Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > RANGER > Χαρακτηριστικά > Άνεση και ευκολία

Άνεση και ευκολία

Από συστήματα τα οποία σας βοηθούν να σταθμεύετε και να κάνετε όπισθεν πιο εύκολα, μέχρι λειτουργίες που σας ενημερώνουν και σας βοηθάνε να φτάσετε στον προορισμό σας, ενώ παράλληλα παραμένει ζεστό το εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών... Στο Ranger, κάθε αξιοθαύμαστο τεχνολογικό σύστημα έχει πραγματική χρηστικότητα.

Ford Ranger - Go hands-free with SYNC 3

Ασύρματη τεχνολογία SYNC 3

Το Ford SYNC 3 είναι ένα υπερσύγχρονο σύστημα με το οποίο μπορείτε να παραμένετε συνδεδεμένοι και να ελέγχετε το τηλέφωνο, τη μουσική και το σύστημα πλοήγησης χρησιμοποιώντας φυσικές φωνητικές εντολές. Μπορεί να σας διαβάζει τα γραπτά μηνύματα που λαμβάνετε. Η έγχρωμη οθόνη αφής η οποία υποστηρίζει πολλαπλούς χειρισμούς με το χέρι, όπως “σάρωση” ή “τσίμπημα και τέντωμα” για ζουμ. Το SYNC 3 συνδέεται επίσης με το Applink.Tooltip

Ο φωνητικός έλεγχος και η φωνητική αναπαραγωγή γραπτών μηνυμάτων δεν υποστηρίζουν την Ελληνική γλώσσα.

Πιο εύκολη και πιο ασφαλής όπισθεν

Κολωνάκια, ποδήλατα, χαμηλοί τοίχοι... Η κάμερα οπισθοπορείας σάς δείχνει όλα όσα βρίσκονται πίσω σας σε μια οθόνη ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Εκτός του ότι σας δείχνει πράγματα που μπορεί να μην βλέπετε, το σύστημα σας βοηθά επίσης να σταθμεύσετε προβάλλοντας εικονικές γραμμές που σας καθοδηγούν ακόμα και στον πιο στενό χώρο στάθμευσης. Η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που επιλέγετε όπισθεν.

Ford Ranger - Easier reversing, as you can view what’s behind
Ford Ranger - Sensors that take the stress out of parking

Αισθητήρες για πιο άνετη στάθμευση

Με τους αισθητήρες στάθμευσης μπορείτε να υπολογίζετε την απόσταση ανάμεσα στο όχημά σας και σε οποιοδήποτε αντικείμενο πίσω σας. Όταν εντοπίσουν ένα αντικείμενο, οι αισθητήρες εκπέμπουν ένα ηχητικό προειδοποιητικό σήμα το οποίο ενισχύεται όσο πιο κοντά πλησιάζετε σε αυτό.

Βασικές πληροφορίες για τη μετακίνηση

Ο ενσωματωμένος υπολογιστής ταξιδιού σάς παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και αριθμούς σχετικά με τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν, την κατανάλωση καυσίμου, την ταχύτητα και την εξωτερική θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σας ενημερώνει επίσης για την αυτονομία του ρεζερβουάρ καυσίμου, δηλαδή πόση απόσταση μπορείτε κατά προσέγγιση να διανύσετε με τα διαθέσιμα καύσιμα. Αυτό είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο κατά τις μακρινές μετακινήσεις σας ή στις περιπτώσεις που γνωρίζετε ότι θα οδηγήσετε σε απομακρυσμένα μέρη.

Ford Ranger Essential journey information
Ford Ranger Satellite Navigation System

Φτάστε στον προορισμό σας με τη βοήθεια της δορυφορικής πλοήγησης

Το πλήρως ενσωματωμένο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, το οποίο διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, προσφέρει τη δυνατότητα καταχώρισης ενός προορισμού και αναζήτησης για σημεία ενδιαφέροντος μέσω του φωνητικού ελέγχου.

Ορίστε την ιδανική θερμοκρασία για σας και το συνοδηγό σας

Με το διζωνικό ηλεκτρονικό σύστημα κλιματισμού με αυτόματο έλεγχο θερμοκρασίας, μπορείτε να επιλέξετε τη θερμοκρασία που επιθυμείτε για εσάς και τον συνοδηγό σας και το σύστημα διατηρεί τη θερμοκρασία αυτή με προηγμένο κλιματισμό.

