Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > TRANSIT CONNECT > Features > Ασφάλεια & Προστασία

Προστασία για απόλυτη σιγουριά

Με μια ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογιών ασφάλειας και προστασίας, το Ford Transit Connect έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει εσάς, τους επιβάτες σας και τα υπάρχοντά σας. Ορισμένα συστήματα που διαθέτει, όπως το σύστημα διατήρησης της ταχύτητας με αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας και το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης πέδησης, συμβάλλουν στη μείωση της σοβαρότητας ενός ατυχήματος αν συμβεί. Άλλες τεχνολογίες πάλι, όπως το σύστημα κεντρικού κλειδώματος και το σύστημα συναγερμού Thatcham Cat. 1, βοηθούν στο να παραμένουν τα πολύτιμα αντικείμενα που κρατάτε στο αυτοκίνητο ασφαλή.

Ford Transit and system that can protect pedestrians

Ένα σύστημα που βοηθάει στην προστασία των πεζών

Το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης ανιχνεύει οχήματα και πεζούς στο δρόμο μπροστά σας. Μπορεί ακόμη και να ανιχνεύσει πεζούς που πιθανόν να διασχίζουν το δρόμο μπροστά από το όχημά σας. Το σύστημα σας προειδοποιεί αν ανιχνεύσει ενδεχόμενη σύγκρουση και εάν δεν ανταποκριθείτε θα εφαρμόσει αυτόματα τα φρένα. Αυτή η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας των ατυχημάτων ή στην παντελή αποφυγή τους. Λειτουργεί σε ταχύτητες μέχρι και 80km/h.

Διατηρήστε τον έλεγχο σε κάθε περίσταση

Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας βοηθά τον οδηγό να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος σε ακραίες συνθήκες. Ανιχνεύει κάθε απόκλιση από την πορεία που έχετε επιλέξει και σας βοηθά να διατηρήσετε τον έλεγχο, ρυθμίζοντας αυτόματα τα φρένα και τις στροφές του κινητήρα (βασικός εξοπλισμός).

Ford Transit with ESC diagram
Ford Transit driving net to glass building

Μέγιστο κράτημα με ελάχιστη προσπάθεια

Το προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) αποτρέπει το υπερβολικό σπινάρισμα των τροχών και σας προσφέρει το καλύτερο δυνατό κράτημα και ανάλογες επιδόσεις και ευστάθεια όταν τα χρειάζεστε περισσότερο. Το σύστημα παρακολουθεί διαρκώς και ρυθμίζει την ισχύ στους μεμονωμένους τροχούς του οχήματος, εξασφαλίζοντας μέγιστη επαφή και κράτημα κατά την επιτάχυνση.

Βοηθά να διατηρήσετε το τρέιλερ στη θέση του

Το σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας Τρέιλερ (TSC) ανιχνεύει τυχόν ταλαντώσεις ή κλυδωνισμούς και μειώνει την ταχύτητα του οχήματός σας προκειμένου να ανακτήσετε τον έλεγχο και να είναι πιο ελεγχόμενη η ρυμούλκηση. Το σύστημα επιβραδύνει το όχημα μειώνοντας τη ροπή του κινητήρα και αυξάνοντας σταδιακά την πίεση της πέδησης σε όλους τους τροχούς.

Ford Transit Trailer Sway Control detail
Ford Transit behind red car with emergency brake assist indicators

Ένα προηγμένο σύστημα για πιο ελεγχόμενη πέδηση

Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS) και η ηλεκτρονική κατανομή πέδησης συνδυάζονται για να διασφαλίσουν ότι η πέδηση θα είναι πιο αποτελεσματική. Το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης πέδησης (EBA) βοηθάει το όχημά σας ώστε να επιτύχει τη μέγιστη αποδοτικότητα στην πέδηση σε έκτακτες συνθήκες. Ελέγχεται αυτόματα μέσω του συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), το οποίο ανιχνεύει τον βαθμό πίεσης που ασκείτε στο φρένο και τον αυξάνει αυτόματα, αν χρειάζεται.

Έγκαιρη προειδοποίηση απώλειας πίεσης ελαστικών

Εάν κάποιο από τα ελαστικά σας αρχίσει να χάνει πίεση κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας, το Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών (TPMS) σάς προειδοποιεί αμέσως φωτίζοντας ένα εικονίδιο στον πίνακα οργάνων. Επιπροσθέτως, το FordPass Pro μπορεί να παρακολουθεί έως και πέντε οχήματα και να στέλνει σχετικές ειδοποιήσεις για την κατάσταση των οχημάτων απευθείας στο κινητό σας τηλέφωνο, οπότε θα γνωρίζετε αν κάποιο ελαστικό χρειάζεται υποστήριξη.

Ford Transit detail of tyre
Ford Transit with visible airbags

Βελτιωμένο σύστημα αερόσακων

Μετωπικοί αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού, με τοποθετημένους στο κάθισμα πλευρικούς και θωρακικούς αερόσακους και αερόσακους οροφής (ο αερόσακος οδηγού είναι βασικός εξοπλισμός, οι άλλοι αερόσακοι προαιρετικοί).

Δεν ξεχνάτε ποτέ να φορέσετε τη ζώνη σας

Το σύστημα προειδοποίησης ζώνης ασφαλείας οδηγού σας ειδοποιεί κάθε φορά που ξεχνάτε να δέσετε τη ζώνη σας και είναι διαθέσιμο ως στάνταρ εξοπλισμός σε κάθε μοντέλο.

Ford Transit seat belt reminder logo
Ford Transit door lock detail

Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό με κλειδαριές με αντιδιαρρηκτική θωράκιση

Το Transit Connect διαθέτει κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό για τις πόρτες, το οποίο είναι πιο ασφαλές από ποτέ. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορείτε να επιλέξετε να ανοίξετε μία μόνο πόρτα τη στιγμή που οι υπόλοιπες πόρτες παραμένουν κλειδωμένες με ασφάλεια, μέχρι να ενεργοποιήσετε ένα διακόπτη στην πόρτα του οδηγού. Ο ίδιος διακόπτης ελέγχει το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα σε όλες τις πόρτες του οχήματος. Οι κλειδαριές σε όλες τις πόρτες προστατεύονται από αντιδιαρρηκτική θωράκιση, σχεδιασμένη ώστε να αποτρέπει την παραβίασή τους.

Δύο υψηλού επιπέδου συναγερμοί

Το Transit Connect διατίθεται με ένα προαιρετικό περιμετρικό σύστημα συναγερμού, το οποίο ενεργοποιείται εάν οι πόρτες ή το καπό ανοίξουν βίαια. Διατίθεται, επίσης, ένα πιο εξελιγμένο σύστημα συναγερμού (Thatcham), το οποίο οπλίζεται αυτόματα, όταν κλειδώνετε το όχημα και ακούγεται ένας ισχυρός συναγερμός, που ενεργοποιείται ύστερα από βίαιη είσοδο στο όχημα, ανύψωση του οχήματος ή εάν οι αισθητήρες κίνησης αντιληφθούν οποιαδήποτε κίνηση στο εσωτερικό του οχήματος.

Ford Transit with beepy lines around singling alarm
Ford Transit with emergency lights on

Προειδοποίηση κατά το απότομο φρενάρισμα

Το σύστημα φώτων απότομου φρεναρίσματος ενεργοποιεί αυτόματα τα φώτα των φρένων, για να προειδοποιήσει τους άλλους οδηγούς ότι φρενάρετε απότομα.

Top