ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;

Πληκτρολογήστε την ερώτησή σας…
Home > Owner > Service & Maintenance > Service and Repair > Tyres > The EU Tyre Label
The EU Tyre Label

Η ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικών

Μεγαλύτερη διαφάνεια όταν επιλέγετε ελαστικά

Από τον Νοέμβριο του 2012, όλα τα νέα ελαστικά πρέπει να φέρουν την ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικών ως μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος δράσης ενεργειακής απόδοσης, που έχει σχεδιαστεί για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως 20% μέχρι το 2020. Η Ford στηρίζει αυτήν τη βελτίωση στην πληροφόρηση των πελατών.

Χαρακτηριστικά της ευρωπαϊκής ετικέτας ελαστικών.

Η ετικέτα δίνει πληροφορίες με βάση τρία κριτήρια: αντίσταση κύλισης, κράτημα σε υγρό οδόστρωμα και εκπομπή θορύβου, σε μια ταξινόμηση που ξεκινά από τις βέλτιστες επιδόσεις (πράσινο Α) έως τις χειρότερες (κόκκινο G).

 

*

Αντίσταση κύλισης (αποδοτικότητα καυσίμου)

Η χαμηλή αντίσταση κύλισης εξοικονομεί καύσιμο και μειώνει τις εκπομπές CO2. Η βελτίωση ύψους μίας κλάσης ισούται με εξοικονόμηση καυσίμου τουλάχιστον 0,1 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα. Η κλάση D δεν είναι κατειλημμένη.

Κράτημα σε υγρό οδόστρωμα (επιδόσεις πέδησης)

Το κράτημα σε υγρό οδόστρωμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για ασφαλή οδήγηση. Η διαφορά στην απόσταση πέδησης από την καλύτερη έως τη χειρότερη κλάση μπορεί να προσθέσει έως και 18 μέτρα όταν οδηγείτε με 80 χλμ./ώρα. Οι κλάσεις D και G δεν χρησιμοποιούνται.

*
*

Εκπομπή θορύβου

Η εκπομπή θορύβου ελαστικού αποτελεί μέρος του γενικού θορύβου του οχήματος, όπου καταμετράται ο εξωτερικός θόρυβος που προκαλεί το ελαστικό. Όσο περισσότερα bar καταμετρούνται, τόσο πιο δυνατός είναι ο εξωτερικός θόρυβος. Ένα συνεχές επίπεδο πίεσης ήχου πάνω από 80 ντεσιμπέλ μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Επιπλέον κριτήρια

Η νέα ευρωπαϊκή ετικέτα έχει σχεδιαστεί ώστε να εμφανίζει 3 χαρακτηριστικά, εντούτοις μπορούν να ληφθούν υπόψη και οι ακόλουθοι παράγοντες επιδόσεων:

  • Υδρολίσθηση
  • Οδηγική ευστάθεια
  • Ακρίβεια τιμονιού
  • Αντοχή
  • Χαρακτηριστικά πέδησης (σε συνθήκες στεγνού οδοστρώματος)
  • Επιδόσεις σε χειμερινές συνθήκες
  • Κράτημα στις στροφές
  • Κράτημα

Η ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικού σάς βοηθάει να αξιολογήσετε τις ποιότητες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αγορά ελαστικών, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε τα παραπάνω κριτήρια. Οι έλεγχοι ελαστικών, οι συστάσεις του εμπόρου και οι πληροφορίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή εξακολουθούν να είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για την επιλογή του ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ελαστικού.

Παρακαλούμε ρωτήστε τον τοπικό σας Έμπορο Ford - θα χαρεί να σας βοηθήσει.

Top