Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > RANGER RAPTOR > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

Σχεδιασμένο για να σας συναρπάσει

Από τη στιγμή που θα καθίσετε στα ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα του Raptor, είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο pick-up. Μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες και έξυπνα συστήματα προσφέρουν την απόλυτη οδηγική εμπειρία. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείτε να ενεργοποιήσετε το ισχυρό, νέο Terrain Management System. Υπάρχουν έξι διαφορετικές λειτουργίες, όπου η κάθε μία βελτιστοποιεί τις εντυπωσιακές δυνατότητες του οχήματος σε μία μεγάλη ποικιλία εδαφών: Κανονική λειτουργία, σπορ λειτουργία, λειτουργία για γρασίδι, χαλίκι και χιόνι, λειτουργία για λάσπη και άμμο, και λειτουργία για βράχους. Για μια άγρια εμπειρία εκτός δρόμου, επιλέξτε τη μοναδική λειτουργία Baja.

Ford Ranger Raptor terrain management system close up

Απόδοση στα μέτρα σας

Όταν οδηγείτε εκτός δρόμου, κάθε οδόστρωμα απαιτεί διαφορετική προσέγγιση. Για να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες του Raptor, το Terrain Management System, σάς επιτρέπει να ρυθμίζετε ουσιαστικά την επιτάχυνση του οχήματος, τον έλεγχο πρόσφυσης, την ευαισθησία του τιμονιού, τη συμπεριφορά αλλαγής ταχυτήτων και πολλά άλλα. Επιλέξτε με το πάτημα ενός κουμπιού ανάμεσα σε έξι διαφορετικές λειτουργίες (driving modes), όπου η κάθε μία βελτιστοποιεί τις επιδόσεις του ανάλογα με τον τύπο εδάφους (Normal mode, Sport mode, Grass/Gravel/Snow mode, Mud/Sand mode, Rock mode, Baja mode).

Ανάρτηση ιδανική για αγώνες

Το ολοκαίνουργιο Ford Ranger Raptor διατίθεται με τη θρυλική αγωνιστική ανάρτηση FOX ως στάνταρ εξοπλισμό. Αυτή η βελτιωμένη ανάρτηση είναι κατασκευασμένη για να απορροφά τους έντονους κραδασμούς, εξομαλύνοντας με ευκολία κάθε λακκούβα και αυλάκι.

Ford Ranger Raptor showing close up of FOX suspension
Ford Ranger Raptor Electronic Shift-On-The-Fly

Αποδίδει σε κάθε οδόστρωμα

Για να οδηγείτε με σιγουριά σε όλες τις συνθήκες και σε όλα τα περιβάλλοντα, το ολοκαίνουργιο Ford Ranger Raptor σάς επιτρέπει να εναλλάσσετε μεταξύ συστημάτων 4WD και 2WD ενώ κινείστε. Έτσι, όταν οδηγείτε με άνεση σε στεγνούς δρόμους, μπορείτε να διατηρείτε το όχημα σε μετάδοση κίνησης 4x2 με μεγαλύτερη αποδοτικότητα καυσίμου. Αλλά μόλις θελήσετε να βγείτε εκτός δρόμου ή οι οδικές συνθήκες επιδεινωθούν, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε σε 4WD για μεγαλύτερο κράτημα και έλεγχο.   

Ορίστε το δικό σας όριο ταχύτητας και το Raptor θα το τηρήσει

Με το σύστημα περιορισμού (Speed Limiter), το οποίο είναι ενσωματωμένο στο σύστημα ελέγχου ταχύτητας (cruise control), μπορείτε να ορίσετε τη μέγιστη ταχύτητα που εσείς θέλετε. Στη συνέχεια, το όχημα την τηρεί, ώστε να είστε περισσότερο επικεντρωμένοι στο δρόμο. Αν θελήσετε να επιταχύνετε ή να επιβραδύνετε το όχημά σας πέραν του προκαθορισμένου ορίου, αρκεί απλά να πατήσετε το γκάζι ή το φρένο παρακάμπτοντας έτσι το σύστημα.

Ford Ranger Raptor driving on forest road
Ford Ranger Raptor front LED headlights close up

Προβολείς που ανάβουν αυτόματα όποτε χρειάζεται

Το νέο Ranger Raptor διαθέτει ισχυρούς προβολείς Xenon που μπορούν να ανιχνεύσουν τις αλλαγές στις συνθήκες φωτισμού. Σε αυτή την περίπτωση, ενεργοποιούνται αμέσως οι αυτόματοι προβολείς, ώστε η οδήγησή σας να είναι πιο εύκολη και ασφαλής. 

Σας βοηθά να διατηρείτε το όριο ταχύτητας

Το σύστημα Intelligent Speed Assist εντοπίζει τις οδικές πινακίδες και χρησιμοποιεί τα στοιχεία του συστήματος πλοήγησης για να επιλέξει το όριο ταχύτητας και να ρυθμίσει ανάλογα την ταχύτητά σαςIntelligent Speed Assist - Legal.

Gold Ford Ranger Raptor driving on bridge
Ford Ranger Raptor in front of traffic sign

Βλέπει τα οδικά σήματα που εσείς μπορεί να μη δείτε

Είτε τα σήματα βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είτε είναι μόνιμα ή προσωρινά, το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων μπορεί να τα εντοπίσει. Εικονίδια με το όριο ταχύτητας και σημάνσεις απαγόρευσης προσπέρασης εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων και σας προειδοποιούν για τους εκάστοτε οδικούς περιορισμούς.

Ford SYNC με Κλήση Επείγουσας Ανάγκης

Η λειτουργία Επείγουσας Ανάγκης είναι μια σημαντική λειτουργία του Ford SYNC, που ενδέχεται να σας σώσει τη ζωή. Στην απίθανη περίπτωση ατυχήματος, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αναγνωρισμένο και συνδεδεμένο με Bluetooth® κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει αυτόματα απευθείας κλήση στην υπηρεσία έκτακτης βοήθειας, όταν ανοίξει ο αερόσακός σας ή απενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε την κλήση ή να μιλήσετε στην υπηρεσία. Το σύστημα μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS στις οποίες βρίσκεστε, ακόμα κι αν έχετε χάσει τις αισθήσεις σας*.

SYNC emergency assistance logo
Top