Διαμόρφωση Ζητήστε Test Drive Δίκτυο Ford Κλείσιμο ραντεβού Ask Ford
Home > Επαγγελματικά Αυτοκίνητα > TRANSIT VAN > Χαρακτηριστικά > Οδηγική εμπειρία

Οδηγική εμπειρία

To Νέο Transit είναι εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία. Όλα γίνονται για να σας βοηθήσουν να εργαστείτε πιο έξυπνα και πιο αποτελεσματικά. Αυτά περιλαμβάνουν το Σύστημα Πληροφοριών Blind Spot και το Cross Traffic Alert, που έχουν σχεδιαστεί για να σας προειδοποιούν σε άλλους χρήστες της οδού όταν αλλάζουν διαδρομές ή αντιστρέφονται. Το Active Park Assist κάνει πιο εύκολη τη στάθμευση του φορτηγού σας. Και το νέο Intelligent Adaptive Cruise Control συμβάλλει στη μακρόχρονη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, το οποίο είναι λιγότερο κουραστικό και πιο οικονομικό. Υπάρχει ακόμη και μια νέα κάμερα οπισθοπορείας υψηλού επιπέδου με κάμερα Downlighter και μπροστά με ευρεία οθόνη, ώστε να μπορείτε πάντα να δείτε τι είναι γύρω από το φορτηγό σας. Είναι τόσο χρήσιμη η τεχνολογία, θα αναρωτηθείτε πώς το κάνατε χωρίς αυτό

Εμπιστοσυνη σε μεταβαλλομενες συνθηκες

Παγωμένοι δρόμοι τον χειμώνα, λασπωμένες διαδρομές - όπου κι αν σας βγάλει η εργασία σας, το σύστημα τετρακίνησης All-Wheel Drive (AWD) σάς εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη να οδηγείτε σε οποιοδήποτε έδαφος * Το Intelligent All-Wheel Drive* είναι προαιρετικό σύστημα ροπής που παρέχει σταθερή πορεία σε ασταθείς επιφάνειες. Με το πάτημα ενός κουμπιού ή ως απόκριση στις συνθήκες οδήγησης, το AWD κρατάει εσάς και το φορτίο σας σταθερά στην πορεία εμπρός στο δρόμο σας*.

Μηχανικό σύστημα διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (mLSD)

Το Transit Trail είναι διαθέσιμο με ένα προηγμένο σύστημα που έχει κατασκευαστεί για να σας βοηθά να αντιμετωπίζετε εύκολα το οποιοδήποτε απαιτητικό έδαφος κι αν συναντήσετε στο δρόμο σας. Το μηχανικό σύστημα διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (mLSD) μειώνει την ανεπιθύμητη περιστροφή του τροχού, ειδικά σε γλιστερές ή ανώμαλες επιφάνειες, κατευθύνοντας την ισχύ στον τροχό με τη μεγαλύτερη πρόσφυση. Αυτό βοηθά να σας κρατάει εμπρός στην πορεία σας και να βελτιώνει τη σταθερότητα του οχήματος όταν το χρειάζεστε περισσότερο.

Ford Transit Van LCD screen close up of parking assist

Παρκάρισμα χωρίς δυσκολία και εύκολη κίνηση όπισθεν.

Το Active Park Assist του νέου Ford Transit κάνει το παρκάρισμα πιο εύκολο παρά ποτέ. Το σύστημα αναγνωρίζει μια θέση στάθμευσης κατάλληλου μεγέθους και παρκάρει ή ξεπαρκάρει αυτόματα, ελέγχοντας το τιμόνι, ενώ εσείς ελέγχετε πεντάλ και κιβώτιο ταχυτήτων Και, για μεγαλύτερη ευκολία στην όπισθεν, μια οθόνη ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα σας παρέχει πλήρη ορατότητα πίσω από το όχημα, ενώ προβάλει νοητές γραμμές για να σας βοηθήσει να παρκάρετε ακόμα και στις πιο στενές θέσεις. Η κάμερα ενεργοποιείται αυτόματα όταν επιλέξετε την όπισθεν.

Τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση που ανταποκρίνεται σε κάθε περίσταση

Το σύστημα Electric Power-Assisted Steering (EPAS) μεταβάλει την υποβοήθηση του τιμονιού ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος, βελτιώνοντας παράλληλα την οικονομία καυσίμου αφού χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια αντί να αντλεί ενέργεια από τον κινητήρα (βασικός εξοπλισμός σε όλα τα μοντέλα με κίνηση εμπρός ή κίνηση πίσω σε συνδυασμό με κινητήρα Euro Stage 6.2 ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων).

