Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > TRANSIT CONNECT > Features > Οδηγική Εμπειρία

Κάντε την εργασία σας διασκέδαση

Κάθε χαρακτηριστικό και τεχνολογία στο Ford Transit Connect έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη. Προηγμένες τεχνολογίες, που περιλαμβάνουν το σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας και το σύστημα διατήρησης λωρίδας, εργάζονται αδιάλυπτα για να σας βοηθήσουν να αποβάλλετε το αγχος της οδήγησης. Παράλληλα άλλα συστήματα, όπως το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και το σύστημα διατήρησης ταχύτητας ενεργοποιούνται χειροκίνητα προκειμένου να σας βοηθήσουν όταν το χρειάζεστε.

Σχεδιασμένο για τις δυσκολότερες εργασίες

Το Transit Connect Active είναι διαθέσιμο με ένα προηγμένο σύστημα που έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να σας βοηθά να αντιμετωπίζετε το δύσκολο έδαφος με ευκολία. Το προαιρετικό μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης μειώνει την ανεπιθύμητη περιστροφή του τροχού, ειδικά σε γλιστερές ή ανομοιογενείς επιφάνειες, κατευθύνοντας την ισχύ στον τροχό με την μεγαλύτερη πρόσφυση. Αυτό βοηθά να σας κρατά στο δρόμο σας και βελτιώνει τη σταθερότητα του οχήματος όταν το απαιτεί η περίσταση.

New Ford Transit Connect interior with Speed Assist

Σας βοηθάει να παραμένετε εντός των ορίων ταχύτητας

Το έξυπνο σύστημα διατήρησης της ταχύτητας έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τον έλεγχο της ταχύτητας, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε περισσότερο στο δρόμο. Κατ 'αρχάς, η κάμερα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας ανιχνεύει αυτόματα το τρέχον όριο ταχύτητας (όταν ενεργοποιηθεί), τότε το σύστημα προσαρμόζει τη μέγιστη ταχύτητα σε αυτό το όριο.Tooltip

Τώρα το παρκάρισμα έγινε παιχνίδι

Το Active Park Assist παρκάρει το Transit Connect για σας. Εντοπίζει μια κατάλληλη παράλληλη ή κάθετη θέση στάθμευσης και ελέγχει το τιμόνι για να παρκάρετε. Σας βοηθά επίσης να βγείτε από μια παράλληλη θέση στάθμευσης. Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χειρίζεστε γκάζι, φρένο και κιβώτιο ταχυτήτων (προαιρετική επιλογή).

Blue Ford Transit Connect parking with park assist indicators on
Ford Transit parked with Auto High Beam HD Headlamps on

Προβολείς που ανάβουν αυτόματα όποτε χρειάζεται

Οι νέοι αυτοματοί προβολείς περιλαμβάνουν ισχυρούς λαμπτήρες Xenon HID και εντυπωσιακά φώτα ημέρας LED. Οι αυτόματοι προβολείς διαθέτουν έναν αισθητήρα που ανιχνεύει το μειωμένο φως το σούρουπο ή την ξαφνική αλλαγή στις συνθήκες φωτισμού, π.χ., όταν μπαίνετε σε μια σήραγγα και τότε ενεργοποιούνται αμέσως, ώστε η οδήγησή σας να είναι πιο εύκολη και ασφαλής.

Βλέπει τα σήματα οδικής κυκλοφορίας που εσείς μπορεί να μη δείτε

Είτε τα σήματα βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είτε είναι μόνιμα ή προσωρινά, το σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας μπορεί να τα εντοπίσει. Εικονίδια με το όριο ταχύτητας και σημάνσεις απαγόρευσης προσπέρασης εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων και σας προειδοποιούν για τους εκάστοτε οδικούς περιορισμούς.