Ford Ranger Central Console
Ford Ranger with Easy-Fuel

Σύστημα ανεφοδιασμού καυσίμου Ford Easy Fuel, για αλάνθαστο γέμισμα

Με αυτήν τη χρήσιμη τεχνολογία είναι σχεδόν αδύνατο να βάλετε το λάθος καύσιμο στο όχημά σας, πολύ απλά γιατί το λάθος στόμιο δεν μπορεί να χωρέσει. Ακόμα καλύτερα, το Ford Easy Fuel είναι ένα σύστημα ανεφοδιασμού χωρίς τάπα, το οποίο σημαίνει ότι γλιτώσατε για πάντα από τις βρώμικες τάπες καυσίμου.

Υαλοκαθαριστήρες που προσαρμόζονται αυτόματα ανάλογα με την ένταση της βροχής

Οι υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρες βροχής ενεργοποιούνται μόλις ανιχνεύσουν σταγονίδια στο παρμπρίζ και στη συνέχεια ρυθμίζουν την ταχύτητά τους ανάλογα με την ένταση της βροχής. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ αρκετών επιπέδων λειτουργίας τους, τα οποία καθορίζουν πόσα σταγονίδια μπορούν να συγκεντρώνονται στο παρμπρίζ πριν τα καθαρίσουν οι υαλοκαθαριστήρες.

Ford Ranger with wipers that automatically adjust to the rain
Ford Ranger with Automatic Headlights

Προβολείς που ανάβουν αυτόματα όποτε χρειάζεται

Οι αυτόματοι προβολείς διαθέτουν έναν αισθητήρα που ανιχνεύει το μειωμένο φως το σούρουπο ή την ξαφνική αλλαγή στις συνθήκες φωτισμού, π.χ., όταν μπαίνετε σε μια σήραγγα και τότε ενεργοποιούνται αμέσως, ώστε η οδήγησή σας να είναι πιο εύκολη και ασφαλής.

Καθαρίστε το παρμπρίζ σας γρήγορα με το Quickclear

Αυτό το έξυπνο χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί για να μπορείτε να ξεκινήσετε πιο γρήγορα το πρωί που έχει παγωνιά. Εσείς απλά πατάτε ένα κουμπί και οι εξαιρετικά λεπτές αντιστάσεις θερμαίνονται ταχύτητα και ξεπαγώνουν ή αποθαμπώνουν το παρμπρίζ και ταυτόχρονα ξεπαγώνουν και τους υαλοκαθαριστήρες. Το σύστημα λειτουργεί μέσα σε δευτερόλεπτα, ακόμα κι αν στο εξωτερικό επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ford Ranger - Clear your windscreen quickly, with Quickclear
Ford Ranger with wing mirrors

Αναδιπλούμενοι καθρέπτες που αυτοπροστατεύονται

Για προστασία από τυχαίες ζημιές, οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες διπλώνουν αυτόματα όταν είστε σταθμευμένοι. Όταν είναι διπλωμένοι, προστατεύουν επίσης τα στιλάτα ενσωματωμένα φλας.

Πολλοί εύχρηστοι αποθηκευτικοί χώροι

Κάθε μοντέλο διαθέτει πολλούς έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους. Το μοντέλο Double Cab, για παράδειγμα, διαθέτει δύο μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους κάτω από το κάθισμα, στο πίσω μέρος. Υπάρχουν τρεις τύποι κεντρικής κονσόλας (κοντή, μακριά και μακριά στην οποία ένα τμήμα της ψύχεται από το σύστημα κλιματισμού), αναλόγως της καμπίνας που επιλέγετε. Σε αυτές υπάρχουν θήκες κατάλληλες για φαγητό, ποτηροθήκες και θήκες για φιάλες, δίσκοι για μικρά αντικείμενα και χώρος για το κινητό σας. Το ντουλαπάκι σάς προσφέρει έναν χώρο με εντυπωσιακή χωρητικότητα 11,9 λίτρων, στον οποίο χωράει ένας φορητός υπολογιστής 15'', μια κλειστή ομπρέλα και άλλα πολλά.

Ford Ranger cup holder
Top