Home > Επιβατικά Αυτοκίνητα > MONDEO > Χαρακτηριστικά > Οδηγική Εμπειρία

 

Οδηγική εμπειρία

Χρησιμοποιώντας έξυπνη τεχνολογία, το αυτοκίνητο αντιδρά διαρκώς σε όσα συμβαίνουν γύρω του, παρουσιάζοντας διαρκή απόκριση στις οδικές συνθήκες, στα διερχόμενα οχήματα και στη δική σας οδήγηση. Αυτό συμβαίνει με μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά που μπορούν επίσης να διευκολύνουν τη ζωή σας: από προβολείς LED που ρυθμίζουν το μοτίβο της δέσμης τους στις συνθήκες του περιβάλλοντος, έως ένα σύστημα επικοινωνιών που μπορείτε να λειτουργείτε με τη φωνή σας και από ένα χαρακτηριστικό που σας προσφέρει άνετη στάθμευση, σε ένα άλλο που σας βοηθά να παραμένετε στη λωρίδα σας.

Φώτα ημέρας LED για στυλ και ορατότητα

Αυτά τα προηγμένα φώτα υψηλής ενεργειακής αποδοτικότητας τραβούν την προσοχή κατά τη διάρκεια της ημέρας και φροντίζουν ώστε να σας βλέπουν καλύτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πιο εύκολη και πιο ασφαλής όπισθεν

Κολωνάκια, ποδήλατα, χαμηλοί τοίχοι... Η κάμερα οπισθοπορείας σάς δείχνει όλα όσα βρίσκονται πίσω σας σε μια οθόνη ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Εκτός του ότι σας δείχνει πράγματα που μπορεί να μην βλέπετε, το σύστημα σας βοηθά επίσης να σταθμεύσετε προβάλλοντας εικονικές γραμμές που σας καθοδηγούν ακόμα και στον πιο στενό χώρο στάθμευσης. Η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που επιλέγετε όπισθεν.

Interior detail with focus on the steering wheel and centre console
A hand touching the display

Ασύρματη τεχνολογία SYNC 3

Το Ford SYNC 3 είναι ένα υπερσύγχρονο σύστημα με το οποίο μπορείτε να παραμένετε συνδεδεμένοι και να ελέγχετε το τηλέφωνο, τη μουσική και το σύστημα πλοήγησης χρησιμοποιώντας φυσικές φωνητικές εντολές. Μπορεί να σας διαβάζει τα γραπτά μηνύματα που λαμβάνετε. Η έγχρωμη οθόνη αφής η οποία υποστηρίζει πολλαπλούς χειρισμούς με το χέρι, όπως “σάρωση” ή “τσίμπημα και τέντωμα” για ζουμ. Το SYNC 3 συνδέεται επίσης με το Applink.Tooltip

Ο φωνητικός έλεγχος και η φωνητική αναπαραγωγή γραπτών μηνυμάτων δεν υποστηρίζουν την Ελληνική γλώσσα.

Απλά πείτε τη λέξη...

Με το Ford SYNC 3 έχετε τη δυνατότητα σύνδεσης στο Internet μέσω Wi-Fi, χρησιμοποιώντας USB modem. Επίσης, περιλαμβάνεται σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης Ford Emergency Assistance, το οποίο καλεί αυτόματα το κέντρο πολιτικής προστασίας σε περίπτωση ατυχήματος.

(δείτε την ενότητα σχετικά με την ασφάλεια και προστασία).

A detail of SYNC 2 with Touchscreen

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθά να μένετε στη λωρίδα

Αν αρχίσετε να αλλάζετε λωρίδα κατά λάθος, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας σας προειδοποιεί αμέσως, δονώντας το τιμόνι και προβάλλοντας ένα οπτικό μήνυμα. 

Ακόμα πιο εύκολη στάθμευση

Το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης μπορεί να σταθμεύσει το αυτοκίνητο σε χώρους που είναι μόλις 20% μεγαλύτεροι από το αυτοκίνητο σας. Εσείς απλά πατάτε ένα κουμπί και οι αισθητήρες αυτού του πρωτοποριακού συστήματος θα εντοπίσουν έναν χώρο στάθμευσης, καθώς εσείς περνάτε από δίπλα του. Στη συνέχεια οδηγεί αυτόματα το αυτοκίνητο στο χώρο αυτό , ενώ εσείς πατάτε απλά γκάζι και φρένο και αλλάζετε ταχύτητες (ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη και τα ηχητικά σήματα).

Ford Mondeo with Auto High Beam on

Για να βλέπετε χωρίς να "τυφλώνετε" τους άλλους.

