ALOHA WANDERWELL – Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ

21/3/2023

Η Aloha Wanderwell ήταν εξερευνήτρια, κινηματογραφίστρια, σύζυγος, μητέρα και θηλυκή Indiana Jones από τη Βόρεια Αμερική. Ήταν η πρώτη γυναίκα που έκανε τον γύρο του κόσμου, ταξιδεύοντας από τα δεκαέξι της χρόνια. Και το έκανε με ένα Ford Model-T.

Έχοντας επισκεφθεί μέρη που κανένας άνδρας ή γυναίκα απ' τη Δύση δεν είχε δει ποτέ πριν, το ταξίδι της δημοσιεύθηκε σε περιοδικά που περιέγραφαν κάθε βήμα της περιπέτειάς της, από χώρα σε χώρα.

Aloha Wanderwell with Ford Model-T

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ALOHA

Με την υποστήριξη της Ford Motor Company, η τολμηρή αποστολή της Aloha ξεκίνησε από το Παρίσι και χρειάστηκε χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το μοντέλο Τ «Flivver» επιλέχθηκε λόγω της αξιοπιστίας και της ευκολίας επισκευής του.

Η Ford παρείχε επίσης τεχνική υποστήριξη μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου εμπόρων, το οποίο η Aloha χαρακτήρισε ως «τη μοναδική παγκόσμια υπηρεσία παροχής ανταλλακτικών». Το ταξίδι της, κατά το οποίο διέσχισε 43 χώρες, διήρκεσε επτά χρόνια. Υπήρξαν στιγμές που η κηροζίνη αντικατέστησε τη βενζίνη και οι λιωμένες μπανάνες το γράσο, ενώ στην Ινδία, χρειάστηκε τα βόδια της περιοχής να ρυμουλκήσουν το Ford Model-T μέσα από λάσπες και ποτάμια.

Aloha Wanderwell in front of pyramids

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤHΣ ALOHA

Σχεδόν έναν αιώνα μετά, μια άλλη εξερευνήτρια θα ακολουθήσει τα βήματα της Aloha. Σας παρουσιάζουμε τη Lexie Alford. Γνωστή και ως «Lexie Limitless». Μια σύγχρονη εξερευνήτρια με πάθος για τα ταξίδια. Είναι το νεότερο άτομο που έχει ταξιδέψει σε όλες τις κυρίαρχες χώρες, προτού κλείσει τα 22 της χρόνια.

Έχοντας ως έμπνευση την Aloha Wanderwell, η Lexie θα ανακαλύψει ξανά το ταξίδι της. Αυτή τη φορά με το Νέο Αμιγώς Ηλεκτρικό Ford Explorer. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξουν απρόβλεπτες προκλήσεις καθ' οδόν, αλλά αυτό είναι που θα κάνει το ταξίδι ακόμα πιο συναρπαστικό!

Νέο Αμιγώς Ηλεκτρικό Explorer

Lexie with a tablet

EXPLORING REINVENTED

Το ταξίδι της Lexie με το Νέο Αμιγώς Ηλεκτρικό Explorer ξεκινάει εδώ. Δείτε παρακάτω.

Νέο Αμιγώς Ηλεκτρικό Explorer

Aloha Lexie Video Billboard