Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > RANGER > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

Οδηγική εμπειρία

Το Ford Ranger ανέκαθεν ήταν ένα από τα πιο ανθεκτικά και εργατικά φορτηγά στον χώρο. Τώρα που είναι πλέον διαθέσιμο με έναν ακόμα μεγαλύτερο κατάλογο από ευφυή τεχνολογικά συστήματα, είναι επίσης και ένα από τα πιο έξυπνα φορτηγά.

Έλεγχος της ταχύτητας που μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα

Με την τεχνολογία του αυτορυθμιζόμενου συστήματος σταθερής ταχύτητας , επιλέγετε την επιθυμητή ταχύτητα οδήγησής σας και το σύστημα τη διατηρεί. Εάν ο ενσωματωμένος αισθητήρας ραντάρ εντοπίσει ένα προπορευόμενο όχημα, επιβραδύνει το όχημά σας ώστε να διατηρεί μια προκαθορισμένη απόσταση. Όταν απελευθερωθεί ο δρόμος μπροστά από το αυτοκίνητό σας, αυτό ξαναεπιταχύνει στην προεπιλεγμένη ταχύτητα.

Σύστημα προειδοποίησης προσέγγισης, κοιτώντας πάντα μπροστά

Το σύστημα αυτό σας προειδοποιεί όταν ανιχνεύει την πιθανότητα ενδεχόμενης σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα και μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή των ατυχημάτων.Tooltip Το ραντάρ στο μπροστινό μέρος του νέου Ranger ανιχνεύει τα οχήματα με χαμηλότερη ταχύτητα που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και ενεργοποιεί μια οπτική και μια ηχητική προειδοποίηση σε περίπτωση γρήγορης προσέγγισης. Εάν δεν αντιδράσετε και συνεχίσετε να κινείστε κοντά στο άλλο όχημα, το νέο Ranger προφορτίζει και αυξάνει την ευαισθησία της υποβοήθησης πέδησης, ώστε ακόμα κι αν πατήσετε ελαφρά το φρένο, τότε θα εφαρμοστεί αυτόματα μεγαλύτερη ισχύς προκειμένου να σταματήσετε γρήγορα.

 

 

Ford Ranger with Forward Alert
Ford Ranger Electronic Shift-On-The-Fly

Σύστημα 4x4 κατ' επιλογή, για κάθε οδόστρωμα

Επιλέξτε 4x2 για κανονική οδήγηση, 4x4 (High Range) για άσχημα οδοστρώματα και χωματόδρομους και 4x4 (Low Range) για εξαιρετικά δύσκολα οδοστρώματα.

Χρησιμοποιώντας το σύστημα Electronic Shift-On-The-Fly μπορείτε επίσης να αλλάξετε μεταξύ 4x2 και 4x4 High Range ενώ κινείστε.

 

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθά να μένετε στη λωρίδα

Αν αρχίσετε να αλλάζετε λωρίδα κατά λάθος, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας σας προειδοποιεί αμέσως, δονώντας το τιμόνι και προβάλλοντας ένα οπτικό μήνυμα. 

Ford Ranger - Sees the road signs you might miss

Βλέπει τα οδικά σήματα που εσείς μπορεί να μη δείτε

Είτε τα οδικά σήματα βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είναι μόνιμα ή προσωρινά, το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων μπορεί να τα εντοπίσει. Ένα εικονίδιο αυτού του σήματος με το όριο ταχύτητας ή απαγόρευσης προσπεράσματος εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων και αλλάζει κάθε φορά που εισέρχεστε σε ένα νέο όριο.

Για να βλέπετε χωρίς να "τυφλώνετε" τους άλλους.

Η αυτόματη μεγάλη σκάλα, η οποία είναι πολύ χρήσιμη κατά τη νυχτερινή οδήγηση, μειώνει προσωρινά την ένταση των προβολέων κάθε φορά που ανιχνεύει οχήματα διερχόμενα από το αντίθετο ρεύμα ή άλλο προπορευόμενο όχημα, ώστε να μην "τυφλώνετε" τους άλλους οδηγούς με τα φώτα σας. Στη συνέχεια, το σύστημα επιστρέφει αυτόματα στη μεγάλη σκάλα για να έχετε την καλύτερη δυνατή ορατότητα. 

Ford Ranger- Auto High Beam. Helping you see, without dazzling others
Ford Ranger - Driver Alert. Time for a break?

Το σύστημα προειδοποίησης οδηγού καταλαβαίνει πότε έχετε κουραστεί

Το σύστημα προειδοποίησης οδηγού παρακολουθεί διαρκώς την οδηγική συμπεριφορά σας και έχει σχεδιαστεί ώστε να ανιχνεύει κάθε απόκλιση που οφείλεται στην κούρασή σας. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει πως έχετε κουραστεί, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα προειδοποιητικό εικονίδιο που θα σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα. Αν η κούρασή σας από την οδήγηση συνεχίσει να επιδεινώνεται, το μήνυμα επαναλαμβάνεται και αυτή τη φορά ακούγεται και μια ηχητική προειδοποίηση.

Πρόσθετος έλεγχος στην κατηφόρα

Το σύστημα ελέγχου καθόδου έχει σχεδιαστεί να ρυθμίζει την ταχύτητα που έχει το όχημα στην κατηφόρα σε συνθήκες εκτός δρόμου, χωρίς εσείς να χρειάζεται να πατάτε το φρένο ή το γκάζι. Το σύστημα λειτουργεί τόσο όταν προχωράτε μπροστά, όσο και όταν κάνετε όπισθεν.

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, όταν ξεκινάτε ενώ βρίσκεστε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2-3 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Ευέλικτη καρότσα που κλειδώνει για σιγουριά

Η καρότσα του νέου Ranger μπορεί να μεταφέρει μια ευρωπαλέτα, τα εργαλεία σας ή όλα όσα χρειάζεστε για ένα σαββατοκύριακο στο κάμπινγκ. Σας προσφέρει επίσης διάφορες λειτουργίες για να ασφαλίσετε το φορτίο σας, οι οποίες συμμορφώνονται στο σύνολό τους με τους κανονισμούς DIN. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τα ανθεκτικά άγκιστρα πρόσδεσης, η ενσωματωμένη μπάρα στήριξης του φορτίου και, σε ορισμένα μοντέλα, οι εξωτερικές ράγες πρόσδεσης. Για πρόσθετη προστασία και για να είστε ήσυχοι, η πίσω πόρτα κλειδώνει και ξεκλειδώνει χειροκίνητα.

Ford Ranger with gas canister cargo
Ford SYNC with Emergency Assistance

Ford SYNC με κλήση έκτακτης ανάγκης

Η λειτουργία έκτακτης ανάγκηςTooltip είναι μια σημαντική λειτουργία του Ford SYNC, που ενδέχεται να σας σώσει τη ζωή. Στην απίθανη περίπτωση ατυχήματος, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αναγνωρισμένο και συνδεδεμένο με Bluetooth®Bluetooth Trademark κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει αυτόματα απευθείας κλήση στο τοπικό κέντρο πολιτικής προστασίας, όταν ανοίξει ο αερόσακός σας ή απενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε την κλήση ή να μιλήσετε στην υπηρεσία. Το σύστημα μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS στις οποίες βρίσκεστε, ακόμα κι αν έχετε χάσει τις αισθήσεις σας.

Top