Ford Transit Van interior view with power steering graphic
Ford Transit Van rear view camera view

Βλέπετε τι έρχεται και από τις δύο πλευρές 

Μια μικροσκοπική πανοραμική κάμερα στο εμπρός μέρος του οχήματος προβάλει μια διαιρούμενη εικόνα στην κεντρική οθόνη του Ford Transit, για να μπορείτε να δείτε οχήματα, δικυκλιστές ή πεζούς που έρχονται από οποιαδήποτε πλευρά του οχήματος. Αυτή η κάμερα ευρυγώνιας απεικόνισης εμπρός είναι πολύτιμη αν βγαίνετε από στενή θέση στάθμευσης ή βγαίνετε σε πολυσύχναστο δρόμο χωρίς να έχετε καλή ορατότητα.

Βλέπει τα οχήματα που μπορεί να σας ξεφύγουν

Το Cross Traffic Αlert είναι μέρος του νέου συστήματος πληροφοριών Blind Spot Information System. Όταν εξέρχεστε από ένα χώρο και έχετε περιορισμένη ορατότητα, η υπηρεσία Cross Traffic Alert μπορεί να ανιχνεύσει τυχόν διερχόμενα οχήματα. Η τεχνολογία φωτίζει επίσης ένα φως στον καθρέφτη (αριστερό ή δεξιό, ανάλογα με την κατεύθυνση της εισερχόμενης κυκλοφορίας), καθώς και την εμφάνιση μιας προειδοποίησης στην πολυλειτουργική οθόνη.

Ford Transit Van backing up with a help of Cross Traffic Alert

Νέα φώτα ημέρας LED για καλύτερη ορατότητα και στυλ

Προηγμένα φώτα ημέρας με υψηλή ενεργειακή απόδοση και χαρακτηριστικό φωτισμό που κάνει το νέο Ford Transit να ξεχωρίζει. Για να σας προσέχουν στη διάρκεια της ημέρας και να σας βλέπουν καθαρά τη νύχτα.

Ford Transit Van close up on new LED lights
Ford Transit Van facing traffic sign

Βλέπει οδικές πινακίδες που εσείς μπορεί να παραλείψετε

Είτε οι πινακίδες είναι δίπλα στον δρόμο, είτε πάνω από τον δρόμο, σταθερές ή ψηφιακές, το σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης Traffic Sign Recognition (TSR) μπορεί να τις εντοπίσει. Σύμβολα για τα όρια ταχύτητας και την απαγόρευση προσπέρασης εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων, ειδοποιώντας σας για αλλαγές στους περιορισμούς.

Ford Transit Van driving up the road with help of Hill Start Assist

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα Hill Start Assist (HSA) δεν αφήνει το όχημα να κυλίσει προς τα πίσω, όταν πρέπει να ξεκινήσετε στην ανηφόρα. Διατηρεί πίεση στα φρένα για 2 -3 δευτερόλεπτα αφού σηκώσετε το πόδι σας από το πεντάλ του φρένου, μέχρι να πατήσετε γκάζι. Η τεχνολογία αυτή εξυπηρετεί, επίσης, όταν πρέπει να σταματήσετε και να ξεκινήσετε σε ολισθηρή επιφάνεια.

Σταθεροποίηση σε πλάγιο άνεμο

Βοηθά τον οδηγό να παραμείνει στην πορεία του όταν φυσάει δυνατά, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας Electronic Stability Control (ESC) για να ανιχνεύσει αν το όχημα εκτρέπεται από ισχυρό πλάγιο άνεμο.

New Transit Van Side Wind stabilisation graphic
Ford Transit Van interior with person drinking coffee

Το σύστημα Alert Driver σας ενημερώνει όταν κουράζεστε

Το σύστημα Alert Driver παρακολουθεί συνεχώς την οδηγική συμπεριφορά σας και έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει τυχόν αλλαγές που μπορεί να προκληθούν από κόπωση. Αν το σύστημα διαπιστώσει ότι γίνεστε λιγότερο προσεκτικοί, στην οθόνη εμφανίζεται ένα εικονίδιο προειδοποίησης, συμβουλεύοντας να κάνετε ένα διάλειμμα. Αν η οδηγική σας εγρήγορση μειωθεί περαιτέρω, το μήνυμα επαναλαμβάνεται και συνδυάζεται με ένα κουδούνισμα

Top