Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > TRANSIT CONNECT > Features > Επιδόσεις & Αποδοτικότητα

Εργαστείτε πιο αποτελεσματικά

Βασισμένοι στην επιλογή σας των τελευταίων μας βενζινοκινητήρων Ford EcoBoost ή πετρελαιοκινητήρων EcoBlue το Ford Transit Connect συνδυάζει δύναμη, αντοχή και αποδοτικότητα. Και με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο ή 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που προσφέρουν εξίσου ικανοποιητική οδηγική εμπειρία, το van αποτελεί τον τέλειο συνεργάτη στην επιχείρησή σας.

Νέος κινητήρας diesel 1,5 λίτρων Ford EcoBlue 

Ο νέος κινητήρας diesel Ford EcoBlue 100 ίππων (74 kW) έχει εξαιρετικά ισορροπημένη απόδοση. Παρέχει την ευέλικτη ισχύ που απαιτείται για την οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις, σε συνδυασμό με χαμηλές εκπομπές και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Ο νέος κινητήρας diesel Ford EcoBlue 120 ίππων (88 kW), αναπτύσσει ροπή 270 Nm. Αυτό τον καθιστά ιδανική επιλογή για τη μεταφορά βαρέων φορτίων και τρέιλερ, με εξαιρετική οικονομία καυσίμου, από μόλις 4,5 λίτρα/100 kmTooltip σε μικτό κύκλο οδήγησης.

Ford Transit Connect engine
Interior of Ford Transit with SelectShift automatic transmission detail

Ένα εξελιγμένο νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 ταχυτήτων

Οι κινητήρες diesel Ford EcoBlue 100 και 120 ίππων διατίθενται με ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που κάνει το Transit Connect ακόμα πιο εύκολο και άνετο στην οδήγηση (προαιρετική επιλογή, μόνο στα μοντέλα diesel).

Χρησιμοποιήστε λιγότερο καύσιμο με το σύστημα Auto Start-Stop

Όταν το αυτοκίνητό σας είναι ακινητοποιημένο στα φανάρια ή βρίσκεται στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην ουρά, αυτή η τεχνολογία σβήνει αυτόματα τον κινητήρα (ενώ συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα όπως οι προβολείς, ο κλιματισμός, το ραδιόφωνο και το σύστημα Ford SYNC). Τη στιγμή που είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, αφήστε απλά τον συμπλέκτη, επιλέξτε την πρώτη ταχύτητα ως συνήθως ή αφήστε το φρένο σε αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα. Το σύστημα Auto-Start-Stop είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν οδηγείτε κυρίως στην πόλη, καθώς μπορεί να περιορίσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου.

Interior of Ford Transit with Auto start stop detail
Interior of Ford Transit with A 6-speed transmission

6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων που εξοικονομεί καύσιμο

Το Transit Connect είναι εξοπλισμένο με ένα 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, που το καθιστά πιο οικονομικό και αποδοτικό. Όταν φτάσετε σε μια αρκετά υψηλή ταχύτητα, αλλάξτε απλά την ταχύτητα του βαν σε 6η και εξοικονομήστε καύσιμο ενώ οδηγείτε. Θα διαπιστώσετε επίσης ότι οι αλλαγές ταχυτήτων είναι ομαλές και γρήγορες.

Το σύστημα ελέγχου επιτάχυνσης σας βοηθά να οδηγείτε πιο οικονομικά

Αυτή η πρωτοποριακή επιλογή ρυθμίζει κατάλληλα τον κινητήρα, στα μοντέλα diesel με μηχανικό κιβώτιο, για να περιορίζεται η επιτάχυνση και η κατανάλωση καυσίμου όταν το όχημα είναι μόνο ελαφρά φορτωμένο (προαιρετική επιλογή).

Interior of Ford Transit with feather on acceleration pedal
AdBlue

Ένα πρόσθετο που απαλείφει τη μόλυνση

Το καταλυτικό σύστημα SCR (Selective Catalytic Reduction) χρησιμοποιεί AdBlue®, ένα υγρό με βάση ουρία και νερό, για τη μετατροπή των εκπομπών NOx της εξάτμισης σε άζωτο και νερό, ενώ το φίλτρο σωματιδίων DPF (Diesel Particulate Filter) κατακρατά στη συνέχεια πάνω από το 99% των στερεών σωματιδίων που εκπέμπονται από την εξάτμιση του οχήματος. Προκειμένου να λειτουργεί σωστά, η δεξαμενή AdBlue® στον πετρελαιοκινητήρα σας Ford EcoBlue πρέπει να έχει γεμίσει με υγρό AdBlue®. Οι προειδοποιητικές ενδείξεις του συστήματος ενεργοποιούνται όταν το επίπεδο του υγρού φτάνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Top