Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > NEO KUGA > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

Οδηγική εμπειρία

Έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει το κομψό στιλ με την ισχύ ενός ανθεκτικού SUV: Το έξυπνο αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας Adaptive Cruise Control και οι 5 επιλογές λειτουργίας οδήγησης του νέου Ford Kuga σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την οδηγική σας εμπειρία σε οποιεσδήποτε οδικές συνθήκες.

Ο προσωπικός σας βοηθός οδήγησης

Το Ford Co-Pilot 360 συνδυάζει ένα πλήθος τεχνολογικών συστημάτων που, όλα μαζί, συνεργάζονται για να κάνουν την οδηγική εμπειρία σας πιο άνετη και πιο απολαυστική. Το αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ACC) ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητά σας βάσει της ταχύτητας του προπορευόμενου οχήματος. Το σύστημα μπορεί ακόμα να αναγνωρίζει τα σήματα που δείχνουν το όριο ταχύτητας και να ρυθμίζει αντίστοιχα την ταχύτητα του αυτοκινήτου μέσω του συστήματος ελέγχου ταχύτητας. Η τεχνολογία Lane Centring παρέχει επίσης υποβοήθηση τιμονιού ακολουθώντας τη διαγράμμιση του δρόμου, βοηθώντας σας να παραμένετε ευθυγραμμισμένοι στη μέση της λωρίδας σας. Μαζί, αυτές οι τεχνολογίες συνέβαλαν στην αξιολόγηση ασφαλείας 5 αστέρων του νέου Ford Kuga από το Euro NCAP, τον κορυφαίο ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας στην Ευρώπη.

Σας βοηθά να μένετε στη λωρίδα σας

Το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας χρησιμοποιεί μια κάμερα που ελέγχει εάν παρεκκλίνετε κατά λάθος από τη λωρίδα. Το σύστημα διατήρησης λωρίδας προσφέρει ελαφριά βοήθεια ροπής στροφής του τιμονιού για να μπείτε ξανά στη σωστή λωρίδα. Εάν ο τροχός σας αγγίξει τη γραμμή ή την άκρη του δρόμου, το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας δονεί το τιμόνι και προβάλλει μια οπτική προειδοποίηση. Το τεχνολογικό σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω των 64 χλμ./ώρα ή μπορεί να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα.

All New Ford Kuga interior

Αφήστε το Kuga να παρκάρει

Η στάθμευση σε έναν πολυάσχολο δρόμο ή έναν στενό χώρο μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, χάρη στο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Active Park Assist, το νέο Ford Kuga την κάνει πιο εύκολη από ποτέ. Διαθέσιμο σε μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το σύστημα μπορεί να εντοπίσει έναν κατάλληλο χώρο στάθμευσης και στη συνέχεια να εκτελέσει αυτόματα όλους τους ελιγμούς στάθμευσης και εξόδου για εσάς. Καθώς ενεργοποιείται απλά πατώντας το κουμπί Active Park Assist, δεν υπάρχει λόγος να στρίβετε ή να χρησιμοποιείτε τα πεντάλ, το αυτοκίνητο φροντίζει τα πάντα για εσάς.

Εντοπίζει τα οδικά σήματα που εσείς μπορεί να μη δείτε

Είτε τα οδικά σήματα βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είτε είναι μόνιμα ή προσωρινά, το σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας μπορεί να τα αναγνωρίζει. Στον πίνακα οργάνων του οχήματος εμφανίζονται εικονίδια με τα όρια ταχύτητας και σημάνσεις απαγόρευσης προσπέρασης και σας προειδοποιούν για τις μεταβολές των ορίων ταχύτητας και των περιορισμών προσπέρασης.

All new Ford Kuga driving

Σας βοηθά να βλέπετε στις στροφές

Το προσαρμοστικό σύστημα μπροστινών προβολέων του Kuga παρέχει εξαιρετική ορατότητα σε διάφορες συνθήκες. Αυτοί οι προβολείς LED που μαγνητίζουν το βλέμμα χρησιμοποιούν κάμερες για την παρακολούθηση του δρόμου μπροστά σας και τροποποιούν τη φωτεινή δέσμη ανάλογα, προσαρμοζόμενοι σε διαφορετικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των στροφών στον δρόμο ή των κυκλικών κόμβων. Ο αντιθαμβωτικός προβολέας μεγάλης σκάλας ρυθμίζει αυτόματα τη γωνία της φωτεινής δέσμης για να μην θαμπώνει τους άλλους οδηγούς όταν ανιχνεύει την παρουσία τους, προστατεύοντας τους, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθεί να φωτίζει τον δρόμο για μέγιστη ορατότητα.

Σημαντικές πληροφορίες με μια ματιά

Η οθόνη Head-Up display προβάλλει βασικές πληροφορίες στο επίπεδο των ματιών σας, ώστε να έχετε την προσοχή σας στον δρόμο μπροστά σας. Συμβατή με πολωτικά γυαλιά ηλίου, η καθαρή, φωτεινή εικόνα μπορεί να εμφανίζει τις πληροφορίες που προτιμάτε, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας του οχήματος, τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, των ειδοποιήσεων του συστήματος ελέγχου ταχύτητας cruise control και των δεδομένων αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας.

All new Ford Kuga interior with head up display close up
All New Ford Kuga reversing into parking space

Αισθητήρες για πιο άνετη στάθμευση

Με τους αισθητήρες στάθμευσης μπορείτε να υπολογίζετε την απόσταση ανάμεσα στο όχημά σας και σε οποιοδήποτε αντικείμενο γύρω σας. Όταν εντοπίσουν ένα αντικείμενο, οι αισθητήρες εκπέμπουν ένα ηχητικό προειδοποιητικό σήμα το οποίο ενισχύεται όσο πιο κοντά πλησιάζετε σε αυτό.

Ένα επιπλέον ζευγάρι μάτια

Το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων χρησιμοποιεί πλευρικούς αισθητήρες για να βλέπει οχήματα που μπορεί να είναι κρυμμένα στο "τυφλό σημείο" σας. Σε περίπτωση ανίχνευσης ενός άλλου οχήματος, το σύστημα θα σας ειδοποιήσει μέσω διακριτικών προειδοποιητικών λυχνιών που είναι ενσωματωμένες και στους δύο πλαϊνούς καθρέπτες. Το σύστημα Cross Traffic Alert λειτουργεί με το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων για να αυξάνει το επίπεδο αντίληψής σας όταν βγαίνετε με την όπισθεν από τον χώρο στάθμευσης και έχετε περιορισμένη ορατότητα Το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει οχήματα που πλησιάζουν από το πλάι και ενεργοποιεί έναν προειδοποιητικό ήχο για να σας ενημερώσει για την παρουσία τους.

All New Ford Kuga driving uphill

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2-3 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Top