Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > RANGER > Χαρακτηριστικά > Επιδόσεις και αποδοτικότητα

Ισχύς, αποδοτικότητα και κομψότητα

Το νέο Ford Ranger έχει σχεδιαστεί για να εργάζεται πιο σκληρά και πιο αποδοτικά. Διαθέτει μια σειρά από ισχυρούς νέους κινητήρες που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε καμία σταγόνα καυσίμου να μην πάει χαμένη. Αυτοί έχουν συνδυαστεί με ένα νέο προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων που προσαρμόζεται άψογα σε όλες τις συνθήκες και τα εδάφη. Τα χρήσιμα τεχνολογικά συστήματά του, όπως το Auto Stop-Start και ο ενσωματωμένος υπολογιστής ταξιδιού, το μετατρέπουν σε ένα ανθεκτικό pick up που συνδυάζει ανεπιτήδευτα «εξυπνάδα και μυϊκή δύναμη».

Ford Ranger diesel engine

Νέα προηγμένη τεχνολογία κινητήρα

Με μια σειρά από προηγμένους, πετρελαιοκινητήρες Ford EcoBlue 2 λίτρων επόμενης γενιάς, το νέο Ranger είναι πιο ισχυρό, πιο αποδοτικό και με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων από ποτέ. Με απόδοση 170 & 213 (biturbo) ίππων, με ροπή 420 & 500 Nm αντίστοιχα, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε έναν που θα ικανοποιεί τις δικές σας ανάγκες.

Μειωμένες εκπομπές ρύπων

Όποιον κινητήρα και αν επιλέξετε, όλοι ικανοποιούν τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών Euro 6.2. Τα πρότυπα αυτά αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας και στη μείωση των εκπομπών καυσαερίων.

Ford Ranger blue emissions logo
Ford Ranger 10-speed automatic transmission close up

Ένα εξελιγμένο αυτόματο 10-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων

Με ένα νέο προηγμένο αυτόματο 10-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, το νέο Ranger προσφέρει εξαιρετική επιτάχυνση, καθώς και μοναδική εξοικονόμηση καυσίμου. Χρησιμοποιεί, επίσης, αυτορυθμιζόμενο προγραμματισμό αλλαγών σχέσεων σε πραγματικό χρόνο, το οποίο επιτρέπει στο κιβώτιο να προσαρμόζεται σε μεταβλητές συνθήκες χωρίς πρόβλημα. Έτσι, είτε οδηγείτε με σταθερή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο, είτε κάνετε ελιγμούς σε λασπώδη δρομάκια, θα έχετε πάντα τη σωστή σχέση στη σωστή στιγμή.

Μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων

Το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων του Ranger έχει βελτιστοποιηθεί ώστε οι αλλαγές ταχυτήτων να είναι πιο εύκολες, ακριβείς και αθόρυβες. Έχει επίσης κατασκευαστεί ειδικά για να βελτιώνει τη δυναμική οδήγησης και να μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Έτσι η οδήγησή σας γίνεται πιο συναρπαστική και μειώνονται ταυτόχρονα οι τακτικοί ανεφοδιασμοί του ρεζερβουάρ.

Ford Ranger 6 speed manual transmission close up
Ford Ranger Auto start stop graphic

Χρησιμοποιήστε λιγότερο καύσιμο με το σύστημα Auto Start-Stop

Όταν το όχημά σας είναι ακινητοποιημένο στα φανάρια ή βρίσκεται στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην ουρά, αυτό το τεχνολογικό σύστημα απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα, ενώ συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα όπως οι προβολείς, ο κλιματισμός και το σύστημα Ford SYNC 3. Τη στιγμή που είστε έτοιμοι να κινηθείτε, αφήστε απλά το συμπλέκτη ή πατήστε το γκάζι στα οχήματα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, και το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα. Το σύστημα Auto Start-Stop είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν οδηγείτε κυρίως στην πόλη, καθώς μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 10% (αστικός κύκλος).

Βασικές πληροφορίες για τη μετακίνηση

Ο ενσωματωμένος υπολογιστής ταξιδιού σάς παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και αριθμούς σχετικά με τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν, την κατανάλωση καυσίμου, την ταχύτητα και την εξωτερική θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σας ενημερώνει επίσης για την αυτονομία του ρεζερβουάρ καυσίμου, δηλαδή πόση απόσταση μπορείτε κατά προσέγγιση να διανύσετε με τα διαθέσιμα καύσιμα. Αυτό είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο όταν πραγματοποιείτε μεγάλες αποστάσεις ή βρίσκεστε σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ford Ranger interior trip computer close up
Top