Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > GALAXY > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

 

Τεχνολογία με σκοπό

 

Το νέο Ford Galaxy είναι εξοπλισμένο με προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που κάνουν κάθε σας διαδρομή εύκολη. Από χρήσιμες τεχνολογίες υποβοήθησης στάθμευσης, έως ένα προηγμένο σύστημα σταθερής ταχύτητας, ακόμη και αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας: όλα έχουν ως σκοπό να ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση και να βελτιώσουν τη εμπειρία σας κάθε φορά που πιάνετε το τιμόνι.

Βλέπει τι κατευθύνεται προς εσάς και από τις δύο πλευρές

Μια μικροσκοπική πανοραμική κάμερα στην πρόσοψη του οχήματος προβάλλει μια διπλή εικόνα στην κεντρική οθόνη πολλαπλών λειτουργιών του αυτοκινήτου σας, ώστε να μπορείτε να δείτε οχήματα, ποδηλάτες ή πεζούς από κάθε πλευρά. Αυτή η εμπρός κάμερα ευρείας προβολής είναι ανεκτίμητη όταν βγαίνετε από έναν στενό χώρο στάθμευσης ή σε έναν δρόμο υψηλής κυκλοφορίας, όπου παρεμποδίζεται το οπτικό πεδίο σας.

Ακόμα πιο εύκολη στάθμευση

Το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης μπορεί να σταθμεύσει το αυτοκίνητο σε χώρους που είναι μόλις 20% μεγαλύτεροι από το αυτοκίνητο σας. Εσείς απλά πατάτε ένα κουμπί και οι αισθητήρες αυτού του πρωτοποριακού συστήματος θα εντοπίσουν έναν χώρο στάθμευσης, καθώς εσείς περνάτε από δίπλα του. Στη συνέχεια οδηγεί αυτόματα το αυτοκίνητο στο χώρο αυτό , ενώ εσείς πατάτε απλά γκάζι και φρένο και αλλάζετε ταχύτητες (ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη και τα ηχητικά σήματα).

Active Park Assist system showing reversing car in a parking place amongst other cars

Σύστημα υποβοήθησης τιμονιού, το οποίο αποκρίνεται σε όλες τις καταστάσεις

Ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης τιμονιού (EPAS), το οποίο προσαρμόζεται αυτόματα στην ταχύτητά σας και στις συνθήκες. Στις χαμηλές ταχύτητες, το σύστημα κάνει την περιστροφή των τροχών πιο ελαφριά και πιο εύκολη, βελτιώνοντας έτσι τους ελιγμούς. Σε υψηλές ταχύτητες, όταν χρειάζεστε μεγαλύτερο έλεγχο, σφίγγει το τιμόνι. Τώρα, με τον νέο έλεγχο ολίσθησης, το EPAS λαμβάνει επίσης υπ' όψιν τους πλευρικούς ανέμους και άλλες οδηγικές συνθήκες, ενώ ο ενεργός έλεγχος ταλάντωσης τιμονιού μειώνει οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες δονήσεις του τιμονιού.

Εμπιστοσυνη σε μεταβαλλομενες συνθηκες

Παγωμένοι δρόμοι τον χειμώνα, λασπωμένες διαδρομές - όπου κι αν σας βγάλει η εργασία σας, το σύστημα τετρακίνησης All-Wheel Drive (AWD) σάς εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη να οδηγείτε σε οποιοδήποτε έδαφος  Το Intelligent All-Wheel Drive είναι προαιρετικό σύστημα ροπής που παρέχει σταθερή πορεία σε ασταθείς επιφάνειες. Με το πάτημα ενός κουμπιού ή ως απόκριση στις συνθήκες οδήγησης, το AWD κρατάει εσάς και το φορτίο σας σταθερά στην πορεία εμπρός στο δρόμο σας.Tooltip

White Ford Galaxy exterior cruising in the country front view

Έλεγχος της ταχύτητας που μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα

Με την τεχνολογία του αυτορυθμιζόμενου συστήματος σταθερής ταχύτητας , επιλέγετε την επιθυμητή ταχύτητα οδήγησής σας και το σύστημα τη διατηρεί. Εάν ο ενσωματωμένος αισθητήρας ραντάρ εντοπίσει ένα προπορευόμενο όχημα, επιβραδύνει το όχημά σας ώστε να διατηρεί μια προκαθορισμένη απόσταση. Όταν απελευθερωθεί ο δρόμος μπροστά από το αυτοκίνητό σας, αυτό ξαναεπιταχύνει στην προεπιλεγμένη ταχύτητα.

