Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > NEO KUGA > Χαρακτηριστικά > Επιδόσεις και αποδοτικότητα

Επίδοση και Αποδοτικότητα

Με μια σειρά από ολοκαίνουργιες υβριδικές εκδόσεις καθώς και προηγμένες επιλογές βενζίνης και ντίζελ, το ολοκαίνουργιο Ford Kuga προσφέρει νεότερους, καθαρότερους και πιο οικονομικούς τρόπους για να απολαμβάνετε την οδήγηση ενός SUV.

Red All New Ford Kuga PHEV close crop on recharging point

Καθαρό. Αθόρυβο. Πρακτικό

Εξίσου κατάλληλο για τους κορεσμένους δρόμους της πόλης και τους δρόμους της εξοχής. Η προηγμένη τεχνολογία Plug-in Hybrid του Ford Kuga συνδυάζει έναν ηλεκτρικό κινητήρα με μπαταρία με τον βενζινοκινητήρα Duratec 2,5 λίτρων - αποδίδοντας συνδυασμένη υβριδική ισχύ 225 PS, σε συνδυασμό με εξαιρετική κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 μόλις 32 γρ. CO2/χλμ. (WLTP)/26 γρ. CO2/χλμ. (NEDC).

Η επιλογή τεσσάρων λειτουργιών ηλεκτρικού οχήματος (EV) σημαίνει ότι μπορείτε να αποφασίσετε εάν θα λειτουργήσετε με ισχύ από τον ηλεκτρικό κινητήρα (EV Now), τον βενζινοκινητήρα (EV Later), μέσω συνδυασμού και των δύο (EV Auto), ή να χρησιμοποιήσετε τον κινητήρα για να επαναφορτίσετε την υβριδική μπαταρία ενώ οδηγείτε (EV Charge). Έτσι, μπορείτε να κάνετε κάθε ταξίδι μια εύκολη δουλειά, διατηρώντας ταυτόχρονα την οδήγησή σας στην πόλη καθαρή, ήσυχη και εκλεπτυσμένη.

Φόρτιση χωρίς κόπο

Το ολοκαίνουργιο Ford Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει μια εντυπωσιακή γκάμα οδήγησης μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα έως 56 χλμ. Για τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας, το σύστημα χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό πέδησης με ανάκτηση ενέργειας και ισχύος που αντλείται από τον βενζινοκινητήρα για να επεκτείνεται η ισχύς της μπαταρίας σας ενώ οδηγείτε. 

Η υβριδική μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί στους περισσότερους δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Εναλλακτικά, ένα οικιακό καλώδιο φόρτισης παρέχεται με το όχημα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε έχετε πρόσβαση σε κεντρικές παροχές ρεύματος. Διαφορετικά, ως προαιρετικό εξάρτημα, το Ford Wall-Box προσφέρει οικιακή φόρτιση υψηλότερων ταχυτήτων με δυνατότητα φόρτισης 0-100% σε λιγότερο από 3,5 ώρεςKuga Battery Capacity.

Home Charging Wall Box
Ford Kuga mHEV engine diagram

Επιπλέον υποστήριξη για τον κινητήρα σας

Η επιλογή του υβριδικού πετρελαιοκινητήρα Ford EcoBlue του ολοκαίνουργιου Kuga ενσωματώνει έναν μικρό ηλεκτρικό κινητήρα με μπαταρία 48 βολτ που συμβάλλει στη βελτίωση της αποδοτικότητας του κινητήρα. 

Πρόκειται για ένα ήπιο-υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης ισχύος, το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά με ηλεκτρική ισχύ. Αντ' αυτού, ο ηλεκτρικός κινητήρας προσφέρει πρόσθετη υποστήριξη στον κινητήρα καύσης όταν χρειάζεται, συμβάλλοντας τόσο στη βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου όσο και στη μείωση των εκπομπών ρύπων. 

Δεν χρειάζεται να συνδέσετε το όχημα σε εξωτερική πηγή τροφοδοσίας, καθώς το ξεχωριστό πακέτο μπαταρίας 48 βολτ που τροφοδοτεί τον ηλεκτρικό κινητήρα επαναφορτίζεται ενώ οδηγείτε. Η ανατροφοδοτική πέδηση λειτουργεί ανακατευθύνοντας την ενέργεια από τα φρένα και επιστρέφοντάς την στην ήπια υβριδική μπαταρία.

Η εξυπνότερη επιλογή πετρελαιοκινητήρα

Προτιμάτε το πετρέλαιο; Το Ford Kuga προσφέρει επιλογή κινητήρων EcoBlue 1,5 και 2 λίτρων, ενσωματώνοντας την τελευταία τεχνολογία πετρελαιοκινητήρα για βελτίωση της ισχύος, της ροπής και της οικονομίας, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές ρύπων. Με εντυπωσιακή ισχύ 120 PS ή 190 PS αντίστοιχα, όποιον πετρελαιοκινητήρα και να επιλέξετε, θα έχετε, επίσης, την επιλογή χειροκίνητου ή προηγμένου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

1.5L & 2.0L EcoBlue engines detail
Ford 6-speed manual gearbox detail

Γρήγορες, μηχανικές αλλαγές ταχυτήτων

Το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων του Kuga διαθέτει υψηλή ροπή στρέψης και προσφέρει ομαλές, ακριβείς αλλαγές σχέσεων. Το σύστημα ένδειξης αλλαγής σχέσης στον πίνακα οργάνων, σας ειδοποιεί πότε να αλλάξετε ταχύτητα, για μέγιστη αποδοτικότητα καυσίμου.

Άψογη επιλογή ταχυτήτων 

Για μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ο περιστροφικός διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων του Kuga σας δίνει τον πλήρη έλεγχο του προηγμένου 8-τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων, επιτρέποντάς σας να επιλέγετε άψογα ταχύτητες με την απλή περιστροφή του διακόπτη. Ενώ αντικαθιστά το συμβατικό λεβιέ ταχυτήτων, ελευθερώνει επιπλέον χώρο για μια πιο καθαρή και εκλεπτυσμένη εσωτερική σχεδίαση.

All new Ford Kuga interior with control panel
All New Ford Kuga selectable drive modes close up

Κατακτήστε κάθε δρόμο

Στους ομαλούς δρόμους της πόλης ή σε δρόμους της εξοχής με στροφές: οπουδήποτε και αν οδηγείτε, το Kuga έχει κατασκευαστεί για να μεγιστοποιεί τον έλεγχο. Επιλέξτε ανάμεσα σε πέντε διαθέσιμες λειτουργίες οδήγησης, οι οποίες προσαρμόζουν την απόδοση του οχήματος ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τις συνθήκες. Το σύστημα μεταβάλλει την ευαισθησία επιτάχυνσης, διεύθυνσης και ανάρτησης, ενώ παράλληλα λειτουργεί με ελέγχους πρόσφυσης και ευστάθειας για την παροχή βέλτιστου ελέγχου σε οποιαδήποτε ρύθμιση. 

Επιλέξτε μεταξύ: Normal, Sport, Wet/Slippery, Trail, ή για μέγιστη αποδοτικότητα, την λειτουργία Eco. Οι βασικές πληροφορίες εμφανίζονται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών του Kuga, ο οποίος αλλάζει μεταξύ μοναδικών χρωματικών θεμάτων, ανάλογα με τη λειτουργία οδήγησης που έχετε επιλέξει.

Top