New Transit Connect with Traffic Sign Recognition
Ford Transit driving in country lane

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθάει να παραμείνετε στη λωρίδα σας

Το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας χρησιμοποιεί κάμερα εμπρός που ανιχνεύει αν το όχημα αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του. Το σύστημα Lane Keeping Alert σας προειδοποιεί με δονήσεις στο τιμόνι και εμφανίζει μια φωτεινή ένδειξη. Αν δεν αντιδράσετε αρκετά γρήγορα ή δεν αντιδράσετε καθόλου, το σύστημα Lane Keeping Aid εφαρμόζει στο τιμόνι δύναμη προς την πλευρά της λωρίδας σας. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για δρόμους με πολλαπλές λωρίδες κυκλοφορίας, όπως οι αυτοκινητόδρομοι, και απενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω από τα 65 km/h ενώ μπορεί να απενεργοποιηθεί και χειροκίνητα.

Αισθητήρες για πιο άνετη στάθμευση

Οι μπροστινοί και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, σάς βοηθούν να υπολογίζετε την απόσταση ανάμεσα στο όχημά σας και σε οποιοδήποτε εμπόδιο, μπροστά ή πίσω σας. Όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ένα αντικείμενο, ενεργοποιούν μια οπτική και ηχητική προειδοποίηση που εντείνεται όσο πλησιάζετε σε αυτό.

New Red Ford Transit Connect parking sensors
New Red Ford Transit Connect rear-view camera detail

Πιο εύκολη όπισθεν

Η κάμερα οπισθοπορείας εμφανίζει αυτόματα στην κεντρική οθόνη ή τον εσωτερικό καθρέφτη (ανάλογα με το σύστημα) εικόνα πίσω από το όχημα, όταν βάζετε όπισθεν. Στην εικόνα εμφανίζονται γραμμές που δείχνουν την πορεία που ακολουθεί το όχημα.

Το σύστημα επαγρύπνησης οδηγού καταλαβαίνει πότε έχετε κουραστεί

Το σύστημα επαγρύπνησης του οδηγού Driver Alert (DAC) παρακολουθεί διαρκώς την οδηγική συμπεριφορά σας και έχει σχεδιαστεί ώστε να ανιχνεύει κάθε απόκλιση που οφείλεται σε κούραση. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει πως έχετε κουραστεί, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα προειδοποιητικό εικονίδιο που θα σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα. Αν η κούρασή σας συνεχίσει να επιδεινώνεται, το μήνυμα επαναλαμβάνεται και αυτή τη φορά ακούγεται και μια ηχητική προειδοποίηση.

Driver's alert coffee cup logo
Ford Transit Connect in motorway

Λιγότερο κουραστική οδήγηση, πιο οικονομικές μετακινήσεις

Εσείς απλά ρυθμίζετε την ταχύτητα που θέλετε και το σύστημα τη διατηρεί σταθερή μέχρι να το απενεργοποιήσετε με ένα κουμπί πάνω στο τιμόνι ή να πατήσετε συμπλέκτη ή φρένο. Το ρυθμιζόμενο σύστημα περιορισμού της ταχύτητας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε κατοικημένες περιοχές. Σας επιτρέπει να επιλέξετε το μέγιστο όριο ταχύτητας και το όχημα παραμένει αυτόματα κάτω από αυτό το όριο για να έχετε εσείς την προσοχή σας στον δρόμο. Όταν θέλετε να αυξήσετε την ταχύτητά σας, απλά πατήστε σταθερά το γκάζι για να παρακάμψετε το σύστημα (βασικός εξοπλισμός στο Sport, προαιρετική επιλογή στα άλλα μοντέλα).

Σταθεροποίηση σε πλάγιο άνεμο

Σας βοηθά να παραμείνετε στην πορεία σας όταν φυσάει δυνατά, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC) για να ανιχνεύσει αν το όχημα εκτρέπεται από ισχυρό πλάγιο άνεμο (προαιρετική επιλογή).

Ford Transit Connect Side Wind Stabilisation diagram with wind arrows
Top