Η αυτόματη μεγάλη σκάλα, η οποία είναι πολύ χρήσιμη κατά τη νυχτερινή οδήγηση, μειώνει προσωρινά την ένταση των προβολέων κάθε φορά που ανιχνεύει οχήματα διερχόμενα από το αντίθετο ρεύμα ή άλλο προπορευόμενο όχημα, ώστε να μην "τυφλώνετε" τους άλλους οδηγούς με τα φώτα σας. Στη συνέχεια, το σύστημα επιστρέφει αυτόματα στη μεγάλη σκάλα για να έχετε την καλύτερη δυνατή ορατότητα. 

Σιγουριά στις ευμετάβλητες συνθήκες

Ένα έξυπνο σύστημα τετρακίνησης (AWD) μπορεί να προσδιορίζει το κράτημα, την ισορροπία στις στροφές και την απόκριση που απαιτείται σε βρεγμένο, στεγνό ή παγωμένο οδόστρωμα και σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η τεχνολογία μπορεί να κατανέμει την κίνηση στον μπροστά ή τον πίσω άξονα, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Αυτό το σύστημα ροπής κατ' απαίτηση προσφέρει εξαιρετική οδική συμπεριφορά και βελτιωμένη αποδοτικότητα.

Visual showing Ford Mondeo AWD system
Visual showing Ford Mondeo AWD system

Σωστά ρυθμισμένες αναρτήσεις για μια βελτιωμένη οδηγική εμπειρία

Το Mondeo διαθέτει μια πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Αυτό το προηγμένο σύστημα είναι ελαφρύ, άκαμπτο και ιδανικά ρυθμισμένο για εκπληκτική απόκριση, έλεγχο και οδηγική εμπειρία.

Σύστημα υποβοήθησης τιμονιού, το οποίο αποκρίνεται σε όλες τις καταστάσεις

Ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης τιμονιού (EPAS), το οποίο προσαρμόζεται αυτόματα στην ταχύτητά σας και στις συνθήκες. Στις χαμηλές ταχύτητες, το σύστημα κάνει την περιστροφή των τροχών πιο ελαφριά και πιο εύκολη, βελτιώνοντας έτσι τους ελιγμούς. Σε υψηλές ταχύτητες, όταν χρειάζεστε μεγαλύτερο έλεγχο, σφίγγει το τιμόνι. Τώρα, με τον νέο έλεγχο ολίσθησης, το EPAS λαμβάνει επίσης υπ' όψιν τους πλευρικούς ανέμους και άλλες οδηγικές συνθήκες, ενώ ο ενεργός έλεγχος ταλάντωσης τιμονιού μειώνει οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες δονήσεις του τιμονιού.

Detail of a man holding Ford Mondeo steering wheel while driving
Red Ford Mondeo on a road front view

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, όταν ξεκινάτε ενώ βρίσκεστε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2-3 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Ένα σύστημα που μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του βαθμού σοβαρότητας των ατυχημάτων ή και στην αποφυγή τους

Το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης ανιχνεύει οχήματα και πεζούς στον δρόμο μπροστά σας ή άτομα που μπορεί να βρεθούν στην πορεία του οχήματος και σας προειδοποιεί για την παρουσία τους. Σε περίπτωση που δεν αντιδράσετε, το σύστημα φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο. Αυτή η νέα τεχνολογία είναι σχεδιασμένη για να συμβάλει στη μείωση του βαθμού σοβαρότητας των ατυχημάτων ή για να τα αποφύγετε τελείως, και λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 80 χλμ./ώρα.

Ford Mondeo steering wheel and dashboard in detail

Ορίστε εκ των προτέρων τη μέγιστη ταχύτητά σας

Το σύστημα σταθερής ταχύτητας σας επιτρέπει να ορίσετε εκ των προτέρων τη μέγιστη ταχύτητά σας για μια ολόκληρη διαδρομή. Το σύστημα σάς προειδοποιεί σε περίπτωση παράκαμψής του ή αν υπερβείτε την ορισμένη ταχύτητα κατά λάθος, όταν για παράδειγμα οδηγείτε σε κατηφόρα. Η συσκευή αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιοχές με περιορισμό ταχύτητας, καθώς σας επιτρέπει να συγκεντρώνεστε στον δρόμο, παρά να ελέγχετε διαρκώς το ταχύμετρο.

Ford SYNC με κλήση έκτακτης ανάγκης

Η λειτουργία έκτακτης ανάγκηςTooltip είναι μια σημαντική λειτουργία του Ford SYNC, που ενδέχεται να σας σώσει τη ζωή. Στην απίθανη περίπτωση ατυχήματος, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αναγνωρισμένο και συνδεδεμένο με Bluetooth®Bluetooth Trademark κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει αυτόματα απευθείας κλήση στο τοπικό κέντρο πολιτικής προστασίας, όταν ανοίξει ο αερόσακός σας ή απενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε την κλήση ή να μιλήσετε στην υπηρεσία. Το σύστημα μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS στις οποίες βρίσκεστε, ακόμα κι αν έχετε χάσει τις αισθήσεις σας.

SYNC logo
Top