Σας διατηρεί στο όριο ταχύτητας

Είτε τα σήματα βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είτε είναι μόνιμα ή προσωρινά, το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων μπορεί να τα εντοπίσει. Εικονίδια για τα όρια ταχύτητας και σημάνσεις απαγόρευσης προσπέρασης εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων και σας προειδοποιούν για μεταβλητούς περιορισμούς. Ενώ η έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας λειτουργεί σε συνδυασμό με την αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας για να ενισχύει τον έλεγχο της ταχύτητάς σας, ώστε να μπορείτε να επικεντρώνεστε στον δρόμο. Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο, μπορεί να αναγνωρίσει το τοπικό όριο ταχύτητας και, στη συνέχεια, να προσαρμόσει αυτόματα τη μέγιστη ταχύτητά σας.

Grey Ford Galaxy in motion with a traffic sign in the background
Grey Ford galaxy reversing from the parking spot, showing the Cross Traffic Alert

Βλέπει τα οχήματα που μπορεί να μην δείτε εσείς

Το σύστημα Cross Traffic Alert αποτελεί μέρος του συστήματος επιτήρησης τυφλών σημείων. Όταν βγαίνετε με την όπισθεν από το χώρο στάθμευσης και έχετε περιορισμένη ορατότητα της κίνησης πίσω σας, το σύστημα Cross Traffic Alert ανιχνεύει τα διερχόμενα οχήματα και ενεργοποιεί έναν προειδοποιητικό ήχο. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα ενεργοποιεί επίσης ένα φως στον πλαϊνό καθρέφτη (αριστερά ή δεξιά αναλόγως της κατεύθυνσης των διερχόμενων οχημάτων).

Καθρέφτες που βλέπουν αυτά που δεν βλέπετε εσείς

Το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS) μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάζετε λωρίδες με μεγαλύτερη ασφάλεια, χάρη στους αισθητήρες ραντάρ που σαρώνουν τα τυφλά σημεία σε κάθε πλευρά του οχήματός σας. Σε περίπτωση που ανιχνεύσουν ένα όχημα που δεν βλέπετε, ενεργοποιείται ένα πορτοκαλί φως στον αντίστοιχο πλαϊνό καθρέφτη για να σας προειδοποιήσει.

Ford Galaxy left wing mirror in detail
Ford SYNC with Emergency Assistance

Λειτουργία Επείγουσας Ανάγκης Ford Emergency Assistance

Η Λειτουργία Επείγουσας Ανάγκης Ford Emergency Assistance είναι ένα σημαντικό κομμάτι του Ford SYNC. Στην περίπτωση ατυχήματος, όταν ανοίξει ο αερόσακος ή απενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ζευγοποιημένο και συνδεδεμένο με Bluetooth κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει απευθείας κλήση στις Υπηρεσίες Επείγουσας Ανάγκης. Μπορείς να επιλέξεις να διακόψεις την κλήση ή να μιλήσεις με την υπηρεσία εφόσον χρειάζεται. Το σύστημα μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS στις οποίες βρίσκεσαι, ακόμα κι αν έχεις χάσει τις αισθήσεις σου.  Για περιστατικά μικρότερης σημασίας, όπως ζημιές στα ελαστικά, η εφαρμογή FordPass σού επιτρέπει να καλέσεις την Οδική Βοήθεια με το πάτημα λίγων μόνο κουμπιών και να παρακολουθήσεις την πορεία της σε έναν χάρτη σε πραγματικό χρόνο.

Top