπρόθεσμα για τον περιορισμό του αντίκτυπού μας στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ford Transit and workers in vineyard
Sustainability chart graphic

ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Από το 2016, η Ford είναι υποστηρικτής των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Ένα σχέδιο 17 βημάτων για τις επιχειρήσεις που αντικατοπτρίζει τις δεσμεύσεις μας, στοχεύοντας θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κλιματικής αλλαγής και άλλα. «Για την ειρήνη και την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη, τώρα και στο μέλλον.»

All-New Electric Explorer driven on bridge in wilds