ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;

Πληκτρολογήστε την ερώτησή σας…
Home > Cars > EXPLORER > Features > Ασφάλεια και προστασία

 

ΝEΟ ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ EXPLORER - ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ. Ανακαλύψτε περισσότερα

Έξυπνη τεχνολογία ασφάλειας

Το Ford Explorer διαθέτει μια πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν εσας, την οικογένειά σας και οποιονδήποτε χρήστη του δρόμου όσο πιο ασφαλείς γίνεται. Ορισμένα συστήματα, όπως το Pre-Collision Assist με ανίχνευση πεζών και το σύστημα προστασίας από ανατροπή, συμβάλλουν ενεργά στην αποτροπή ατυχημάτων. Ενώ άλλα, όπως η πέδηση μετά από σύγκρουση, μπορούν να μειώσουν τη σοβαρότητα ενός πιθανού ατυχήματος.

Ford Explorer with trailer parked near lake

Το τρέιλερ παραμένει στη θέση του

Το Ford Explorer είναι εξοπλισμένο με σύστημα Ελέγχου ευστάθειας τρέιλερ (TSC), το οποίο έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ρυμούλκηση ασφαλέστερη. Εάν η τεχνολογία ανιχνεύσει ταλαντώσεις ή κλυδωνισμούς, τότε θα μειώσει αυτόματα την ταχύτητά σας. Το σύστημα επιβραδύνει το όχημα μειώνοντας τη ροπή του κινητήρα και αυξάνοντας σταδιακά την πίεση της πέδησης για να βοηθήσει με τον έλεγχο της ρυμούλκησης.

Ένα σύστημα που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των πεζών

Το σύστημα Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ και κάμερας για να ανιχνεύει οχήματα στο δρόμο μπροστά σας. Σε περίπτωση ανίχνευσης κινδύνου σύγκρουσης με όχημα, πεζό ή ποδήλατο, θα λάβετε μια προειδοποίηση. Εάν δεν αντιδράσετε εγκαίρως, το σύστημα μπορεί να ασκήσει έως και πλήρη ισχύ φρεναρίσματος για να βοηθήσει να περιοριστεί η σοβαρότητα ή να αποφευχθούν ορισμένες μετωπικές συγκρούσεις. 

Ford Explorer trailing another car with pre collision assist engaged
Seat belt reminder icon

Μια υπενθύμιση για να παραμένετε δεμένοι

Μια χρήσιμη οθόνη σας δείχνει σε ποια κατειλημμένα καθίσματα δεν έχουν δεθεί οι ζώνες ασφαλείας, ώστε να μπορείτε εύκολα να ελέγξετε ότι όλοι οι επιβάτες σας είναι δεμένοι. Όλες οι ζώνες ασφαλείας περιλαμβάνουν προεντατήρες και περιοριστές φορτίου που συμβάλλουν στη βελτίωση της ασφάλειας σε περίπτωση σύγκρουσης.

Συναγερμός Thatcham για επιπλέον προστασία

Το σύστημα ασφαλείας Thatcham Κατηγορίας 1 του Explorer διαθέτει περιμετρικό συναγερμό και διπλές κλειδαριές ασφαλείας. Θα ηχήσει έναν ισχυρό συναγερμό εάν υπάρχει παραβίαση ή ανυψωθεί το αυτοκίνητο ή εάν οι αισθητήρες κίνησης εντοπίσουν οποιαδήποτε κίνηση στο εσωτερικό. Η εφαρμογή FordPass παρέχει μια ειδοποίηση όπου κι αν βρίσκεστε, εάν ο συναγερμός του αυτοκινήτου σας είναι ενεργοποιημένος και η λειτουργία Guard Mode σας ειδοποιεί για τυχόν απόπειρες παραβίασης - ακόμη και με κλεμμένο ή με αντιγραμμένο κλειδί.

Ford Explorer with circles around it symbolising alarm
Ford Explorer detail of an alloy wheel and a tyre

Έγκαιρη προειδοποίηση για τα σκασμένα ελαστικά

Σε περίπτωση που υπάρχει απώλεια της πίεσης σε κάποιο ελαστικό στη διάρκεια του ταξιδιού, το Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών (TPMS) σας προειδοποιεί άμεσα ότι υπάρχει τρύπα στο ελαστικό, ενεργοποιώντας ένα εικονίδιο στον πίνακα οργάνων. Μπορείτε επίσης να λαμβάνετε ειδοποιήσεις απευθείας στο τηλέφωνό σας μέσω της εφαρμογής FordPass, παρακολουθώντας την πίεση των ελαστικών, τη διάρκεια ζωής του λαδιού και πολλά άλλα.

Διατηρήστε τα παιδιά σας ασφαλή

Το Ford Explorer έχει σχεδιαστεί προκειμένου τα μικρά παιδιά να παραμένουν ασφαλή και προστατευμένα σε κάθε μετακίνηση. Το όχημα διαθέτει υποδοχές παιδικού καθίσματος ISOFIX πίσω, ώστε να μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε δύο παιδικά καθίσματα.

Ford Edge interior with ISOFIX seats
Euro NPAP logo

Ασφάλεια 5 αστέρων

Ως απόδειξη της ικανότητάς του να προστατεύει εσάς και τους επιβάτες σας, το Ford Explorer έχει αποσπάσει βαθμολογία ασφάλειας 5 αστέρων από τον οργανισμό Euro NCAP.

Top