Ford service repair engineer, sitting in a car

ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ FORD

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Η τακτική συντήρηση εντός των διαστημάτων που ορίζει ο κατασκευαστής, βοηθά να διατηρήσετε το Ford σας σε άψογη κατάσταση και να μειώσετε τις πιθανότητες δαπανηρών και απρόβλεπτων επισκευών. Γι' αυτό συνιστούμε να ακολουθείτε τα τακτικά διαστήματα συντήρησης του Ford σας. Ακολουθώντας την τακτική προγραμματισμένη συντήρηση, απολαμβάνετε πρόσθετα οφέλη, όπως η προστασία της ισχύος της εγγύηση του οχήματός σας*  και η διατήρηση της αξίας πιθανής μεταπώλησης.

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ FORD;  

Πραγματοποιώντας την προγραμματισμένη συντήρηση στους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford, θα επωφεληθείτε από ελκυστικές τιμές και βολικές κρατήσεις ραντεβού. Θα έχετε επίσης την πρόσθετη σιγουριά, ότι όλες οι εργασίες εκτελούνται από ειδικά εκπαιδευμένους τεχνίτες Ford, χρησιμοποιώντας γνήσια ανταλλακτικά με τις προδιαγραφές που ορίζει ο κατασκευαστής. 

Ο Τεχνικός Σύμβουλος του Εξουσιοδοτημένου Επισκευαστή θα ελέγξει μαζί σας κατά την παραλαβή το αυτοκίνητό σας για να επιβεβαιώσει τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Εναλλακτικά, μπορείτε να δείτε τι βλέπουν οι τεχνικοί στο όχημά σας, με το δωρεάν Ford Video Check (στους Συνεργάτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα), που αποστέλλεται απευθείας στο τηλέφωνό σας. Θα λάβετε ένα βίντεο με τον έλεγχο του οχήματος στα απαραίτητα σημεία, μια απλή περίληψη των αποτελεσμάτων και, εάν χρειάζεται, μια εκτίμηση, χωρίς υποχρέωση, για οποιαδήποτε εργασία προτείνεται από τους ειδικούς του Εξουσιοδοτημένου Επισκευαστή. 

Μπορείτε να μάθετε ηλεκτρονικά πότε είναι η επόμενη προγραμματισμένη συντήρηση του οχήματός σας, απλά με το να συνδεθείτε στον Ford λογαριασμό σας . Μπορείτε επίσης να βρείτε την προτεινόμενη προγραμματισμένη συντήρηση στο χαρτοφυλάκιο σέρβις που συνόδευε το όχημά σας κατά την παράδοση.   

 

Συνδεθείτε στον Ford λογαριασμό σας

 

* Για λεπτομέρειες σχετικά με την εγγύηση του Ford σας, απευθυνθείτε στον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή της επιλογής σας.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

 • Γνωρίζουμε το Ford σας καλύτερα από τον καθένα. Η προγραμματισμένη συντήρηση σε Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Ford, συνοδεύεται από μια σειρά από πλεονεκτήματα που βοηθούν το αυτοκίνητό σας να παραμείνει σε άψογη κατάσταση καθώς παρέχει :    

  • Βελτιωμένη ασφάλεια, αξιοπιστία και διατήρηση της αξίας του οχήματός σας.
  • Έλεγχο των εξαρτημάτων που είναι πιο ευαίσθητα στη φθορά και κατόπιν συνεννόησης, άμεση επισκευή.
  • Χρήση γνήσιων ανταλλακτικών Ford σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.                                                                        
  • Πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση τιμών, κατά την ηλεκτρονική κράτηση ραντεβού, την άφιξή σας στο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο, αλλά και κατά την διάρκεια των εργασιών αν χρειαστεί.                               
 • Ο τρόπος οδήγησης μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το πόσο συχνά χρειάζεται το Ford σας αντικατάσταση λαδιού. Η έξυπνη ένδειξη διάρκειας ζωής λαδιού (IOLM) παρακολουθεί το λάδι του κινητήρα σας και θα σας ειδοποιήσει με ένα μήνυμα στον πίνακα οργάνων εάν χρειάζεται να γίνει αντικατάσταση.

  Για να αυξήσετε το χρόνο μεταξύ των διαστημάτων αντικατάστασης λαδιού, σάς συνιστούμε τα εξής:

  • Αποφύγετε να παραμένει σε λειτουργία ο κινητήρας, όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο. Αυτό αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου και προκαλεί άσκοπη φθορά στον κινητήρα σας.
  • Εάν δεν χρησιμοποιείτε το όχημά σας τακτικά, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε, ότι το οδηγείτε πάνω από τις 1.700 σ.α.λ. για τουλάχιστον 15 λεπτά κάθε εβδομάδα.
  • Εάν εμφανιστεί το μήνυμα "oil change required " (απαιτείται αντικατάσταση λαδιού), επικοινωνήστε με τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Ford της επιλογής σας.
  • Το IOLM θα επαναρυθμιστεί από τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή σας μετά την αντικατάσταση του λαδιού κινητήρα.   
 • Πότε πρέπει να πραγματοποιήσω την τακτική συντήρηση του οχήματός μου;

  Τα διαστήματα της προγραμματισμένης συντήρησης, διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο και τον τύπο κινητήρα και αναφέρονται στο χαρτοφυλάκιο σέρβις το οποίο συνόδευε το όχημά σας κατά την παράδοση. Μπορείτε επίσης να βρείτε τα διαστήματα σε ηλεκτρονική μορφή στη σελίδα μας με τα χρονοδιαγράμματα συντήρησης. 

  Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Ford της επιλογής σας, ο οποίος είναι αρμόδιος, να επιβεβαιώσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα συντήρησης και επίσης να σας ενημερώσει για τυχόν ενέργειες βελτίωσης προϊόντος που μπορεί να εκκρεμούν για το όχημά σας.

  Πώς μπορώ να διατηρήσω το Ford μου στην καλύτερη κατάσταση μεταξύ των διαστημάτων της προγραμματισμένης του συντήρησης;

  Με την πάροδο του χρόνου, κάθε όχημα είναι επιρρεπές στη φθορά. Με τον τακτικό έλεγχο του δικού σας, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες να λειτουργήσουν όλα ομαλά και να αποτρέψετε περιττές –και συχνά δαπανηρές– επισκευές σε βάθος χρόνου. 

  Για να βοηθήσετε να παραμείνει το όχημά σας σε καλή κατάσταση, εκτός από τη διατήρηση του χρώματος και του αμαξώματος με τακτικό καθαρισμό σύμφωνα με τις συστάσεις της Ford, υπάρχουν μερικοί άλλοι απλοί έλεγχοι που μπορεί να πραγματοποιεί ο χρήστης του οχήματος σε τακτική βάση (πληροφορίες στο εγχειρίδιο κατόχου στο κεφάλαιο "Συντήρηση-Γενικά").

  Πώς μπορώ να γνωρίζω ποιο είναι το επόμενο σέρβις ή ο ενδιάμεσος έλεγχος που χρειάζεται το όχημά μου;

  Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να διασφαλίσετε, ότι κάνετε κράτηση για το σωστό σέρβις ή ενδιάμεσο έλεγχο για το όχημά σας είναι, χρησιμοποιώντας το νέο μας εργαλείο "Διαδικτυακή Κράτηση Ραντεβού".

  Γιατί υπάρχουν μεταβλητά διαστήματα αντικατάστασης λαδιού και σταθερά διαστήματα συντήρησης; 

  Τα μεταβλητά διαστήματα αντικατάστασης λαδιού προσφέρουν σε κάθε πελάτη το χαμηλότερο δυνατό κόστος ιδιοκτησίας, ανάλογα με τη χρήση του οχήματός του. Ο ρυθμός με τον οποίο μειώνεται η διάρκεια ζωής του λαδιού του κινητήρα, εξαρτάται από τις συνθήκες οδήγησης του οχήματος. Επομένως, για ορισμένους χρήστες, υπάρχει περίπτωση, το λάδι, να χρειαστεί αντικατάσταση πριν από τα ανακοινωμένα μέγιστα διαστήματα συντήρησης. Η αντικατάσταση λαδιού δεν επηρεάζει τα υποχρεωτικά διαστήματα συντήρησης. Η έξυπνη ένδειξη διάρκειας ζωής του λαδιού (IOLM) βοηθά επίσης στην προστασία του κινητήρα από πρόωρη φθορά και βλάβες.

  Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να μειώσουν το χρόνο μεταξύ των διαστημάτων αντικατάστασης λαδιού: 

  • Συχνή, χαμηλή ταχύτητα οδήγησης στο κέντρο της πόλης (κάτω από 48 k/h)
  • Τακτικές σύντομες μετακινήσεις (κάτω από 3 χιλιόμετρα)
  • Συνθήκες υψηλού φορτίου κινητήρα, π.χ. οδήγηση του οχήματος πλήρως φορτωμένο, ρυμούλκηση τρέιλερ, συχνές αναβάσεις σε λόφο.
    

  Μπορεί το όχημα να συνεχίσει να χρησιμοποιείται χωρίς να πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση λαδιού, εάν εμφανιστεί στον πίνακα οργάνων μήνυμα για ανάγκη αντικατάστασης λαδιού, πριν από το προγραμματισμένο διάστημα συντήρησης ;

  Εάν εμφανιστεί το μήνυμα, το λάδι πρέπει να αντικατασταθεί εντός 1.500 χιλιομέτρων  ή ενός μήνα (όποιο επέλθει πρώτα ) και το IOLM θα πρέπει να επαναρυθμιστεί από τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Ford της επιλογής σας.

  Αν δεν αντικατασταθεί το λάδι, ο κινητήρας θα οδηγηθεί σε πρόωρη φθορά και εμφάνιση βλαβών.

Χρησιμοποιήστε τους παρακάτω χρήσιμους συνδέσμους μας για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες