TRANSIT COURIER ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Από τις μακρινές διαδρομές έως τις διαδρομές σε πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, το Ford Transit Courier είναι εξοπλισμένο με έξυπνα χαρακτηριστικά και τεχνολογικά συστήματα που βοηθούν την επιχείρησή σας να ευδοκιμήσει όπου κι αν εργάζεστε. Το SYNC 3 σας διατηρεί συνδεδεμένους και σας διασκεδάζει επιτρέποντάς σας να ελέγχετε το κινητό σας τηλέφωνο smartphone με έξυπνες φωνητικές εντολές. Η κάμερα οπισθοπορείας καθιστά τη στάθμευση σε στενούς χώρους ευκολότερη. Και με χωρητικότητα χώρου φόρτωσης έως και 2,3 κυβικά μέτρα, υπάρχει όλος ο χώρος που χρειάζεται η επιχείρησή σας.

Delivery driver removing parcels from Transit Courier

ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ

Το έξυπνα σχεδιασμένο Νέο Transit Courier διαθέτει εντυπωσιακό χώρο φόρτωσης τόσο στο μήκος και πλάτος όσο και στο ύψος. Η επιφάνεια του χώρου φόρτωσης είναι 1,620 mm και παρέχει χωρητικότητα 2,3 κυβικών μέτρων. Με το στάνταρτ διαχωριστικό πλέγμα τοποθετημένο, η συρόμενη πλευρική πόρτα ανοίγει για να αποκαλύψει ένα χώρο 453 mm, που επιτρέπει να γίνεται πιο εύκολα η φόρτωση και εκφόρτωση.

ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Νέο Transit Courier διατίθεται με μια σειρά πλεγμάτων που χωρίζουν την καμπίνα επιβατών από το χώρο φόρτωσης. Όταν το προαιρετικό αναδιπλούμενο διαχωριστικό πλέγμα συνδυαστεί με το πτυσσόμενο κάθισμα του συνοδηγού, μπορείτε να τοποθετήσετε αντικείμενα μήκους έως 2,59 μέτρων από τις πίσω πόρτες φόρτωσης μέχρι μέσα στην καμπίνα.

Cargo tie-down points

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΦΟΡΤΙΟΥ

Τα σημεία πρόσδεσης συνήθως τοποθετούνται στο πάτωμα. Μπορεί να είναι δύσκολο να τα φτάσετε όταν προσπαθείτε παράλληλα να δέσετε το φορτίο σας. Έτσι, το Transit Courier έχει σημεία πρόσδεσης που βρίσκονται ακριβώς πάνω από το δάπεδο στο πλευρικό τοίχωμα του χώρου φόρτωσης. Αυτό αφήνει το πάτωμα ελεύθερο από εμπόδια και διευκολύνει την πρόσβαση, ενώ παράλληλα κάνει ευκολότερο τον καθαρισμό.

Cargo area lighting

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ LED

Τα προαιρετικά φώτα LED στον χώρο φόρτωσης, φωτίζουν και σας επιτρέπουν να φορτώσετε και να ξεφορτώσετε άνετα μέσα στο σκοτάδι.

Ford Transit Courier Multi-Piece Rear Bumper

ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΠΙΣΩ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑ

Στο νέο Transit Courier, αντίθετα με άλλα βαν της κατηγορίας του, δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασης ολόκληρου του προφυλακτήρα, σε περίπτωση που προκληθεί κάποιο βαθούλωμα σε ένα κομμάτι αυτού. Αυτό οφείλεται στον σχεδιασμό του, σύμφωνα με τον οποίο είναι χωρισμένος σε 3 τμήματα, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε τμήμα μπορεί να αντικατασταθεί χωριστά, μειώνοντας έτσι και το κόστος της επισκευής.

New Ford Transit Courier parked in city street

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ & ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ


Ο επαναστατικός 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας Ford EcoBoost 1.0L σας προσφέρει όλη την ισχύ που θα περιμένατε από έναν συμβατικό κινητήρα 1.6L, ενώ επιτυγχάνει καλύτερη οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές CO2.

6-ΤΑΧΥΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Το νέο Transit Courier διατίθεται τώρα με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με σύστημα ομαλοποιημένης αλλαγής ταχυτήτων, για πιο άνετη και οικονομική οδήγηση.

Ford Transit Courier 6-speed manual transmission
Ford Transit Courier auto Start Stop

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ AUTO START-STOP

Όταν το αυτοκίνητό σας είναι σταματημένο στο φανάρι ή βρίσκεται στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην ουρά, αυτή η τεχνολογία σβήνει αυτόματα τον κινητήρα (ενώ συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα όπως οι προβολείς, ο κλιματισμός, το ραδιόφωνο και το σύστημα Ford SYNC). Τη στιγμή που είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε από τη στάση, αφήστε απλά τον συμπλέκτη, επιλέξτε την πρώτη ταχύτητα ως συνήθως ή πατήστε το γκάζι σε αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τότε το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα. Το σύστημα Auto-Start-Stop είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν οδηγείτε κυρίως στην πόλη, καθώς μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 10% (αστικός κύκλος).

Ford Transit Courier Active grille shutter

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όταν οδηγείτε αργά, το σύστημα Active Grille Shutter κρατάει ανοιχτό τον αεραγωγό της μάσκας ώστε να ψυχραίνεται ο κινητήρας. Όταν ανεβάζετε ταχύτητα, μπορεί να κλείσει αυτόματα, βελτιώνοντας έτσι την αεροδυναμική και συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση καυσίμου. Μακροπρόθεσμα, η συνεισφορά αυτού του τεχνολογικού συστήματος γίνεται όλο και πιο εμφανής.

Silver Ford Transit Courier in city lanes

ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ford Transit Courier Steering Wheel

ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ, ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το σύστημα σταθερής ταχύτητας cruise control επιτρέπει στο όχημα να διατηρεί μια σταθερή ταχύτητα, που έχετε εσείς ορίσει, ενώ το ρυθμιζόμενο σύστημα περιορισμού της ταχύτητας (Adjustable Speed Limiter) σας επιτρέπει να παραμείνετε στο προ-ρυθμισμένο όριο ταχύτητας της επιλογής σας. Το σύστημα αυτό αφενός σας βοηθάει να εξοικονομήσετε καύσιμο, αφετέρου ελαχιστοποιεί την πιθανότητα να παραβιάσετε το όριο ταχύτητας. Εκτός από τα πρακτικά οφέλη, και τα δύο τεχνολογικά συστήματα κάνουν τις μεγάλες μετακινήσεις σας πιο ξεκούραστες.

Ford Transit Courier rear view camera

ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΟΠΙΣΘΕΝ

Κολωνάκια, ποδήλατα, χαμηλά τοιχάκια... Η κάμερα οπισθοπορείας σάς δείχνει όλα όσα βρίσκονται στο πίσω μέρος του οχήματος σε μια οθόνη ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Εκτός του ότι σας δείχνει πράγματα που μπορεί να μην βλέπετε, το σύστημα σας βοηθά επίσης να σταθμεύσετε προβάλλοντας εικονικές γραμμές που σας καθοδηγούν ακόμα και στον πιο στενό χώρο στάθμευσης. Η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που επιλέγετε όπισθεν.

Ford Transit Courier parking distance sensors

ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Οι μπροστινοί και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, σάς βοηθούν να υπολογίζετε την απόσταση ανάμεσα στο όχημά σας και σε οποιοδήποτε εμπόδιο, μπροστά ή πίσω σας. Όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ένα αντικείμενο, ενεργοποιούν μια οπτική και ηχητική προειδοποίηση που εντείνεται όσο πλησιάζετε σε αυτό.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, όταν ξεκινάτε ενώ βρίσκεστε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2-3 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Ford Transit Courier in motion going uphill
Ford Transit Courier turning circle

ΚΑΘΕ ΣΤΡΟΦΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΩΡΑ

Το νέο Transit Courier έχει έναν κύκλο στροφής 10,5 μέτρων, που επιτρέπει οι αναστροφές και το παρκάρισμα σε πολυσύχναστους δρόμους να γίνονται γρήγορα και εύκολα ακόμα και στους πιο στενούς δρόμους.

Delivery driver with phone and clipboard

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

SYNC 3 ΓΙΑ ΑΝΕΤΗ, ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Το Ford SYNC 3 είναι ένα υπερσύγχρονο σύστημα με το οποίο μπορείτε να παραμένετε συνδεδεμένοι και να ελέγχετε το τηλέφωνο, τη μουσική και το σύστημα πλοήγησης. Επιλέξτε είτε φωνητικές εντολές, είτε την έγχρωμη οθόνη αφής 6'', η οποία διαθέτει χειρονομίες "τσιμπήματος και σάρωσης" για εύκολη και έξυπνη περιήγηση.

Device Dock

ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ

Η βάση συσκευών είναι σχεδιασμένη για να συγκρατεί το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, το smartphone ή τη συσκευή αναπαραγωγής MP3 και περιλαμβάνει θύρα σύνδεσης USB.

Ford Transit Courier detail of the seat with mobile connectivity

ΤΟ ΒΑΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ

Χάρη στα ενσωματωμένα συστήματα συνδεσιμότητας στο όχημα, μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας οπουδήποτε κι αν είστε, πιο εύκολα από ποτέ. Η καμπίνα διαθέτει χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση στα πάντα. Έχετε μία πρίζα 12V, θύρα AUX in, ακόμα και δυνατότητα σύνδεσης USB.

Ford Transit Courier parked on cobbled street

ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΑ

Ford Transit Courier stowage space and cup holders

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΝΤΟΥ

Το Νέο Transit Courier είναι γεμάτο από χρήσιμους αποθηκευτικούς χώρους. Για παράδειγμα, η κεντρική κονσόλα που έχει βαθύ άνοιγμα χρησιμεύει για αποθήκευση ενός μικρού φορητού υπολογιστή και ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τα καθίσματα είναι πολύ βολικός για αντικείμενα αξίας. Το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και οι δύο ποτηροθήκες επίσης σας εξασφαλίζουν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο..

ΧΡΗΣΙΜΟ ΡΑΦΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΦΗ

Το έξυπνα σχεδιασμένο εσωτερικό του νέου Transit Courier διαθέτει έναν εκπληκτικά ευρύχωρο αποθηκευτικό χώρο. Η πρακτική εταζέρα οροφής εμπρός, σας επιτρέπει να τοποθετείτε εκεί πράγματα που χρειάζεστε σε σημείο που τα φτάνετε εύκολα, στη διάρκεια της ημέρας, όπως ένα ντοσιέ A4.

Ford Transit Courier heat controls in detail

ΔΙΖΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Με το ηλεκτρονικό σύστημα κλιματισμού με αυτόματο έλεγχο θερμοκρασίας μπορείτε να επιλέξετε τη θερμοκρασία που προτιμάτε και το σύστημα τη διατηρεί χάρη στον προηγμένο κλιματισμό.

Ford Transit Courier Easy-Fuel

FORD EASY FUEL ΓΙΑ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ

Με αυτήν τη χρήσιμη τεχνολογία είναι σχεδόν αδύνατο να βάλετε το λάθος καύσιμο στο όχημά σας, πολύ απλά γιατί το λάθος στόμιο δεν μπορεί να χωρέσει. Ακόμα καλύτερα, το Ford Easy Fuel είναι ένα σύστημα ανεφοδιασμού χωρίς τάπα, το οποίο σημαίνει ότι γλιτώσατε για πάντα από τις βρώμικες τάπες καυσίμου.

Ford Transit Courier Auto-headlights in detail

ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Οι αυτόματοι προβολείς διαθέτουν έναν αισθητήρα που ανιχνεύει το μειωμένο φως το σούρουπο ή την ξαφνική αλλαγή στις συνθήκες φωτισμού, π.χ., όταν μπαίνετε σε μια σήραγγα και τότε ενεργοποιούνται αμέσως, ώστε η οδήγησή σας να είναι πιο εύκολη και ασφαλής.

Dark Blue Ford Transit Custom Parked with workmen in high vis jackets

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ford Transit Courier in motion on a street

ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ

Το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας παρακολουθεί διαρκώς την πρόοδο του οχήματός σας. Ανιχνεύει οποιαδήποτε παρέκκλιση από τη λωρίδα σας, όπως οι πλαγιολισθήσεις, και διορθώνει αυτόματα τη θέση του οχήματος στον δρόμο, βοηθώντας σας να διατηρείτε τον έλεγχό του.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΦΥΣΗΣ

Το προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) αποτρέπει το υπερβολικό σπινάρισμα των τροχών και σας προσφέρει το καλύτερο δυνατό κράτημα και ανάλογες επιδόσεις και ευστάθεια όταν τα χρειάζεστε περισσότερο. Το σύστημα παρακολουθεί διαρκώς και ρυθμίζει την ισχύ στους μεμονωμένους τροχούς του οχήματος, εξασφαλίζοντας μέγιστη επαφή και κράτημα κατά την επιτάχυνση.

Ford Transit Courier showing the Traction Control System
Ford Transit Courier at pedestrian crossing

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΡΟΧΩΝ

Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS) και η ηλεκτρονική κατανομή πέδησης συνδυάζονται για να διασφαλίσουν ότι η πέδηση θα είναι πιο αποτελεσματική. Το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης πέδησης (EBA) βοηθάει το όχημά σας ώστε να επιτύχει τη μέγιστη αποδοτικότητα στην πέδηση σε έκτακτες συνθήκες. Ελέγχεται αυτόματα μέσω του συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), το οποίο ανιχνεύει τον βαθμό πίεσης που ασκείτε στο φρένο και τον αυξάνει αυτόματα, αν χρειάζεται.

Transit Custom Protection against roll-over

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Το σύστημα προστασίας από ανατροπή (RSC) είναι σχεδιασμένο να εντοπίζει αν υπάρχει κίνδυνος ανατροπής, ενεργοποιώντας κατάλληλα το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC) για αποκατάσταση της ισορροπίας.

Tyre Pressure Monitoring

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΙΕΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Σε περίπτωση που υπάρχει απώλεια της πίεσης σε κάποιο ελαστικό στη διάρκεια του ταξιδιού, το σύστημα ελέγχου της πίεσης ελαστικών (TPMS) σας προειδοποιεί άμεσα ότι υπάρχει τρύπα στο ελαστικό, ενεργοποιώντας ένα εικονίδιο στον πίνακα οργάνων.

Ford Transit Courier parked outside office building

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ford Transit Courier side view

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟ

Το Νέο Transit Courier διαθέτει κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, το οποίο είναι πιο ασφαλές από ποτέ. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να επιλέξετε να ανοίξετε τις μπροστινές πόρτες του οδηγού και συνοδηγού ενώ η πόρτα του χώρου φόρτωσης παραμένει κλειδωμένη, μέχρι να ενεργοποιήσετε ξανά το κουμπί του τηλεχειρισμού ξανά.

ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 

Το Transit Connect είναι διαθέσιμο με προαιρετικό περιμετρικό σύστημα συναγερμού, το οποίο ενεργοποιείται αν παραβιαστούν οι πόρτες ή το καπό. Διατίθεται επίσης με το πιο εκλεπτυσμένο σύστημα συναγερμού Thatcham. Αυτό οπλίζεται αυτόματα όταν κλειδώνετε το όχημά σας και αν ο συναγερμός ενεργοποιηθεί από παραβίαση ή ανέλκυση του οχήματος, ή αν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν κίνηση στο εσωτερικό, τότε ακούγεται μια ισχυρή σειρήνα συναγερμού. Περιλαμβάνεται μια ανεξάρτητη εφεδρική σειρήνα με μπαταρία, η οποία ενεργοποιείται όταν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός, ακόμη κι αν κάποιος αποσυνδέσει την κύρια μπαταρία του οχήματος.

Ford Transit Courier showing the alarm options
Specialist support from Ford Transit Centres

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΑ FORD TRANSIT CENTERS

Μην ξεχνάτε ότι, με ένα δίκτυο περισσότερων από 750 Transit Centres σε όλη την Ευρώπη, θα έχετε πάντα κοντά σας την εξειδικευμένη βοήθεια, τις συμβουλές και την εξυπηρέτηση που χρειάζεστε.

Χρησιμοποιήστε τους χρήσιμους συνδέσμους παρακάτω για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες